Päätös tutkimuslupahakemuksesta HEL 2018-006749
Päätös tutkimuslupahakemuksesta HEL 2018-006749
Päätös
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja päätti myöntää tutkimusluvan ********** tutkimuslupahakemukselle "Maahanmuuttajaperheiden kansalaistuminen hyvinvointipalvelujen asiakkuuden ja valtasuhteiden kontekstissa". Tutkimus on osa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimushanketta "Ordering the 'Migrant Family': Power Asymmetry Work and Citizenization in Restrucrturint Welfare Professional Bureaucracies."
Tutkimuksen kohderyhmä on lastensuojelun ja maahanmuuttoyksikön työntekijät ja asiakkaat. Kyse on etnografisesta tutkimuksesta, jossa tutkimusmateriaalia kerätään havainnoimalla asiakastapaamisia, tutkimalla dokumentaatiota sekä haastattelemalla asiakkaita ja työntekijöitä. Alustavia tutkimustuloksia esitellään ja käsitellään ryhmähaastatteluissa asiakkaiden, työntekijöiden ja esimiesten kanssa. Tutkimuksessa kerätään osallistujien tunniste- ja yksilöintitietoja.
Tutkimuksen yhteyshenkilöt ovat etelän aikuissosiaalityön päällikkö Sari Karisto ja lastensuojelun sosiaalityön päällikkö Sanna Teiro. Tutkimuslupa on voimassa 31.12.2021 asti.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tietoja saa käyttää vain hakemuksessa mainittua tutkimusta varten.
Tutkimusraportissa tai muulla tavoin ei saa ilmaista tutkittujen asiakkaiden, työntekijöiden eikä palvelupisteiden tunnistetietoja.
Tutkimusraportti tai sen sähköinen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella Helsingin kaupunki, Kirjaamo, Sosiaali- ja terveystoimiala, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki, sähköposti: helsinki.kirjaamo@hel.fi
Päätöksen perustelut
Tutkimuksessa selvitetään maahanmuuttajaperheiden "kansalaistumista" hyvinvointipalvelujen asiakkuuden ja valtasuhteiden kontekstissa sekä asiakkaiden että työntekijöiden näkökulmasta. Kansalaistumista tutkitaan perheen kontekstissa, koska tutkimuksen lähtökohta on oletus siitä, että sekä muutto että muuttajien asettuminen tapahtuvat sosiaalisten suhteiden verkostossa.
Tutkimuksessa noudatetaan Tutkimuseettisen lautakunnan Hyvän tieteellisen käytännön (2012) suosituksia. Menetelmänä institutionaalinen etnografia on erityisen sensitiivinen tutkimuksen sisäisille valtasuhteille ja siinä kiinnitettään huomiota tutkimukseen osallistuvien äänen kuulumiseen ja kunnioittamiseen. Tutkimusryhmä tiedostaa, että osallistujien joukossa on yhteiskunnallisesti haastavissa ja haavoittuvissakin tilanteissa olevia ihmisiä ja painottavat eettisen sensitiivisyyden ja reflektiivisyyden merkitystä. Tutkimusluvan liitteenä on tieteellisen tutkimuksen rekisteriseloste.
Päätös tullut nähtäväksi 04.07.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Ilona Fagerström, suunnittelija, puhelin: 09 310 44913