Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden asuntotuotannon hankekehitysyksikön yksikön päällikön viran täyttäminen
Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden asuntotuotannon hankekehitysyksikön yksikön päällikön viran täyttäminen
Päätös
Rakennukset ja yleiset alueet palvelukokonaisuuden tekninen johtaja päätti valita asuntotuotannon hankekehitysyksikön yksikön päällikön virkaan (035293) ********** 1.12.2018 alkaen 4 657,50 euron tehtäväkohtaisella palkalla.
Lisäksi tekninen johtaja päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.
Virkaan kuuluu kuuden kuukauden (6 kk) koeaika.
Päätöksen perustelut
Yksikön päällikön virka tuli avoimeksi, kun viran edellinen hoitaja valittiin palvelukokonaisuudessa toiseen virkaan.
Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 1 mom. 3 kohdan mukaan muu kuin esimiestasoinen henkilöstö otetaan palvelussuhteeseen yksi yli –periaatteella, joten päättäjä on tekninen johtaja.
Viran täyttömenettely
Virka on ollut julkisesti haettavana 16.7.-15.8.2018. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Linkedlnissä, Facebookissa, Twitterissä, Tekniikan asiantuntijat KTK-sivustolla, HS tabletissa, safa.fi-sivustolla ja Rakennuslehdessä.
Yksikön päällikkö vastaa hankekehitysyksikössä uudishankkeiden kehittämisestä, hankesuunnittelusta, tavoitteista, tonttien rakentamiskelpoisuuden valmistelusta tuotantoa varten ja osallistuu luonnossuunnittelun ohjaukseen. Yksikkö vastaa HEKA:n peruskorjaushankkeiden täydennysrakentamispotentiaalin tarkastelusta.
Yksikön päällikön tehtävänä on suunnitella, seurata ja valvoa johtamansa yksikön toimintaa sekä vastata tuloksellisuuden ja tavoitteiden saavuttamisesta. Hänen vastuullaan on myös yksikön ohjaus sekä suorituskyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden kehittäminen ja ylläpito. Yksikön päällikkö toimii hankekehitysyksikön esimiehenä sekä asuntotuotantopalvelun ohjausryhmän jäsenenä.
Yksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto (esimerkiksi yliopistossa tai korkeakoulussa suoritettu arkkitehdin tutkinto), esimieskokemus sekä usean vuoden kokemus asuntorakennuttamisesta tai asuntosuunnittelusta.
Hakuilmoituksen mukaan viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää vankkaa kokemusta yksikön toimialalta, kokemusta hallinto- ja johtotehtävistä sekä hyviä neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi ilmoitettiin arvostettavan kiinnostusta kohtuuhintaisen asuntotuotannon edistämiseen sekä kykyä tavoitteelliseen yhteistyöhön ratkaisuhakuisella ja kehittävällä otteella.
Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Valintaprosessi
Yksikön päällikön virkaa haki hakuajan kuluessa kahdeksan henkilöä. Hakijoista yksi henkilö ei täyttänyt kelpoisuusvaatimusta koulutuksen osalta. Liitteenä on hakemusten perusteella laadittu yhteenveto hakijoista. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.
Hakemusten perusteella ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin neljä henkilöä: ********** Hakijoita haastattelivat 31.8.2018 **********
Hakemusten ja haastattelujen perusteella henkilöarviointiin kutsuttiin kaksi hakijaa: ********** ********** Henkilöarvioinnit suoritti 12.-13.9.2018 Psycon Oy. Tämän jälkeen ********** ilmoitti peruvansa hakemuksensa.
Toiseen haastatteluun 5.10.2018 kutsuttiin ********** jota haastattelivat **********
**********
**********
**********
Perustelut valintaesitykselle
Hankekehitysyksikön päällikön tehtävässä korostuu nyt ja tulevaisuudessa asuntotuotantoprosessin sujuvuuden varmistaminen koko kaupunkiyhteisessä prosessissa ja strategisten määrä- ja laatutavoitteiden edellytysten varmistaminen asuntotuotannossa. Hän vastaa tonttiyhteistyöstä ja kaavayhteistyöstä maankäyttö- ja kaupunkirakenne –palvelukokonaisuuden kanssa ja on osaltaan kehittämässä asuntotuotannon prosesseja digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Tehtävä edellyttää monipuolista kokemusta asuntotuotannon vaiheista alkaen lähtötietojen selvittämisestä lopputuloksen laadukkuuden varmistamiseen saakka. Tehtävä edellyttää myös asuntotuotantoprosessin tuntemusta sekä näkemyksellisyyttä tulevaisuuden työtavoista.
Tekninen johtaja katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ja henkilöarvioinneista ilmenevien seikkojen perusteella, että ********** on hankekehitysyksikön päällikön virkaan parhaiten soveltuva.
********** on toiminut menestyksellisesti asuntotuotannossa projektipäällikön ja rakennuttaja-arkkitehdin tehtävissä. Hän on osoittanut vahvaa projektiosaamista sekä tiimin johtamisen osaamista pitkäaikaisessa työtehtävässä projektiarkkitehtina. Hänellä on monipuolista ja käytännössä osoitettua kokemusta asuntotuotantoon liittyvissä kysymyksissä ja prosesseissa. Hänen toimintatapansa on ennakkoluuloton, innovatiivinen ja osallistava. Hän on toimivat verkostot kaupunkiympäristön toimialalla sekä tärkeimpien muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi hän perehtynyt digitaalisiin järjestelmiin ja niiden hyödyntämiseen asuntotuotannon prosesseissa. Hän on osoittanut käytännössä kehitysmyönteisyytensä ja ratkaisuhakuisen otteensa työtehtävien hoidossa.
Päätös tullut nähtäväksi 09.11.2018
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Seidi Kivisyrjä, asuntotuotantopäällikkö, puhelin: 09 310 32331