Mahdin Nuoret ry:n projektiavustushakemus

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-009952
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 60

Mahdin Nuoret ry:n projektiavustushakemus

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö päätti myöntää Mahdin Nuoret ry:lle 1 300 euron projektiavustuksen Musliminuorten uimataidon tukeminen - hankkeelle (ei kuitenkaan palkkoihin ja palkkioihin) vuodelle 2018 menokohdalta 473000 2931500504.

Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen on toimitettava 31.12.2018 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.

Avustusta saavan on noudatettava nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (https://www.hel.fi/kulttuurin-javapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/nuorisotoiminnan_avustukset/).

Päätöksen perustelut

Mahdin Nuoret ry hakee 13.9.2018 saapuneella hakemuksellaan 1 370 euron projektiavustusta Musliminuorten uimataidon tukeminen - projektin kustannuksiin vuodelle 2018.

Hakemuksen mukaan musliminuorten keskuudessa esiintyy paljon uimataidottomuutta. Joka vuosi useampi nuori hukkuu ja monilla on vähäiset tiedot vedessä toimimisesta. Koulujen uimaopetus ei riitä, koska se suoritetaan monesti sekauimahalleissa ja kaupungin järjestämiä pelkästään naisille tai miehille suunnattuja uintivuoroja on rajallinen määrä.

Mahdin Nuoret ry ja Nuoret Muslimit ry ovat päättäneet yhteistyössä tarttua tähän haasteeseen järjestämällä puolen vuoden pituisen uimakoulun musliminuorille. Tavoitteena on taata jokaiselle uimataidottomalle osallistujalle edellytykset perusuimataidon oppimiselle ja parantaa jo uimataitoisten taitoja entisestään. Uintikertojen yhteydessä järjestetään koulutuksia, joissa perehdytään mm. syihin jotka aiheuttavat hukkumisia. Hankkeen tavoitteena on myös yleisesti innostaa musliminuoria liikuntaan ja terveelliseen elämäntapaan.

Projektia varten vuokrataan Sporttaamosta oma uimavuoro uimavalvojineen kahdeksi tunniksi joka viikko. Halliin mahtuu samanaikaisesti 40 uimaria ja uimaopettajien järjestämät opetukset järjestetään vuoroviikoin naisille ja miehille. Uimaopetukseen arvioidaan osallistuvan 80 15-28-vuotiasta nuorta, joista 70 on helsinkiläisiä.

Projekti toteutetaan ajalla 6.10.2018-9.3.2019 ja avustusta haetaan ensimmäiselle kolmelle kuukaudelle. Vuoden 2018 kustannukset ovat 3 060 euroa. Menot koostuvat uimahallin vuokrasta ja uimavalvojan palkkiosta. Tuloja hankkeelle saadaan osallistumismaksuista. Jokaiselta uimaopetukseen tulevalta peritään 5 euroa/kerta ja ainoastaan uimaan tulevilta 3 euroa/kerta. Maksavia osallistujia arvioidaan olevan 34/kertaa ja kuusi paikkaa on varattu järjestäjille ja uinnin opettajille.

Mahdin Nuoret ry sekä Nuoret Muslimit ry ovat perustaneet hanketta varten projektityöryhmän, johon kuuluu jäseniä molemmista yhdistyksestä. Työryhmä vastaa projektin eri vaiheista kuten markkinoinnista, edistymisestä sekä uimaopettajan perehdyttämisestä.

Molemmat yhdistykset kuuluvat nuorisojaoston toiminta-avustusten piiriin ja ovat saaneet vuodelle 2018 toiminta-avustusta vuosittaiseen toimintaansa. Hankkeen jatkorahoitus vuodelle 2019 edellytetään sisällytettävän yhdistysten vuoden 2019 toiminta-avustushakuun.

Päätös tullut nähtäväksi 11.10.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Virpi Talasmäki, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 89132

virpi.talasmaki@hel.fi

Päättäjä

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö

Liitteet (pdf)

1. Projektiavustusselvitys

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.