Muutos Latokartanon peruskoulun kaksikielisen suomi-viro-opetuksen ryhmäkokoon
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti hyväksyä muutoksen kaupunkitasoiseen kieliohjelmaan ja päätti Latokartanon peruskoulun kaksikielisen suomi-viro-opetuksen minimiryhmäkooksi 10 oppilasta.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Helsingin kaupungin peruskoulujen opetussuunnitelman yhteinen osuus koostuu kunta- ja koulukohtaisista osuuksista. Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto on hyväksynyt koulujen kieliohjelmat ja painotetut opetukset kokouksessaan 24.2.2015 (§ 11 ja 12). Opetussuunnitelman kuntakohtainen osuus on hyväksytty opetuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa 16.6.2015 (§ 61) ja vuosiluokkakokonaisuudet 1.3.2016 (§ 14). Koulukohtaiset osuudet on hyväksytty opetuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa 21.6.2016 (§ 57).
Helsingissä on panostettu monipuolisen kieliohjelman toteutumiseen kaikilla alueilla. Kaksikielinen opetus sekä harvinaiset A-kielet tarkastellaan osana kieliohjelmaa, jota on tarkoituksenmukaista kehittää ja laajentaa vastaamaan kysyntää. Helsingin kaupungin opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti kokouksessaan 6.5.2014 (§ 49) ja edelleen 2.9.2014 (§ 83) suomenkielisten peruskoulujen kuntakohtaisen opetussuunnitelman kieliohjelman perusteista. Kieliohjelman perusteiden mukaisesti kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää soveltuvuuskoepainotettua ja kaksikielistä opetusta antavien koulujen verkosta. Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto on kokouksessaan 2.9.2008 (93 §) päättänyt soveltuvuuskoepainotettuun otettavien oppilaiden enimmäisoppilasmäärät kouluittain.
Latokartanon peruskoulussa annetaan laajamittaista kaksikielistä suomi-viro-opetusta vuosiluokilla 1–9. Oppilaat valitaan laajamittaiseen kaksikieliseen suomi-viro-opetukseen soveltuvuuskokeella ja oppilaaksiottoalueena on koko kaupunki.
Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti hyväksyä kokouksessaan 8/28.8.2012 (3§), että Latokartanon peruskoulun vieraskielisen suomi-viro-opetuksen oppilaiden enimmäismäärä on 20 oppilasta vuosiluokkaa kohden.
Latokartanon peruskoulun kaksikieliseen suomi-viro-opetukseen valittavien oppilaiden määrälle ei ole asetettu minimiryhmäkokoa, vaan opetusta on järjestetty, vaikka kielikokeen hyväksytysti läpäisseitä oppilaita olisi ollut hyvin vähän. Opetukseen otettujen oppilaiden määrä on vaihdellut vuosina 2012–2017 neljän ja neljäntoista oppilaan välillä. Kaksikieliseen opetukseen hyväksyttyjen oppilaiden määrän vaihdellessa vuosittain huomattavan paljon, opetuksen suunnittelu pitkäjänteisesti ja pedagogisesti tarkoituksenmukaisesti on vaikeaa.
Latokartanon peruskoulun johtokunta esittää kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle, että laajamittaiseen kaksikieliseen suomi-viro-opetuksen osallistuvien oppilaiden minimiryhmäkooksi eli vähimmäisoppimääräksi esitetään 10 oppilasta ja maksimiryhmäkoko säilytetään ennallaan 20 oppilaassa.
Päätös tullut nähtäväksi 05.12.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Tuulia Tikkanen, opetuskonsultti, puhelin: 09 310 88047