Muutos Pasilan peruskoulun soveltuvuuskoepainotetun liikunnan opetuksen minimiryhmäkokoon
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti muuttaa Pasilan peruskoulun soveltuvuuskoepainotetun liikunnan opetuksen minimiryhmäkoon 12 oppilaaseen.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto on hyväksynyt 6.5.2014 (§ 51) suomenkielisten peruskoulujen soveltuvuuskoepainotetun opetuksen toteuttamisen perusteet, joita on tarkennettu opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa 24.2.2015 (§ 12). Soveltuvuuskoepainotetun opetuksen verkon tarkistamisen lähtökohtana on turvata mahdollisimman monipuolinen ja tasapuolinen tarjonta sekä alueiden kesken että alueen sisällä. Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto hyväksyi kokouksessaan 2/26.9.2017 kaupunkitasoisen soveltuvuuskoepainotetun liikunnan opetuksen käynnistymisen Pasilan peruskoulussa syksyllä 2018 sekä käynnistyvän opetuksen minimiryhmäkooksi 20 oppilasta ja maksimiryhmäkooksi 23 oppilasta.
Pasilan peruskoulussa on arvioitu, että soveltuvuuskoepainotetun liikunnan opetuksen käynnistäminen pitkäjänteisesti ja pedagogisesti tarkoituksenmukaisesti on mahdollista aloittaa pienemmälläkin oppilasmäärällä.
Pasilan peruskoulun johtokunta esittää kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle muutosta soveltuvuuskoepainotetun liikunnan opetukseen osallistuvien oppilaiden minimiryhmäkokoon. Johtokunta esittää opetukseen osallistuvien oppilaiden minimiryhmäkooksi 12 oppilasta ja että maksimiryhmäkoko säilytetään ennallaan 23 oppilaassa.
Päätös tullut nähtäväksi 05.12.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Tuulia Tikkanen, opetuskonsultti, puhelin: 09 310 88047