Virkasuhteen täyttäminen, varhaiskasvatusyksikkö Katajanokka-Masto-Suomenlinna, päiväkodinjohtajan virka, työavain 5-1732-18

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-006365
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 42

Virkasuhteen täyttäminen, varhaiskasvatusyksikkö Katajanokka-Masto-Suomenlinna, päiväkodinjohtajan virka, työavain 5-1732-18

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätös

Varhaiskasvatusjohtaja päätti ottaa Maritta Mellinin päiväkodin johtajan virkaan 1.10.2018 alkaen 3093,84 euron tehtäväkohtaisen palkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Päätöksen perustelut

Päiväkodin johtajan virka (nro 012753) on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmässä sisäisessä ja ulkoisessa haussa 23.5-6.6.2018.

Päiväkodin johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (lastentarhanopettaja), soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi vastaava opistotasoinen tutkinto, esim. lastentarhanopettaja tai sosiaalikasvattaja (laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 ja asetus sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 608/2005) sekä riittävä johtamistaito. Kielivaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.
Perustuslain 125§:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että päiväkodin johtajan viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista varhaiskasvatuksen johtamisen ja kehittämisen osaamista, hyviä neuvottelu-, asiakasohjaus- ja viestintätaitoja sekä kykyä seurata ja tulkita kustannuksia ja resursseja osana varhaiskasvatuksen tulosbudjettia. Lisäksi tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyvää organisointi- ja päätöksentekokykyä.

Eduksi luettiin aikaisempi kokemus johtamistehtävistä, kehittämisorientoitunut työote sekä kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia.

Päiväkodin johtajan virkaan jätti 6.6.2018 päättyneen hakuajan kuluessa hakemuksensa 18 hakijaa, joista 17 täytti viran muodolliset kelpoisuusvaatimukset.

Hakemuksen perusteella videohaastatteluun kutsuttiin seuraavat 10 hakijaa (Maritta Mellin, **********

Videohaastattelun jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella kutsuttiin ansioituneimmat 4 hakijaa ryhmähaastatteluun (Maritta Mellin, ********** Hakijoita haastattelivat 15.6.2018 alueen 10 aluepäällikkö Ulla Lehtonen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (2016) ja kasvatustieteen kandidaatti (2008). Hän on toiminut yksityisen päiväkodin johtajana vuoden 2018 alusta, Diakonia ammattikorkeakoulussa opettajana 2016-2017 sekä lastentarhanopettajana Helsingissä 2015-2017 ja Espoossa 2009-2013.

********** on koulutukseltaan lastentarhanopettaja (1989). Hän on työskennellyt lastentarhanopettajana Helsingissä vuodesta 1989 ja varajohtajana vuodesta 2001.

Maritta Mellin on koulutukseltaan lastentarhanopettaja (1992). Lisäksi hän on suorittanut lähiesimiehen tutkinnon OMNIA aikuisopistossa (2017). Hän on työskennellyt Helsingissä lastentarhanopettajana 1992 alkaen, josta varajohtajana 1999 alkaen ja päiväkodin johtajana 2015-2016.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (2014) ja kasvatustieteen kandidaatti (2010). Hän on työskennellyt Helsingissä lastentarhanopettajana vuodesta 2014, josta erityislastentarhanopettajana 2018, päiväkodinjohtajana 2014-2015 ja varajohtajana 2013-2014.

Ryhmähaastattelun perusteella muiden hakijoiden edelle nousivat Maritta Mellin, ********** selkeästi esitetyillä näkemyksillään osallistavasta, työntekijöiden hyvään vuorovaikutukseen perustuvasta johtamisesta ja suurien kokonaisuuksien hahmottamisesta. He osoittivat varhaiskasvatuksen johtamisen osaamista, kehittämisorientoitunutta työotetta ja talousosaamista. Heille pidettiin yksilöhaastattelut 19.6.2018. Haastattelijoina toimivat alueen 10 aluepäällikkö Ulla Lehtonen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.

Kaikilla loppuvertailuun nousseella hakijoilla on varhaiskasvatuksen esimieskokemusta, kokemusta henkilöstön ja pedagogiikan johtamisesta, pedagogista osaamista sekä tehtävässä vaadittavaa talousosaamista. Yksilöhaastatteluissa kaikkien hakijoiden johtamisessa nousi esille vahva motivaatio ja innostus esimiestehtävään.

********** johtamiskokemus on muodostunut yksityisen päiväkodin johtamisesta vuonna 2018. Hänen vahvuudekseen nousi henkilöstön osallistaminen ja vuorovaikutustaidot.

********** johtamiskokemus on muodostunut varhaiskasvatusyksikön johtamisesta 2014-2015 sekä varajohtajana toimimisesta 2013-2014. Hänen vahvuudekseen nousi vuorovaikutustaidot sekä kokonaisuuksien hahmottaminen.

Maritta Mellinin johtamiskokemus on muodostunut varhaiskasvatusyksikön johtamisesta 2015-2016 sekä varajohtajana toimimisesta vuodesta 1999 alkaen. Hänen vahvuudekseen nousi kokonaisuuksien ja prosessien hyvä hahmottaminen, vuorovaikutustaidot, kehittämisorientoituneisuus, ratkaisukeskeisyys sekä henkilöstön osallistaminen. Hakemusasiakirjoihin ja haastatteluihin perustuvan kokonaisarvioinnin perusteella Maritta Mellin katsottiin täyttävän parhaiten päiväkodin johtajan viran edellytykset. Hänet kutsuttiin 25.6.2018 loppuhaastatteluun, jossa haastattelijoina toimivat varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, aluepäällikkö Ulla Lehtonen ja työvoimasuunnittelija Riikka Heloma.

Maritta Mellinin valintaa kysymyksessä olevaan virkaan puoltaa hänen vahva motivaationsa johtaa varhaiskasvatusyksikköä yhteisten tavoitteiden mukaisesti osallistaen työntekijät. Hän omaa tarvittavan taidon organisoida ja hahmottaa kokonaisuuksia sekä innostaa ihmisiä. Hakemuksen, koulutuksen, työkokemuksen, aikaisemmasta toiminnasta saadun palautteen, suositusten sekä haastatteluissa osoitetun soveliaisuuden perusteella Maritta Mellinillä on parhaat edellytykset päiväkodin johtajan viran hoitamiseen.

Toimialajohtajan 17.5.2017 tekemän delegointipäätöksen (§ 22) perusteella
päiväkodin johtajan virkaan ottaa varhaiskasvatusjohtaja.

Pöytäkirjanote annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille
oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä
rekrytointijärjestelmässä.

Päätös tullut nähtäväksi 02.08.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Ulla Lehtonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 44655

ulla.lehtonen@hel.fi

Päättäjä

Eeva-Liisa Tiihonen
varhaiskasvatusjohtaja