Virkasuhteen täyttäminen, Kymp, palvelut ja luvat –palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelut, tarkastusinsinöörin virka, työavain 6-235-18

HEL 2018-013522
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 6

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelun tarkastusinsinöörin viran täyttäminen

Rakennusvalvontapäällikkö

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialan rakennusvalvontapäällikkö päätti valita rakennusvalvontapalvelun talotekniikkayksikön tarkastusinsinöörin virkaan (vakanssi 017713) ********** 1.4.2019 alkaen 3335,52 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Lisäksi rakennusvalvontapäällikkö päätti todeta, että mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Virkaan kuuluu kuuden (6) kuukauden koeaika.

Päätöksen perustelut

Virka tuli avoimeksi, kun tarkastusinsinööri irtisanoutui kaupungin palveluksesta 6.10.2018 alkaen.

Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 1 mom. 3 kohdan mukaan muu kuin esimiestasoinen henkilöstö otetaan palvelussuhteeseen yksi yli-periaatteella, jolloin päättäjä tässä tapauksessa on rakennusvalvontapäällikkö.

Viran täyttömenettely

Virka oli julkisesti haettavana 12.10.-9.11.2018. Hakuaika päättyi 9.11.2018 klo 16.00. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla, LinkedInissä, Kuntatekniikka.fi-sivuilla, Rakennustarkastus Rty:n sivuilla, rakennuslehti.fi-sivulla, tekniikkatalous.fi-sivulla, KTK ry:n Rekrykanavalla ja Insinööriliiton Työpaikkatorilla.

Virka oli uudelleen haettavana 18.1.-11.2.2019. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla, LindedInissä, Insinööriliiton työpaikkatorilla, Kuntatekniikka.fi-sivuilla, Rakennustarkastusyhdistys Rty:n sivuilla, Rakennuslehdessä sekä Helsingin sanomissa.

Tarkastusinsinöörin tehtävänä on mm. arvioida ilmanvaihto- ja kvv-työnjohtajien sekä suunnittelijoiden kelpoisuutta ja rakennustyönaikaisessa valvonnassa toimittaa katselmuksia työmailla. Vastuulla on myös valmistella ja päättää talotekniikkayksikössä käsiteltäviä lupia ja lausuntoja. Lisäksi tarkastusinsinööri osallistuu asiantuntijana muiden rakennuslupien käsittelyyn. Asiakkaiden kanssa käytävät ennakkoneuvottelut sekä neuvonta- ja ohjaustyö ovat tärkeä osa tarkastusinsinöörin työtä.

Tarkastusinsinöörin kelpoisuusvaatimuksena on LVI-insinöörin (AMK) tutkinto tai vastaava tutkinto teknillisessä oppilaitoksessa. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Hakuilmoituksen mukaan arvostetaan hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja ja asiakaspalveluhenkistä asennetta ja käytännön kokemusta rakennustyönaikaisesta LVI-alan projektityöskentelystä.

Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa
huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Tarkastusinsinöörin virkaan haki hakuajan kuluessa 6 henkilöä. Hakijoista kolme ei täyttänyt kelpoisuusvaatimusta koulutuksen suhteen. Yhteenveto hakijoista on päätöksen liitteenä. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme henkilöä: ********** Hakijoita haastattelivat 29.11.2018, 21.12.2018 ja 21.2.2019 **********

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Tarkastusinsinöörin tehtävässä korostuu nyt ja tulevaisuudessa talotekniikan, sähköisen asioinnin ja rakennusvalvonnan prosessiosaaminen, valvontaosaaminen sekä uudistushenkisyys.

Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin ja haastatteluun, parhaimmat edellytykset tarkastusinsinöörin viran menestykselliseen hoitamiseen on **********

Hänellä on tehtävään vaadittava LVI-insinöörin tutkinto, joka on suoritettu Seinäjoen ammattikorkeakoulussa rakennustekniikan linjalla pääsuuntautumisena lvi-tekniikka. Hänellä on kokemusta vaativien rakennushankkeiden palontorjuntajärjestelmien suunnittelijana toimimisesta. Hänellä on tehtävän edellyttämää kykyä vastata vaativasta tehtävästä itsenäisesti, kehittämishakuisesti ja monipuolisesti. Haastattelussa kävi myös ilmi, että häntä on luonnehdittu tunnolliseksi ja tarkaksi työntekijäksi. Myös haastattelutilanteessa tämä luonteenpiirre oli selvästi havaittavissa. Lisäksi hän käyttää aktiivisesti sähköisiä järjestelmiä ja työmenetelmiä ja on nykyisessä tehtävässään perehtynyt hyvin tietomallien hyödyntämiseen käytännön työssä.

Päätös tullut nähtäväksi 06.03.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Petri Perkiömäki, yksikön päällikkö, puhelin: 09 310 26418

petri.perkiomaki@hel.fi

Päättäjä

Kai Miller
rakennusvalvontapäällikkö

Liitteet (pdf)

1. Hakijayhteenveto

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.