Avustuksen hakeminen, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittäminen 2021-2022, opetus- ja kulttuuriministeriö

HEL 2020-011693
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 83

Päätös OKM:n jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen erityisavustuksen siirtämisestä Stadin AO:sta Työväenopistolle

Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

Päätös

Lukio- ja ammattilisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja päätti hyväksyä siirron opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä erityisavustuksesta Stadin AO:sta vapaan sivistystyön palvelukokonaisuudelle, Helsingin työväenopistolle. Siirto tehdään ammatilliseen koulutukseen ja työllistymiseen kohdennetulta OSUVA-hankkeelta, perus- ja digitaitoja sekä toiminnallista suomen kielen koulutusta toteuttavalle TOIMIVA-hankkeelle.

Osuva-hankkeelta siirretään TOIMIVA-hankkeelle 5 000 euroa. Siirron jälkeen TOIMIVA-hankkeen osuus on 352 671 euroa, omavastuu 39 185 euroa (10%), jolloin kokonaisbudjetti 391 856 euroa. Omavastuuosuus katetaan palvelualueen määrärahoista ja palvelu vastaa avustuksen käytön seurannasta.

Stadin AO:n OSUVA-hankkeen jäljelle jäävän avustuksen osuus on
147 329 euroa, omavastuu 16 369 euroa (10%), jolloin kokonaisbudjetti 163 698 euroa. Omavastuu katetaan yhtä lailla palvelualueen määrärahoista ja palvelu vastaa seurannasta.

Päätöksen perustelut

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 15.1.2021 Helsingin kaupungille 500 000 euroa valtion erityisavustusta jatkuvan oppimisen taitojen ja osaamisen kehittämisen hankekokonaisuuteen (OKM/292/522/2020). Hankekokonaisuuden omarahoitusosuus on 55 555 euroa (10 %). Avustuksen käyttöaika on 15.2.2021 - 30.6.2023. Päätös perustuu Helsingin kaupungin hakemukseen 10.11.2020.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituspäätöksen mukaan myönnetyn rahoituksen perusteena on erityisesti vapaan sivistystyön osuus hankekokonaisuudessa eli Helsingin työväenopiston TOIMIVA-hanke. Rahoituspäätöksen mukaan avustuksen tavoitteena on lisätä jatkuvassa oppimisessa aliedustettuna olevien ryhmien osallistumista, tukea henkilöiden työllistymis- ja opiskeluvalmiuksia ja opiskelumotivaatiota sekä parantaa henkilöiden työmarkkina-asemaa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston OSUVA-hankkeen tavoitteena on laajentaa Digitalents Helsingin toimintamallia aloille, joilla on pula osaavasta työvoimasta. Digitalents Helsingin toimintamallissa tuotetaan työttömille osuvaa, työelämälähtöistä osaamista yhteistyössä alan yritysten kanssa. Digitalents Helsingin koulutus- ja valmennuspalvelun laajentaminen vahvistaa työttömien ja jatkuvan oppimisen näkökulmasta aliedustettujen henkilöiden mahdollisuuksia kehittää ammatillista osaamistaan.

Hankkeet edistävät Helsingin kaupungin työllisyyden kuntakokeilun
kohderyhmän jatkuvan oppimisen taitoja sekä koulutukseen siirtymistä ja työllistymistä edistävien toimintamallien kehittämistä.

Päätös tullut nähtäväksi 01.07.2022

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Heidi Vesa, pedagoginen asiantuntija, puhelin: 09 310 27384

heidi.vesa@hel.fi

Anne Rasskasov, apulaisrehtori, puhelin: 09 310 25448

anne.rasskasov@hel.fi

Sari Slöör, apulaisrehtori, puhelin: 040 334 0963

sari.sloor@hel.fi

Päättäjä

Ville Ylikahri
vs. lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja