Sopimuksen irtisanominen, hoitopedagogisen Rudolf Steiner -koulun kannatusyhdistys ry:n ostopalvelusopimus

HEL 2019-006569
Asialla on uudempia käsittelyjä
10. / 199 §

Hoitopedagogisen Rudolf Steiner-koulun kannatusyhdistys ry:n ostopalvelusopimuksen irtisanominen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta irtisanoi Hoitopedagogisen Rudolf Steiner-koulun kannatusyhdistys ry:n kanssa tehdyn ostopalvelusopimuksen.

Lisäksi kasvatus- ja koulutuslautakunta oikeutti kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan päättämään kaupungin puolesta sopimuksen irtisanomisajasta.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Helsingin kaupungin sosiaaliviraston ja Hoitopedagogisen Rudolf Steiner-koulun kannatusyhdistys ry:n välillä on ostopalvelusopimus 1.1.1995 alkaen. Sosiaalilautakunta teki asiasta päätöksen 20.12.1994 § 355. Sosiaalilautakunnan päätös on tämän asian liitteenä (liite 1). Sopimus koskee oppivelvollisuusikäisille kehitysvammaisille lapsille järjestettyä päivähoitopalvelua, jota Hoitopedagogisen Rudolf Steiner-koulun kannatusyhdistys ry järjestää ylläpitämänsä Marjatta-koulun yhteydessä. Sisällöllisesti sopimus on vanhentunut eikä se vastaa enää nykyistä lainsäädäntöä.

Sopimus on voimassa toistaiseksi ellei sitä viimeistään kesäkuun loppuun mennessä irtisanota päättymään seuraavan kalenterivuoden alussa. Yhteisesti sopien sopimus voidaan purkaa muulloinkin. Ostopalvelusopimus on tämän asian liitteenä (liite 2).

Toimialla on edelleen tarve kehitysvammaisten lasten vastaavalle palvelulle ja sen toteuttamiselle myös ulkopuolisen palvelutuottajien kautta. Palvelu vastaa nykyisen perusopetuslain mukaista aamu- ja iltapäivätoimintaa. Kasvatus- ja koulutuslautakunta myöntää järjestöavustusta palveluntuottajille perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämiseksi. Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoituksenmukaista yhdenmukaistaa toimialalla kokonaisuutena niin, että muu kuin kaupungin itsensä järjestämä kehitysvammaisten ja muiden erityislasten aamu- ja iltapäivätoiminnan rahoitus hoidetaan järjestöavustusten kautta. Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle tullaan syksyn 2019 aikana esittämään päivitetyt avustuskriteerit niin, että ne huomioivat myös vahvasti tuettujen lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan erilliset vaatimukset perusopetuslain ja kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisesti.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta pitää tärkeänä, että kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään jatkossakin turvallisesti ja laadukkaana palveluna.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 25.06.2019

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen

Lisätietojen antaja

Kari Salovaara, hankintapäällikkö, puhelin: 09 310 43033

kari.salovaara@hel.fi

Leena Palve-Kaunisto, palveluvastaava, puhelin: 09 310 86809

leena.palve@hel.fi

Liitteet (pdf)

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.