Ravitsemushoidon neuvottelukunta, tavoitteiden ja tehtävän päivittäminen, puheenjohtajan nimeäminen
Ravitsemushoidon neuvottelukunnan puheenjohtajan nimeäminen
Päätös
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja nimesi Ravitsemushoidon neuvottelukunnan uudeksi puheenjohtajaksi johtava ylihoitaja ********** Terveys- ja päihdepalvelujen palvelukokonaisuudesta Suun terveydenhuollon palvelusta. Samalla toimialajohtaja hyväksyi Ravitsemushoidon neuvottelukunnan päivitetyt tehtävät ja tavoitteet.
Päätöksen perustelut
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja on nimennyt päätöksellään 17.5.2013 Ravitsemushoidon neuvottelukunnan kokoonpanon sekä neuvottelukunnan tavoitteet ja tehtävät. Ravitsemushoidon neuvottelukunta on pysyvä neuvottelukunta. Organisaation ja toiminnan muutosten takia kokoonpano sekä tehtävät ja tavoitteet on päivitetty. Ravitsemushoidon neuvottelukunta on ravitsemuksen moniammatillinen asiantuntijaryhmä sosiaali- ja terveystoimessa. Ravitsemushoidon neuvottelukunnan jäsenet edustavat eri palvelukokonaisuuksia sekä eri ammatti- ja asiantuntijaryhmiä. Lisäksi neuvottelukuntaan on kutsuttu Palvelukeskus Helsingin nimeämät edustajat. Palvelukokonaisuudet ja palvelut nimeävät neuvottelukunnan jäsenet ja varajäsenet. Ravitsemushoidon neuvottelukunta on osa kaupunkitasoista hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen verkostoa. Ravitsemushoidon neuvottelukunta voi asettaa alatyöryhmiä ja muodostaa asiantuntijaverkostoja (ravitsemusyhdyshenkilöt ja –vastaavat).
Ravitsemushoidon neuvottelukunnan tavoitteet: kaupunkilaisen/asiakkaan/asukkaan/potilaan hyvinvoinnin ja oman aktiivisuuden edistäminen ravitsemuksen avulla; väestön eri ikäryhmien hyvän ravitsemuksen edistäminen; henkilökunnan osaamisen kehittäminen ravitsemusasioissa; yhteistyön edistäminen ruokapalvelujen hankinnoissa ja tuottamisessa.
Ravitsemushoidon neuvottelukunnan tehtävät: kehittää ja yhtenäistää näyttöön perustuvaa ravitsemushoitoa toimialalla; raportoida ravitsemushoidon toteutumisesta toimialan johdolle; moniammatillinen asiantuntijatuki; seurata valtakunnallisten suositusten toteutumista toimialalla; seurata, että hyvä ravitsemus huomioidaan ruokapalvelujen hankinnoissa ja tuottamisessa, kuten kriteereissä ja palvelukuvauksissa; järjestää ravitsemukseen liittyviä koulutuksia; jakaa hyviä toimintamalleja ja uutta tietoa ja viestiä ravitsemusasioista; seurata potilas- ja asukasruokailun kustannuskehitystä sekä tuotettujen aterioiden määrää.
Hallintosäännön 5 luvun 9 §:n mukaan toimialajohtaja johtaa sosiaali- ja terveystoimialan toimintaa ja hallintoa.
Päätös tullut nähtäväksi 21.05.2020
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
Lisätietojen antaja
Helena Soini, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 46933