Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden kaupunkimittauspalvelun kiinteistönmuodostusyksikön kiinteistöinsinöörin viran täyttäminen
Päätös
Kaupunkiympäristön toimialan kaupungingeodeetti päätti valita kaupunkimittauspalvelun kiinteistönmuodostusyksikön kiinteistöinsinöörin virkaan diplomi-insinööri ********** 1.3.2018 alkaen 3 734,28 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.
Päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella kaupungingeodeetti on vahvistanut virkaan ottamisen. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Virkaan kuuluu kuuden (6) kuukauden koeaika.
Päätöksen perustelut
Viran täyttömenettely
Virka on ollut julkisesti haettavana 28.9.–18.10.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 18.10.2017 klo 16.00. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palvelussa, Duunitorilla, Kuntatekniikan foorumissa, KTK ry:n Rekrykanavassa, insinööriliiton Työpaikkatorilla ja Kuntaliiton sp-listoilla (kiinteistöinsinöörilista ja geodeettilista).
Kiinteistöinsinöörin kelpoisuusvaatimuksena on Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun maankäyttötieteiden laitoksessa (ent. Teknillisen korkeakoulun maanmittausosasto) suoritettu diplomi-insinöörin tutkinto tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto. Lisäksi edellytetään kokemusta kiinteistönmuodostuksesta sekä paikkatietojärjestelmien käytöstä ja kehittämisestä.
Hakuilmoituksen mukaan arvostetaan kiinteistönmuodostustehtävissä noudatettavan lainsäädännön tuntemista, taitoa soveltaa ammatillista tietoa lakisääteisissä tehtävissä ja muissa käytännön tilanteissa ja kokemusta kiinteistönmuodostuksesta sekä paikkatietojärjestelmien käytöstä ja kehittämisestä. Lisäksi arvostetaan asiakaspalveluhenkistä ja kehittämisorientoitunutta otetta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä ruotsin ja englannin kielten hallintaa.
Kiinteistöinsinöörin tehtävänä on kiinteistönmuodostukseen, kiinteistörekisterinpitoon, paikkatietojärjestelmiin ja –aineistoihin sekä prosesseihin liittyvät asiantuntija- ja kehitystehtävät.
Virkaan täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Valintaprosessi
Kiinteistöinsinöörin virkaan ilmoittautui ilmoittautumisajan kuluessa 14 henkilöä. Yhteenveto hakijoista on päätöksen oheismateriaalina. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.
Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** Hakijoita haastattelivat yksikön päällikkö Jarno Mansner ja tiimipäällikkö Antti Kuusiniemi. Haastattelujen jälkeen yksi haastatelluista henkilöistä ilmoitti, että ei ole käytettävissä ja perui hakemuksensa. Haastateltujen vertailu ja perustelut ovat päätöksen oheismateriaalina.
Perustelut valintaesitykselle
Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin ja haastatteluun parhaimmat edellytykset kiinteistöinsinöörin viran menestykselliseen hoitamiseen sekä kehitystarpeisiin ja –hankkeisiin vastaamiseen on ********** Hän on taidoiltaan ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopivin kiinteistöinsinöörin virkaan.
********** on tehtävään vaadittava koulutus ja vahva kokemus lakanneiden maantiealueiden selvittämisestä ja niiden lainsäädännöllisistä ja rekisteriteknisistä käsittelyperiaatteista ja siksi erinomaiset valmiudet tehdä Helsingin alueen lakanneita maantiealueita koskevaa perusparannusprojektia, joka perustuu LandPro Oy:n kanssa yhteistyössä tehtyyn laajaan selvitykseen. Hän on käyttänyt KTJ:n kiinteistötietopalvelua ja Arkkia, AutoCad-, 3D-Win- ja MapInfo-ohjelmia.
********** on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon Aalto-yliopistossa vuonna 2016, pääaineena kiinteistötalous/kiinteistötekniikka. Hän on toiminut LandPro Oy:ssä maanhankinnan asiantuntijana vuodesta 2014 lähtien. Lisäksi hän on toiminut Sipoon kunnassa maanmittausharjoittelijana vuonna 2013 ja 2015, Uudenmaan ELY-keskuksessa maanhankinnan insinööriharjoittelijana vuonna 2014, Sipoon kunnassa ja Karttakeskuksessa GIS-operaattorina vuosina 2012-2014.
Päätös tullut nähtäväksi 19.12.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Jarno Mansner, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 31945