Avustuksen hakeminen, Stiftelsen Tre Smeder
Ansökan om understöd från Stiftelsen Tre Smeder
Beslut
Chefen för den finska gymnasie-, och yrkesutbildningen och fria bildningen har beslutat att Tölö gymnasium och Brändö gymnasium ansöker om understöd på 15 000 € från Stiftelsen Tre Smeder till den gemensamma kursen Makt och ondska samt en resa till förintelsens minnesmärken den 4-9 april 2020.
Chefen för den finska gymnasie-, och yrkesutbildningen och fria bildningen beslutade samtidigt att bevilja rektorerna tillstånd att göra den elektroniska ansökan.
Beslutsmotivering
Stiftelsen Tre Smeders ansökningstid är i mars och september. Stöden går huvudsakligen till allmännyttig föreningsverksamhet inom konst, kultur, idrott och hembygdsverksamhet och till sådan verksamhet inom dagvård och skola som faller utanför den lagstadgade verksamheten.
Kursen Makt och ondska är ett samarbetsprojekt mellan Brändö gymnasium och Tölö gymnasium. Kursen är riktad till gymnasiestuderande på årskurs två och är delad i elva närstudietillfällen i Helsingfors samt en resa till förintelsens minnesmärken i Polen och Tjeckien.
Upplägget är tvärvetenskapligt och omfattar huvudsakligen läroämnena psykologi, filosofi, religion och historia. Studerande antas till kursen genom ett urvalsprov. Skolorna väljer 15 studerande och gruppens storlek blir således 30 personer.
Päätös tullut nähtäväksi 12.12.2019
Anvisningar om hur man begär omprövning
Den som är missnöjd med beslutet kan framställa en skriftlig begäran om omprövning. Ändring i beslutet får inte sökas genom besvär hos domstol.
Rätt att begära omprövning
Omprövning får begäras
- av den som ett beslut avser eller vars rätt, skyldighet eller fördel direkt påverkas av beslutet (part)
- av kommunmedlemmarna
Den tid inom vilken omprövning ska begäras
Omprövning ska begäras inom 14 dagar från delfåendet av beslutet.
Begäran om omprövning ska inlämnas till Helsingfors stads registratorskontor senast den bestämda tidens sista dag under registratorskontorets öppettid.
Om beslutet har delgetts per post anses en part ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått del av beslutet sju dagar efter att protokollet fanns tillgängligt i det allmänna datanätet.
Om beslutet har delgetts som elektroniskt meddelande anses en part ha fått del av beslutet tre dagar efter att meddelandet avsändes, om inte något annat påvisas.
Dagen för delfåendet räknas inte in i den bestämda tiden. Om sista dagen av den bestämda tiden är en helgdag, självständighetsdagen, första maj, jul- eller midsommarafton eller en helgfri lördag får begäran om omprövning inlämnas första vardagen därefter.
Omprövningsmyndighet
Omprövning begärs hos Helsingfors stads fostrans- och utbildningsnämnd.
Omprövningsmyndighetens kontaktuppgifter är:
E-postadress: | |
Postadress: | PB10 |
00099 HELSINGFORS STAD | |
Faxnummer: | (09) 655 783 |
Besöksadress: | Helsingfors stads registratorskontor |
Norra esplanaden 11-13 | |
Telefonnummer: | (09) 310 13700 |
Registratorskontoret är öppet måndag–fredag kl. 08.15–16.00.
Formen för och innehållet i begäran om omprövning
Begäran om omprövning ska göras skriftligt. Elektroniska dokument uppfyller kravet på skriftlig form.
I begäran om omprövning ska uppges
- det beslut som begäran om omprövning gäller
- hurdan omprövning som begärs
- på vilka grunder omprövning begärs
- vem som begär omprövning
- på vilka grunder den som begär omprövning är berättigad att göra detta
- kontaktuppgifter till den som begär omprövning
Protokoll
Protokollsutdrag och -bilagor som hänför sig till beslutet skickas på begäran. Handlingar kan beställas från Helsingfors stads registratorskontor
Lisätietojen antaja
Sonja Ekholm, controller, telefon: 09 310 86216