Myynti, tontinosa, Suurmetsä
Tontinosan myyminen, Suurmetsä
Päätös
Kaupunkiympäristötoimialan Tontit -yksikön päällikkö päätti tehdä kiinteistökaupan, jossa Helsingin kaupunki luovuttaa kahdentuhannen (2 000) euron kauppahinnalla noin 35 m² suuruisen määräalan kiinteistöstä ********** Helsingin kaupungin 41. kaupunginosan (Suurmetsä) korttelin ********** sitovan (hyväksytyn) tonttijaon mukaiseen tonttiin ********** liitteenä nro 1. Määräalan kauppa jakautuu ostajien kesken seuraavasti:
4/8 määräosa ********** vastikkeetta maankäyttö- ja rakennuslain 104 §:n 5 momentin perusteella.
2/8 määräosa ********** yleisseuraannon perusteella vastikkeetta maankäyttö- ja rakennuslain 104 §:n 5 momentin perusteella.
1/8 määräosa ********** yhdentuhannen (1 000) euron kauppahinnalla.
1/8 määräosa ********** yhdentuhannen (1 000) euron kauppahinnalla.
Tontit -yksikön päällikkö päätti oikeuttaa sopimukset ja toiminnanohjaus –tiimin päällikön tai hänen valtuuttamansa henkilön allekirjoittamaan Helsingin kaupungin puolesta edellä mainitun sopimuksen ja tarvittaessa tekemään siihen vähäisiä korjauksia ja tarkennuksia.
Päätöksen perustelut
Lähtötilanne myyntiin
********** on tiedustellut sähköpostin välityksellä saada vastikkeetta takaisin asianomaisten aikaisemmin katualueeseen luovuttama alue, joka on asemakaavan muutoksella merkitty osaksi heidän tulevaa tonttia.
Kiinteistö-, rakennus- ja asemakaavatiedot
Tulevan tontin pinta-ala on 1 275 m² ja rakennusoikeutta sille on osoitettu tonttitehokkuudella e=0.25 yhteensä 319 k-m². Kaupunki omistaa tulevasta tontista kiinteistönmuodostamislain 62 §:n mukaisen vähäisemmän tontinosan. Kaupungin omistaman tontinosan pinta-ala on noin 35 m² ja se oikeuttaa noin 9 k-m²:n suuruiseen rakennusoikeuteen.
Voimassa olevassa asemakaavan muutoksessa 8691/ 9.5.1983 luovutettava alue on merkitty kuuluvaksi (AP) asuinpientalojen korttelialueeseen tulevaan tonttiin **********
Asemakaavassa 6181/6.4.1971 luovutettava alue oli merkitty kuuluvaksi katualueeseen.
Yleisten alueen mittauksessa ********** joka on merkitty rekisteriin 2.10.1974. Kiinteistöstä ********** luovutettiin katualueeseen 118,5 m².
Vaihtokohteiden hinnoittelu ja käydyt neuvottelut
Käydyissä neuvotteluissa on päädytty hinnoittelussa seuraavaan kauppakirjaluonnoksen mukaiseen tulokseen:
********** omistavat tonttijaon mukaisesta tontista ********** pääosan. Tilasta ********** kaupungille erotettu katualue oli ********** omistuksessa ennen yleisten alueen toimitusta.
Maankäyttö ja rakennuslain 104 § mukaan, jos maanomistajan katualueeksi luovuttama alue liitetään kaavamuutoksella takaisin tonttiin, kunta ei saa periä maanomistajalta korvausta 1 momentin mukaisesti korvauksetta saamaansa osuutta vastaavasta osasta aluetta, edellyttäen että tontti on vielä saman omistajan omistuksessa ja että tontin pääasiallista käyttötarkoitusta ei ole kaavan muutoksella muutettu.
(13.3.2003/222).
********** kanssa käydyissä neuvotteluissa on päädytty kauppakirjaluonnoksen mukaiseen neuvottelutulokseen rakentamattoman tontinosan myynnistä kahdentuhannen (2 000) euron kauppahinnalla, mikä vastaa yksikköhintana noin 1 000 € / k-m².
Tontinosan hintaa voidaan muodostuvan tontin muoto ja sijainti huomioon ottaen pitää kohteen markkina-arvoa vastaavana ja kaupungin kannalta hyväksyttävänä.
Päätösvalta
Kaupunkiympäristölautakunnan 3.10.2017 (135 §) tekemän päätöksen mukaan Tontit -yksikön päällikkö voi päättää myydä tai vaihdossa luovuttaa kiinteistöjä tai rakennuksia kokonaisarvon ollessa enintään 500 000 euroa
Päätös tullut nähtäväksi 04.03.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Jani Kuokkanen, projektipäällikkö, puhelin: 09 310 71427