Tutkimuslupa, koordinaattorin rooli systeemisen lastensuojelun toimintamallissa
Päätös tutkimusluvasta Koordinaattorin rooli systeemisen lastensuojelun toimintamallissa
Päätös
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja myönsi tutkimusluvan ********** tutkimukselle "Koordinaattorin rooli systeemisen lastensuojelun toimintamallissa" (AMK-opinnäytetyö). Päätöstä ovat puoltaneet 20.11.2020 lastensuojelun avohuollon päällikkö Riitta Vartio ja idän aikuissosiaalityön päällikkö Sari Tuominen. Tutkimuksen yhteyshenkilöt ovat jälkihuollon sosiaalityöntekijä ********** ja lastensuojelun ohjaaja ********** Tutkimuslupa on voimassa 31.10.2021 asti.
Tutkimuslupaan sovelletaan seuraavia ehtoja:
Tutkimusraportista ei saa olla tunnistettavissa tutkimukseen osallistuneita henkilöitä.
Tutkimuksesta ei tule koitua kustannuksia sosiaali- ja terveystoimelle.
Tutkija sitoutuu noudattamaan EU:n yleisen tietosuoja asetuksen, tietosuojalain (1050/2018) sekä muiden lakien ja asetusten tutkijalle asettamia vaatimuksia.
Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen.
Sähköinen tutkimusraportti tai sen osoite toimitetaan sosiaali- ja terveystoimialan käyttöön osoitteella: tutkimusluvat.sote@hel.fi. Valmiit tutkimukset ovat henkilökunnan käytettävissä sosiaali- ja terveystoimen
intrasivuilla.
Päätöksen perustelut
Opinnäytetyön aihe nousee systeemisen toimintamallin tutkimustarpeista ja on suunniteltu yhteistyössä Soccan systeemisen toimintamallin erityssuunnittelijan kanssa. Opinnäytetyön tarkoitus on selvittää mitä systeemisen lastensuojelun koordinaattorin työ käytännössä sisältää sekä kuinka muu tiimi näkee koordinaattorin roolin. Tutkimuksen avulla pyritään selkeyttämään koordinaattorin toimenkuvaa, jonka myötä voidaan saada koordinaattorin roolia entistä näkyvämmäksi sekä mahdollisesti löytää koordinaattorin työlle selkeämpi ja yhtenäinen linjaus. Tutkimusaineisto koostuu systeemisen lastensuojelun toimintamallin mukaan toimivien tiimien yksilö- tai ryhmähaastatteluista lastensuojelun avohuollossa ja lastensuojelun jälkihuollossa. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista, raportista ei voi tunnistaa haastateltavia, aineisto säilytetään suojatusti ja hävitetään tutkimuksen valmistuttua.
Päätös tullut nähtäväksi 19.11.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Ilona Fagerström, suunnittelija, puhelin: 09 310 44913