Avustuksen myöntäminen, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Vapaan sivistystyö 2020

HEL 2020-001275
Asialla on uudempia käsittelyjä
9. / 26 §

Suomenkielisen työväenopiston avustukset vuodelle 2020

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti jakaa vuoden 2020 talousarvioon sisältyvät suomenkielisen työväenopiston avustukset, yhteensä 80 000 euroa, liitteen 1 mukaisesti ja kaupunginhallituksen 28.10.2019 vahvistamien jako- ja maksattamisohjeiden periaatteita ja muita määräyksiä noudattaen.

Samalla kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti, että vuoden 2021 suomenkielisen työväenopiston avustusten teemana on kestävä kehitys ja hiilineutraalisuuden edistäminen.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2020 talousarviossa on 80 000 euron suuruinen, helsinkiläisille suomenkielisen työväenopiston toimijoille haettavaksi tarkoitettu avustusmääräraha, jonka jaosta päättää kasvatus- ja koulutuslautakunta. Suomenkielisen työväenopiston avustusmääräraha perustuu Helsingin kaupungin tahtoon tukea myös ei-kunnallisia vapaan sivistystyön toimijoita Helsingissä ja kehittää eri toimijoiden yhteistyötä Helsingin työväenopiston kanssa.

Suomenkielisen työväenopiston avustukset myönnetään yleisavustuksen luonteisesti tietyn teeman tai tiettyjen teemojen mukaiseen toimintaan, jonka tulee suuntautua helsinkiläisiin. Avustuksen suuruuteen vaikuttaa toiminnan laajuus, innovatiivisuus, toiminnan kustannukset, toiminnan kohdistuminen erityisryhmiin ja se, onko toiminta tehty yhteistyössä tai yhteistyöprojektina suomenkielisen työväenopiston kanssa. Tämän lisäksi talousarvion avustusmäärärahasta voidaan myöntää avustusta Helsingin suomenkielisen työväenopiston opistolaisyhdistykselle. Työväenopiston johtokunta on tehnyt vuonna 2010 linjauksen avustusten jakoperusteista (liite 3).

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kokouksessaan 12.2.2019, että vuoden 2020 suomenkielisen työväenopiston avustusten teemana on kotoutumisen tukeminen sekä kaupunkilaisten osallisuuden kehittäminen. Hakuaika päättyi 8.11.2018 klo 16.00. Hakemuksia tuli yhdeksän, joista kaikille esitetään avustuksen myöntämistä. Hakemusten yhteissumma ylittää merkittävästi avustuksiin varatun määrärahan, joten hakijoille esitetään avustushakemuksia pienempiä avustuksia. Ehdotuksessa on huomioitu avustusten sopiminen avustuksen teemaan ja se, miten hakemuksen mukainen toiminta edistää helsinkiläisille suunnattua vapaata sivistystyötä. Ehdotetut avustussummat ovat liitteessä 1. Hakemusten yhteenveto on liitteessä 2.

Vuoden 2021 suomenkielisen työväenopiston avustusten teemaksi esitetään kestävää kehitystä ja hiilineutraalisuuden edistämistä. Hiilineutraali Helsinki 2035 on kaupungin keskeisiä toimenpideohjelmia ja vapaa sivistystyö voi edistää ohjelman toteutumista monin tavoin kurssi- ja luentotoiminnallaan.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 28.02.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja
Arja Kukkonen

Lisätietojen antaja

Ville Ylikahri, vapaan sivistystyön päällikkö , puhelin: 09 310 88501

ville.ylikahri@hel.fi