Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, starttiavustukset vuodelle 2019, Nach Mayuri ry

HEL 2019-006369
Asialla on uudempia käsittelyjä
13. / 24 §

Nach Mayuri ry:n starttiavustushakemus vuodelle 2019

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto myönsi Nach Mayri ry:lle 2 000 euroa starttiavustusta yhdistyksen toiminnan uudelleen käynnistämisestä aiheutuviin kustannuksiin vuodelle 2019 menokohdalta 473000 2931500505.

Selvitys avustuksen käytöstä on toimitettava vuoden 2020 toiminta-avustuksen haun yhteydessä tai viimeistään 29.2.2020 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön (edellisen vuoden toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase sekä jäljennös tilin/toiminnantarkastuskertomuksesta).

Avustusta saavan on noudatettava nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä:

Kaupungilla on oikeus periä myönnetyistä avustuksista omia tai kaupunkikonsernin saatavia, jotka ovat syntyneet avustettavan yhteisön lainojen takaamisen tai muun syyn (esim. vuokrien ja niiden viivästyskorkojen) johdosta. (Kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet 12.12.2011)

Käsittely

Asian aikana kuultavana olivat nuorisosihteerit Tuulia Saves ja Virpi Talasmäki.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto myöntää starttiavustusta toimintansa aloittavalle varhaisnuoriso- tai nuorisojärjestölle toiminnan käynnistämisestä aiheutuviin menoihin. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.11.2018)

Nach Mayuri ry on vuonna 2018 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on sääntöjensä mukaan edistää tanssitaiteen harrastusta ja tasoa sekä liikuntakasvatusta yhdistyksen kotipaikkakunnalla ja koota taiteen harrastajat yhteiseen toimintaan. Yhdistyksen tehtävänä on myös aktiivisesti lisätä kiinnostusta ja arvostusta tanssia kohtaan toiminta-alueellaan.

Yhdistys tarjoaa lapsille ja nuorille opetusta ja perehdytystä intialaisen tanssikulttuuriin sekä kulttuuriin ylipäänsä, kuten ruokaan, juhlaperinteisiin sekä elokuvataiteeseen. Yhdistys aikoo ensimmäisenä toimintavuotenaan mahdollistaa sekä intialaisia tansseja jo harrastavien sekä aloittelijoiden säännöllisen ja asiantuntevasti ohjatun harrastuksen.

Ensimmäisen toimintavuoden tavoitteita on myös jäsenmäärän lisääminen, verkostoituminen, yhteistyökumppaneiden etsiminen sekä yhdistyksen näkyvyyden lisääminen ja toiminnan monipuolistaminen.

Yhdistystä on kuultu valmisteluvaiheessa. Sen mukaan tanssitaiteen opetuksen tarkoituksena on tarjota oppilaalle mahdollisuus kokea ja vaalia tanssin iloa, opiskella tanssia tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti turvallisessa oppimisympäristössä, myönteisessä, kannustavassa ja arvostavassa opetusilmapiirissä. Oppilaat pääsevät myös esiintymään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tanssin lisäksi toimintaan kuuluu teemailtoja, esiintymisasujen tekemistä ja muita käsityöperinteitä.

Yhdistyksen toimintaan osallistuu tällä hetkellä noin kymmenen helsinkiläistä 9-13-vuotiaista aktiivista toimijaa. Yhdistyksen tilikausi ei ole kalenterivuosi, joten siltä on pyydetty lisäselvitys vuoden 2019 syksyn kuluihin. Menoarvio on kokonaisuudessaan 11 450 ja tuloja yhdistys aikoo saada haetun avustuksen lisäksi kerho- ja jäsenmaksuista 7 450 euroa.

Nach Mayuri ry hakee 28.2.2019 saapuneella hakemuksellaan 5 000 euron starttiavustusta yhdistyksen toiminnan käynnistämiseen vuodelle 2019. Yhdistyksen tanssi- ja kulttuuritoiminta tarjoaa helsinkiläislapsille ja -nuorille luovia, voimaannuttavia ja liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti nuorisojaosto tekee päätöksen starttiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 18.06.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

aluepäällikkö
Tiina Hörkkö

Lisätietojen antaja

Tuulia Saves, nuorisosihteeri, puhelin: 09 310 23056

tuulia.saves@hel.fi