Kiinteistön osto Vartiokylässä

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-010503
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 56

Kiinteistön osto Vartiokylässä

Yksikön päällikkö

Päätös

A

Kaupunkiympäristötoimialan tontit -yksikön päällikkö päätti ostaa 350 000 euron kauppahinnalla ********** Helsingin Vartiokylässä sijaitsevan, noin 13,135 hehtaarin suuruisen, ********** nimisen kiinteistön ( ********** ) liitteenä nro 1 olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisesti, ehdolla, että kauppakirja on allekirjoitettava viimeistään 1.2.2019. Kauppaan liittyy vuoteen 2028 päättyvä, liitteen 5 mukainen vuokrasopimus Vartiokylän Ranta- ja Venekerho Ry:n kanssa.

B

Kaupunkiympäristötoimialan tontit -yksikön päällikkö päätti oikeuttaa hallinto- ja tukipalveluiden kiinteistölakimiehen allekirjoittamaan edellä mainitun sopimuksen ja tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä teknisiä korjauksia ja tarkennuksia.

Päätöksen perustelut

Lähtötilanne myyntiin

Myyjä ilmaisi 2.5.2018 sähköpostilla kiinnostuksensa kiinteistön myymiseen

Toukokuun 30. 2018 Kaupunki teki 350 000 euron ostotarjouksen kiinteistöstä, jonka ulottuvuudet käyvät ilmi Liitteistä 2, 3 ja 4.

Asemakaava ja rekisteritiedot

Kaupan kohteena olevan kiinteistö, joka muodostuu kahdesta palstasta, on pinta-alaltaan yli 13 hehtaaria. Siitä on yli 12 ha vettä. Liitekartta 2

Eteläisempi palsta (Liitekartta 3) muodostuu 11,3 hehtaarista vettä ja 362 m²:stä, Keskisen Koivusaaren rannassa olevasta vesijätöstä. Saari kokonaisuudessaan ja 7,6 hehtaaria vesialuetta kuuluu vuonna 2001 vahvistuneeseen asemakaavaan 10990.

Palstoista pohjoisempi kuuluu kokonaisuudessaan vuonna 2000 vahvistuneeseen kaavaan 10737. Palsta jakautuu puistoalueeksi (VP) noin 6 444 m² vesialueeksi (W) noin 5 119 m² ja venesataman alueeksi (LV) noin 8 294 m². Venesatamaksi kaavoitettu alue muodostuu maa- ja vesialueesta. (Liitekartta 4).

Puisto- ja vesialueiden hankinta vastaa hyvin Kaupungin tavoitetta omistaa kaavan mukaiset yleiset alueet. Hankinta liittyy myös alueen muuhun, aikaisemmin hankittuun maanomistukseen, kuten kaupassa saatava osa venesatamaa, joka täydentää Kaupungin muilta osiltaan jo omistaman satamakokonaisuuden.

Kiinteistön hinnoittelu

Kiinteistön hinnoittelun perustana ovat yhtäältä kaupunkiympäristölautakunnan päättämät katumaan hinnat (23.3.2016) ja niiden sovellukset ja toisaalta vesialuehehtaarin vakiintunut, 2000 euron hinta.

Toimivalta

Kaupunkiympäristölautakunta päätti siirtää kaupunkiympäristölautakunnan hallintosäännön 16 luvun 1 §:n 2 momentin 6 kohdan toimivaltaa myydä tai vaihdossa luovuttaa kiinteistöjä tai rakennuksia tontit-yksikön päällikölle seuraavasti:

Tontit-yksikön päällikkö voi päättää myydä tai vaihdossa luovuttaa kiinteistöjä tai rakennuksia kokonaisarvon ollessa enintään 500 000 euroa.

Päätös tullut nähtäväksi 10.10.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Antti Laitakari, maankäyttöinsinööri, puhelin: 09 310 20883

antti.laitakari@hel.fi

Päättäjä

Esko Patrikainen
yksikön päällikkö

Liitteet (pdf)

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.