Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustus vuodelle 2020, Suomen Punainen Risti Helsingin ja Uudenmaan piiri

HEL 2020-008373
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 27

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin projektiavustushakemus vuodelle 2020

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö myöntää Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirille 1 150 euron projektiavustuksen Kesäklubin kustannuksiin (ei kuitenkaan palkkoihin eikä palkkioihin) ajalle 1.-31.8.2020 menokohdalta 473000 2931500504.

Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen sekä materiaali nuorisopalvelujen Sponssi-blogia varten on toimitettava 13.9.2020 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.

Avustusta saavan on noudatettava nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (www.hel.fi/nuorisoavustukset):

Avustusta saavan on käytettävä projektissaan Helsinki-kehystunnusta, joka käyttöohjeineen löytyy osoitteesta:

Avustus maksetaan yhdessä erässä. Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)

Päätöksen perustelut

Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö 1.11.2018)

Kesäklubi tarjoaa nuorille aikuisille sekä mahdollisuuden osallistua elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana erilaisiin yhteisiin toiminnallisiin tilaisuuksiin, että tilaisuuden olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa näitä aktiviteetteja. Klubi järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna ja se osoittautui suosituksi ja tarpeelliseksi. Myös tälle kesälle klubia suunniteltiin jo keväällä, mutta pandemiatilanteen vuoksi suunnitelmat muuttuivat. Nyt klubi halutaan nuorten toiveesta järjestää elokuussa joskin aikaisempaa pienimuotoisempana.

Projektin tavoitteena on ehkäistä yksinäisyyden ja syrjäytyneisyyden tunteita kesäaikaan etenkin niillä nuorilla joilla ei ole tiedossa muuta ohjelmaa kesälle. Hakemuksen mukaan kuluneen kevään aikana monet ovat menettäneet sovitut kesätyöt ja kohtaamiset ovat muuttuneet etätapaamisiksi. Myös ahdistuneisuuden tunteet ovat lisääntyneet. Klubin tavoitteena on tuoda iloa ja kesätekemistä matalalla kynnyksellä samalla mahdollistaen uuden ja mieluisan yhteisön löytymisen.

Kesäklubi on osallistujilleen maksuton. Nuorille halutaan mukavia kesämuistoja poikkeuksellisesta keväästä ja kesästä huolimatta. Projektiin arvioidaan tulevan mukaan 120 osallistujaa, joista 115 on 7-28-vuotiaita helsinkiläisiä. Kustannukset, yhteensä 2 990 euroa, koostuvat työntekijän palkasta, joka on hankkeen omakustanneosuus, pääsylipuista ja laitevuokrista, matkakuluista ja eväistä.

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri hakee 25.6.2020 saapuneella hakemuksellaan 1 990 euron avustusta Kesäklubin toteuttamiseen elokuussa ajalla 4.-15.8.2020.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1) Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 18.10.2018, § 23)

Päätös tullut nähtäväksi 08.07.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Virpi Talasmäki, suunnittelija, puhelin: 09 310 89132

virpi.talasmaki@hel.fi

Päättäjä

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö