Rasitesopimus, tontit 47248/3 ja 47248/4, Mellunkylä

HEL 2020-007396
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 179

Rasitteenluonteisia oikeuksia koskevan sopimuksen hyväksyminen ja liittäminen pitkäaikaisiin maanvuokrasopimuksiin (Mellunkylä)

Tiimipäällikkö

Päätös

Asuntotonttitiimin päällikkö päätti osaltaan hyväksyä liitteenä 1 olevan Helsingin kaupungin 47. kaupunginosan (Mellunkylä) ********** välillä laaditun rasitteenluonteisia oikeuksia koskevan sopimuksen.

Lisäksi tiimipäällikkö päätti liittää liitteenä 1 olevan, vuokralaisten 11.9.2019 allekirjoittaman sopimuksen

**********

Seuraavin ehdoin:

1

Vuokralainen on velvollinen noudattamaan Helsingin kaupungin 47. kaupunginosan (Mellunkylä) ********** välillä laadittua, vuokralaisten 11.9.2019 allekirjoittamaa sopimusta.

2

Vuokralaiset ovat velvollisia ilmoittamaan maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelulle, mikäli po. sopimusta rasitteenluonteisista oikeuksista muutetaan tai sen voimassaolo halutaan päättää. Muutokset sisällytetään maanvuokrasopimuksiin.

3

Helsingin kaupunki hyväksyy po. sopimuksen mukaiset järjestelyt, mutta se ei vastaa mistään sopimuksessa mainittujen oikeuksien tai velvollisuuksien toteutumisesta eikä mistään po. sopimuksesta aiheutuvista velvoitteista, haitoista, vahingoista eikä kustannuksista, ellei sopimuksessa ole näin nimenomaisesti todettu.

Kaupunki ei myöskään vastaa mistään kustannuksista, vahingoista tai haitoista, mikäli sopimuksessa havaitaan vastaisuudessa virheitä ja/tai puutteita eikä vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli kyseessä olevien tonttien välillä ei ole asianmukaisesti sovittu kaikista tonttien toteuttamisen ja/tai käytön edellyttämistä rasitteista ja yhteisjärjestelyistä tai mikäli sopimusta joudutaan myöhemmin täydentämään tai muuttamaan.

Kaupungin omistuksessa oleviin vuokrattuihin tontteihin kohdistuvista velvoitteista ja kustannuksista vastaa tontin vuokralainen.

4

Muutoin noudatetaan entisiä ehtoja.

Päätöksen perustelut

Rasitteenluonteisia oikeuksia koskeva sopimus on laadittu tonttien ********** välillä. Sopimuksen tarkoitus on sopia hulevesien johtamisesta.

********** on kaupungin omistuksessa ja se on vuokrattu pitkäaikaisesti yksityishenkilöille. ********** on kaupungin omistuksessa ja se on vuokrattu pitkäaikaisesti yksityishenkilöille.

Päätösvalta

Hallintosäännön 16 luvun 4 §:n 1 mom. 1-kohdan mukaista kaupunkiympäristön toimialajohtajan erityistä toimivaltaa käyttää maanomistajan puhevaltaa on kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätöksellään 9.6.2018 (51 §) maankäyttö ja kaupunkirakenne –palvelukokonaisuuden tontit-yksikön asuntotontit-tiimin päällikölle. Asuntotonttitiimin päällikkö on siten toimivaltainen päättämään vastuualueensa osalta toimialan hallinnassa olevia kiinteistöjä koskevien rasite- ja yhteisjärjestelysopimusten hyväksymisestä.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti 15.5.2018 (247 §) siirtää 1.6.2018 alkaen hallintosäännön 16 luvun 1 §:n 2 momentin 1 - 9 kohtien toimivaltaa päättää toimielinten päättämien sopimusten ehtojen vähäisistä muutoksista ja lisäyksistä mm. kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö- ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden asuntotontit-tiimin päällikölle. Edellä mainitun perusteella tiimipäällikkö on toimivaltainen päättämään asiasta.

Päätös tullut nähtäväksi 09.06.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Petra Santos, kiinteistöasiamies, puhelin: 09 310 31897

petra.santos@hel.fi

Päättäjä

Miia Pasuri
tiimipäällikkö

Liitteet (pdf)

1. Sopimus

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.