Vuokraus, Narrin näyttämö, Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Tarvepäätös toimitilojen käyttöönottamisesta kaupunkiympäristön toimialalta Narrin Näyttämöä varten
Päätös
Toimialajohtaja hyväksyi liitteenä olevan, kulttuurisen nuorisotyön Narrin Näyttämön tiloihin liittyvän tarveselvityksen ja oikeutti kaupunkiympäristön toimialan toimitilavuokrausyksikön vuokraamaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan käyttöön Kevalta yhteensä 428 m² toimitilat osoitteesta Sörnäisten rantatie 31.
Päätöksen perustelut
Narrin Näyttämö on teatteritoimintaan erikoistunut nuorisopalveluiden toimipiste Toimintakeskus Hapessa Sörnäisissä. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on nuorten itseilmaisun ja hyvinvoinnin vahvistaminen teatteripedagogisin menetelmin. Narrin Näyttämöllä nuoret tekevät teatteriharjoitteita, mm. liike- ja puheilmaisua, improvisaatiota ja rooliharjoitteita sekä harjoittelevat ja esittävät näytelmän, jonka esityskausi sijoittuu pääosin keväälle. Ryhmät myös puvustavat, lavastavat ja suunnittelevat valo-, sekä äänimaailman. Narrin Näyttämöllä toimii 19 vakituista nuorten teatteriryhmää. Näistä 13 harjoittelee Narrin Näyttämön tiloissa Sörnäisissä ja kuusi ryhmää muilla nuorisotaloilla Helsingissä.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti 18.12.2018, §233 irtisanoa Sörnäisissä sijaitsevan toimintakeskus Hapen tilojen vuokrasopimuksen päättymään 31.12.2019. Tilojen irtisanominen liittyi nuorisopalveluiden toiminnan uudelleenorganisointiin. Muutoksen tavoitteena on kulttuurisen nuorisotyön alueellistaminen, jolloin toimintoja siirretään lähemmäksi nuoria, tukemaan alueellista omaleimaisuutta ja aktiivista hyvinvoinnin edistämistä. Tarkoituksena on saada tasaisempi palveluvalikko koko Helsinkiin ja toteuttaa kulttuurista nuorisotyötä lähipalveluna, mikä mahdollistaa alueella tehtävän työn entistä paremman resursoinnin myös kulttuurisen nuorisotyön menetelmien ja henkilöstön avulla.
Narrin Näyttämön nykyiset tilat on rakennettu teatteritoimintaan sopiviksi näyttämötiloiksi. Korvaavia, teatteritoimintaan sopivia tiloja etsittiin Helsingin alueelta yhteistyössä kaupunkiympäristön tilapalveluiden kanssa, mutta soveltuvia tiloja ei tällä aikataululla löytynyt. Teatteritoiminnan jatkon kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi koettiin toiminnan jatkaminen nykyisissä tiloissa. Toimintakeskus Hapen muun toiminnan päättyessä teatteritiloihin on rakennettava esitystekniikan huoltotoiminnan varmistamiseksi portaat. Muutostöistä aiheutuvat kustannukset sisältyvät vuokrakustannuksiin.
Narrin Näyttämön toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa 1.1.2020 alkaen. Tilojen vuokrakustannukset ovat arviolta 6 850 euroa kuukaudessa ja 82 200 euroa vuodessa. Vuokrasopimus on mahdollista irtisanoa päättymään aikaisintaan vuoden 2022 lopussa. Tänä aikana selvitetään toiminnan sijoittumisen vaihtoehdot yhteiskäyttötiloihin muiden kaupungin toimijoiden kanssa.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on siirtänyt 24.4.2018, § 90 toimivaltaansa tilahanketta koskevan tarveselvityksen hyväksymisestä toimialajohtajalle hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin perusteella. Päätöksen mukaisesti toimialajohtaja päättää toimialan tarveselvityksistä hankkeen kokonaisarvon ollessa enintään 500 000 euroa. Hankkeen pääomitettu vuokra on alle 290 000 euroa.
Päätös tullut nähtäväksi 29.08.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Tiina Hörkkö, aluepäällikkö, puhelin: 09 310 23188
Matti Kuusela, tilapalvelupäällikkö, puhelin: 09 310 87783
Elli Alho, suunnittelija, puhelin: 09 310 87967