Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustushakemukset 2019, Maahanmuuttajien päihde ja mielenterveysongelma ry

HEL 2019-004945
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 28

Maahanmuuttajien päihde ja mielenterveysongelma ry:n projektiavustushakemus

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö päätti myöntää Maahanmuuttajien päihde ja mielenterveysongelma ry:lle 1 900 euron avustuksen 24.-26.4.2019 järjestettävän nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvän seminaarin aiheuttamiin vuokra-, tarjoilu- ja viestintäkuluihin menokohdalta 473000 2931500504.

Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen on toimitettava 31.5.2019 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.

Avustusta saavan on noudatettava nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/nuorisotoiminnan_avustukset/).

Kaupungilla on oikeus periä myönnetyistä avustuksista omia tai kaupunkikonsernin saatavia, jotka ovat syntyneet avustettavan yhteisön lainojen takaamisen tai muun syyn (esim. vuokrien ja niiden viivästyskorkojen) johdosta. (Kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet 12.12.2011)

Päätöksen perustelut

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)

Maahanmuuttajien päihde ja mielenterveysongelma ry hakee 8.4.2019 saapuneella hakemuksellaan 2 980 euron projektiavustusta huhtikuussa 2019 toteutettavan kolmipäiväisen seminaarin aiheuttamiin kuluihin.

Yhdistys järjestää yhdessä Konsom-nuoret ry:n ja Kanava nuoriso ry:n kanssa seminaarin, joka on maahanmuuttajanuorten ja heidän vanhempiensa lisäksi tarkoitettu myös nuorten parissa työskenteleville viranomaisille ja järjestöille. Seminaarin pääpuhujiksi on kutsuttu luennoitsijoita Ruotsista, Norjasta ja Iso-Britanniasta. Tapahtumassa yhteistyökumppanina on myös Maahanmuuttajanuorten Helsinki.

Seminaarissa käsitellään ja kehitetään maahanmuuttajanuorten nuorisotyötä, rakennetaan uusia toimintamalleja puuttua päihdeongelmiin kulttuurisensitiivisesti ja lisätään maahanmuuttajavanhempien ja viranomaisten yhteistyötä.

Seminaari rakentuu luennoista, työpajoista sekä verkostoitumiseen ja menetelmien vaihtamiseen tähtäävästä yhteisestä kutsuvierasillallisesta, jonne on kutsuttu nuorten kanssa toimivia tahoja, mm. nuorisopalvelujen johtoa. Tapahtumapaikkoina ovat Maahanmuuttajanuorten päihde ja mielenterveysongelma ry:n toimitilat, Kivikon Kipinäpuiston sekä Pasilan moskeijan tilat.

Seminaarin tarkoituksena on pohtia yhdessä, miten nuorisotyössä voitaisiin rakentaa turvallisempia yhteisöjä kaikille nuorille ja näin luoda syrjinnästä, rikoksesta ja häirinnästä vapaata yhteiskuntaa. Samalla myös tutustutaan Ruotsin, Norjan ja Iso Britannian nykytilanteeseen ja mm. maahanmuuttajanuorten rikollisten katujengien muodostumisten syihin ja taustoihin. Hankkeen konkreettisena tavoitteena on muodostaa seminaarin järjestäjistä, järjestöjen edustajista sekä maahanmuuttajanuorten vanhemmista työryhmä, joka jatkossa kehittäisi maahanmuuttajaperheiden ja viranomaisten välistä yhteistyötä nuorten tukemiseksi.

Hakijayhdistykseen ollaan oltu yhteydessä valmisteluvaiheessa. Seminaariin on kaavailtu osallistuvan 200 nuorta, joista 175 on helsinkiläisiä 14-28-vuotiaita. Seminaarin kokonaiskustannukset ovat 2 980 euroa ja ne koostuvat mm. tilavuokrista ja tarjoilukuluista. Omarahoituksena seminaarilla on 200 euroa sekä vapaaehtoistyöntekijöiden työpanos.

Päätös tullut nähtäväksi 24.04.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Tuulia Saves, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 23056

tuulia.saves@hel.fi

Päättäjä

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö