Hankinta, graafinen suunnittelu ja taitto, 6aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt-hankkeen loppujulkaisu

HEL 2020-004248
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 12

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt- hankkeen loppujulkaisun graafisen suunnittelun ja taiton hankinta

Elinkeinojohtaja

Päätös

Elinkeinojohtaja päätti hyväksyä Kubo Oy:n tarjouksen 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt- hankkeen loppujulkaisun graafisen suunnittelun ja taiton toteutuksesta kokonaistaloudellisesti edullisimpana.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 10840 euroa. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alle jäävä pienhankinta, johon ei sovelleta hankintalakia. Hankintaan liittyvät kustannukset maksetaan talousarvion kohdalta 150 04 keskitetty hanketoiminta, kaupunginkanslian käytettäväksi, projektinumero 10980010040702. Hankinta toteutetaan hankekonsortion yhteishankintana, eli hankintahinta jaetaan tasasummiin osahankkeiden kesken yhdeksään osaan. Helsingin kaupungin arvonlisäveroton osuus hankinnasta on näin ollen 1204,45 euroa.

Elinkeinojohtaja päätti oikeuttaa elinkeino-osaston innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikön kaupunki-innovaatiot-tiimin johtavan asiantuntijan allekirjoittamaan hankintasopimuksen.

Päätöksen perustelut

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen tavoitteina on vahvistaa digitaalisia, virtuaalisia tai fyysisiä oppimisympäristöjä kehittävien yritysten liiketoimintamahdollisuuksia yhteiskehittämisen menetelmin. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja on osa 6Aika-strategiaa.

Hankkeessa toteutettavan päätösjulkaisun tavoitteena on kertoa kiinnostavalla, tuoreella ja havainnollisella tavalla hankkeen kokeilu- ja yhteiskehittämistoiminnasta. Tavoitteena on esitellä selkeästi ja visuaalisesti kokemuksia, hyötyjä ja oppeja kokeilutoiminnasta eri osapuolten näkökulmista (yritykset, opettajat, TKI-ammattilaiset, kaupungin hallinto).

Julkaisun kautta jaetaan hyviä tapoja ja esimerkkejä tekijöille ja kaupunkikehittäjille. Lisäksi tarjotaan konkreettisia yhteiskehittämisen malleja ja käytäntöjä erityisesti kaupunkien johdolle sekä pyritään lisäämään tietoisuutta yhteiskehittämisen ja kokeilutoiminnan merkittävyydestä osana uusien oppimisympäristöjen kehittämistä ja käyttöönottoa.

Työ sisältää oppaan visuaalisen konseptoinnin, graafisen suunnittelun, taittotyön, kuvavalinnat, graafien tuotannon (4–7 kpl) ja aineiston painokuntoon laiton. Hankittavaan työhön sisältyy kaksi kommentointikierrosta suunnitteluvaiheessa ja kaksi taittovaiheessa sekä taittotiedostojen ja julkaisun sähköisen version (pdf-versio verkkosivuille) toimituksen hankekonsortiolle työn valmistuttua.

Hankintasumma jaetaan yhdeksään, yhtä suureen osaan ja tarjoaja laskuttaa kutakin organisaatiota tasasummalla. Hankintaan osallistuvat organisaatiot ovat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Turun kaupunki, Tampereen kaupunki, Oulun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Forum Virium Helsinki.

Tieto tarjouspyynnöstä (liite 1) lähetettiin sähköpostitse seitsemälle yritykselle 9.3.2020. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 18.3.2020 klo 16. Tarjoukset saatiin Kubo Oy:lta, Design Inspis Oy:lta, Aste Helsinki Oy:lta, Ananas, Bananas & Cucumuber Creative Oy:lta ja Kuudes Helsinki Oy:lta. Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouksille asetettiin sisältövaatimuksia, jotka kaikki saapuneet tarjoukset täyttivät. Hankintapäätös perustuu kokonaistaloudelliseen edullisuuteen ja tarjousten arviointiperusteina olivat:

• arvonlisäveroton kokonaishinta (30%)
• esitetty työsuunnitelma (30%)
• tarjoajan referenssit (kolme ensimmäiseksi mainittua) (40%).

Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen ja parhaiten tarjouspyynnössä esitettyihin vaatimuksiin vastasi Kubo Oy:n tarjous. Tarjouksessa esitetty työsuunnitelma oli vakuuttava ja menetelmät osoittavat kokemusta vastaavista projekteista. Tarjoaja pystyi osoittamaan referenssiensä kautta kokemuksensa visuaalisesti raikkaiden ja innovatiivisten julkaisujen tuottamisesta. Tarjousten vertailutaulukko on liitteenä (liite 2).

Elinkeinojohtajan oikeus toteuttaa hankintoja perustuu kansliapäällikön päätökseen kaupunginkanslian hankintaoikeuksista 17.12.2019 § 260.

Sitova sopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla hankintasopimuksella.

Päätös tullut nähtäväksi 07.04.2020

MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN

Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta tekemällä hankintaoikaisuvaatimuksen tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen taikka molemmat.

OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Oikaisuvaatimusaika

Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta ratkaisusta.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksiantopäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolta hankintaoikaisua vaaditaan, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Hankintaoikaisuvaatimus pannaan vireille kirjallisesti ilmoittamalla

  • hankintayksikön päätös tai muu ratkaisu, johon hankintaoikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi.

Sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on mainittava oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Jos oikaisua vaativan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

OHJEET KUNTALAIN MUKAISEN OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto, tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava muutoksenhakijan nimi ja kotikunta. Jos muutoksenhakijan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamies, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimus on muutoksenhakijan, hänen laillisen edustajansa tai asiamiehen allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin muutoksenhakija haluaa vedota vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Anna Rantapero-Laine, projektipäällikkö, puhelin: 09 310 36123

anna.rantapero-laine@hel.fi

Päättäjä

Marja-Leena Rinkineva
elinkeinojohtaja
Santtu von Bruun
yksikön päällikkö

Liitteet (pdf)

2. Vertailutaulukko
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.