Tarveselvitys, lisätilojen rakentaminen, Päiväkoti Karhi
Osoitteeseen Hilatie 1 toteutettavan päiväkodin lisätilan tarveselvityksen hyväksyminen
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi osoitteeseen Hilatie 1 toteutettavan päiväkodin lisätilan tarveselvityksen.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Lisätilat toteutetaan Konalan ala-asteen väistötilojen yhteyteen tilaelementtiratkaisuna aikataulullisista syistä. Paviljonkirakennus osoitteeseen Hilatie 1 valmistuu 1.8.2019. Paviljonkien jatkokäyttöä arvioidaan Konalan ala-asteen tilojen valmistuttua. Karhin päiväkodin lisätilat suunnitellaan 42:lle lapselle.
Tavoitteena on turvallinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja joustava oppimisympäristö. Tilat tukevat monialaista oppimista ja yhteisöllisyyttä. Lisäksi ne lisäävät yksilön ja ryhmän kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehittymistä.
Riittävät palvelutilat tukevat lasten ja nuorten arkea
Lisätilat rakennetaan Konalan ala-asteen väistötilojen yhteyteen, jossa ne palvelevat erityisesti lähialueiden lapsia ja heidän perheitään.
Varhaiskasvatus- ja perusopetuspalvelujen tarvetta ja tilapaikkojen riittävyyttä seurataan säännöllisesti alue- ja kaupunkitasolla. Muutosten yhteydessä koko varhaiskasvatus- ja perusopetusalueen palveluverkkoa tarkastellaan kokonaisuutena. Palveluverkkoa suunnitellaan siten, että perheiden tarpeisiin voidaan vastata lähipalveluperiaatteella mahdollisimman hyvin.
Päiväkoti Karhin nykyiset tilat ovat riittämättömät takaamaan palvelut alueen lapsille. Pitäjänmäen peruspiirin 1-6 vuotiaiden väestökehitys on ollut tasainen ja viimeisimmän väestöennusteen mukaan väestö ei juurikaan kasva. Konalan osa-alueella alle kouluikäisten määrä on lisääntynyt vuosittain n. 50 lapsella. Kasvu on tasaantunut vuonna 2019, mutta palvelun tarve on varhaiskasvatukseen, erityisesti päiväkotiin osallistumiseen on kuitenkin lisääntynyt. Päiväkoti Karhilla oli aikaisemmin esiopetuksen omat tilat Hilatien koululla mutta niistä jouduttiin lähtemään rakennuksessa todetun huonon sisäilman takia. Tässä yhteydessä päiväkodille luvattiin korvaavat tilat.
Riittävät väistö- ja lisätilat tukevat lasten ja nuorten arkea
Lisätilat mahdollistavat lähipalveluiden tarjoamisen Konalan alueella ja parantavat näin lasten ja perheiden arkea. Turvalliset, terveelliset ja riittävät väistö- ja lisätilat luovat hyvät edellytykset toiminnalle ja sujuvat yhteydet edistävät oppijoiden yhtenäistä opinpolkua sekä yhteisöllisyyttä alueella.
Esiopetustilat suunnitellaan esteettömiksi ja kaikille lapsille sopivaksi, kasvua ja kehitystä tukevaksi oppimisympäristöksi. Teknisillä ratkaisuilla edistetään tietoyhteiskunnassa tarvittavien taitojen oppimista sekä lisätään teknologian ymmärtämistä ja osaamista Helsingissä.
Tilat mahdollistavat varhaiskasvatussuunnitelman toteuttamisen
Yksiköiden nykyiset tilat ovat riittämättömät kasvavalle käyttäjämäärälle eivätkä ne vastaa kaikilta osin varhaiskasvatussuunnitelman mukaisia toiminnallisia tavoitteita.
Hankkeessa toteutettavat tilat muodostavat pedagogisesti monipuolisen, tarkoituksenmukaisesti mitoitetun ja joustavan oppimisympäristön. Tilat suunnitellaan kaupunkitasoisten mitoitusperiaatteiden ja suunnitteluhjeiden mukaan ja ne mahdollistavat varhaiskasvatussuunnitelman tavoitteiden toteuttamisen.
Lisätilojen vaikutus tila- ja toimintakustannuksiin
Vuokrattavat tilat ovat laajuudeltaan 184 htm². Kaupunkiympäristön toimialan arvioima kokonaisvuokra on 42,01 euroa/htm²/kk eli noin 92 760 euroa / vuosi. Siivouskustannusarvio on noin 48 800 euroa vuodessa.
Käynnistämiskustannuksia varataan noin 45 350 euroa. Toiminnan käynnistämiskustannuksiin kuuluvat mm. ensikertainen kalustaminen, tarvikkeet, varusteet ja laitteet. Luku ei sisällä tietohallinnon hankintoja. Kahden yksikön yhteistilat ovat kustannuksiltaan taloudellinen ratkaisu.
Aikaisemmat päätökset, osallistaminen ja yhteisvalmistelu
Tarveselvitys ja hankesuunnitelma on laadittu kaupunkiympäristötoimialan ja kasvatus- ja koulutustoimialan yhteistyönä.
Vanhempia on tiedotettu esiopetustoiminnan käynnistämisestä paviljongissa syksyllä 2019.
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää lisätiloista
Helsingin kaupungin hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin 4 kohdan mukaan kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää tilahanketta koskevan tarveselvityksen hyväksymisestä.
Päätös tullut nähtäväksi 25.06.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Sari Lehtonen, projektiarkkitehti, puhelin: 09 310 15124
Keijo Räikkönen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 69628