Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, palkkausavustukset vuodelle 2020
Vuoden 2020 palkkausavustusten käyttö
Päätös
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti, että koronan aiheuttamien rajoitusten johdosta 2020 palkkausavustuksen käyttämättä jääneet osuudet siirretään vuodelle 2021 seuraavasti:
Helsingin Kokoomusnuoret ry sai palkkausavustusta 28 135 euroa ja sillä oli palkkausavustuksessa hyväksyttäviä menoja 27 312,51 euroa. Yhdistykselle annetaan oikeus käyttää käyttämättä jäänyt osuus, 822,49 euroa, palkkausavustuksessa hyväksyttäviin menoihin vuoden 2021 aikana. Yhdistyksen tulee selvittää vuoden 2020 käyttämättä jääneen palkkausavustuksen osuuden käyttö vuoden 2022 palkkausavustushaun yhteydessä 28.2.2022 mennessä.
Helsingin Vihreät Nuoret ry sai palkkausavustusta 33 100 euroa ja sillä oli palkkausavustuksessa hyväksyttäviä menoja 30 869,31 euroa. Yhdistykselle annetaan oikeus käyttää käyttämättä jäänyt osuus, 2 230,69 euroa, palkkausavustuksessa hyväksyttäviin menoihin vuoden 2021 aikana. Yhdistyksen tulee selvittää vuodelle 2021 siirretyn vuoden 2020 palkkausavustuksen osuuden käyttö vuoden 2022 palkkausavustushaun yhteydessä 28.2.2022 mennessä.
Helsingin Sosialidemokraattinen Nuorisopiiri ry toimitti avustuksen käytön selvityksenä tuloslaskelman, taseen ja toimintakertomuksen. Yhdistykselle annetaan mahdollisuus selvittää avustuksen käyttö hyväksyttävästi toimittamalla puuttuvan allekirjoitetun tilin- tai toiminnantarkastuskertomuksen 23.8.2021 mennessä, tai määräajan jälkeen avustus peritään takaisin.
Nuorisojaosto merkitsi tiedoksi, että muut vuonna 2020 palkkausavustusta saaneet yhdistykset ovat muilta osin, paitsi muutama yhdistys vuosikokouspöytäkirjan osalta, toimittaneet avustuksen käytöstä hyväksyttävän selvityksen. Puuttuvat allekirjoitetut vuosikokouspöytäkirjat, joissa vuoden 2020 tilinpäätös käsitellään, tulee toimittaa sähköpostitse 23.8.2021 mennessä kumppanuusyksikölle.
Käsittely
Asian aikana kuultavana olivat suunnittelijat Hanna Mikkonen, Liisa Remes ja Tuulia Saves.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto myöntää vuosittain palkkausavustusta helsinkiläisille nuorisopiirijärjestöille tai niihin verrattavissa oleville järjestöille. Edellisen avustuksen käyttö tulee selvittää uuden avustuksen haun yhteydessä. Selvitykseen vaaditaan yhdistyksen toimintakertomus, tuloslaskelma, tase ja tilin- tai toiminnantarkastajan lausunto ko. vuodelta. Saadun avustuksen käytön selvitys on annettava siinäkin tapauksessa, että uutta avustusta ei haeta. Mikäli yhdistys ei anna hyväksyttävää selvitystä saamansa avustuksen käytöstä, peritään myönnetty avustus takaisin. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)
Mikäli vuoden 2020 toiminta- ja/tai palkkausavustusta jää kalenterivuoden 2020 aikana käyttämättä, siirretään sen käyttöoikeus 31.12.2021 saakka. (Nuorisojaosto 8.12.2020, § 28)
Valmistelussa on huomioitu vuoden 2020 poikkeukselliset olot, jotka ovat vaikuttaneet nuorisoyhdistysten toimintaan ja talouteen. Poikkeuksellisissa oloissa koko avustusta ei ole välttämättä pystytty käyttämään vuoden aikana. Kun pandemian rajoitukset alkavat väistyä, tarvitaan kuitenkin resursseja toiminnan täysmittaiseen käynnistämiseen ja pandemian vaikutuksista toipumiseen. Käyttämättä jääneet osuudet siirrettiin kaikki tälle vuodelle. Yhdistykset pystyvät käyttämään tätä osuutta jo heti tammikuusta lähtien, koska nuorisojaosto päätti asiasta jo joulukuussa 2020.
Vuonna 2020 palkkausavustusta jaettiin 21 nuorisopiirijärjestölle, tai vastaavalle, 783 644 euroa.
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)
Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti nuorisojaosto tekee päätöksen palkkausavustuksista. (Nuorisojaosto 8.12.2020, § 28)
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto 28.05.2020 § 16
Päätös tullut nähtäväksi 02.06.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Liisa Remes, suunnittelija, puhelin: 09 310 26783