Vahingonkorvaus, autovaurio, 3.10.2020, Museokatu 26
Yksikönjohtajan päätös vahingonkorvausasiassa, autovaurio Museokadulla
Päätös
Yksikönjohtaja päätti hylätä vahingonkorvausvaatimuksen.
Päätöksen perustelut
Vahingonkorvausvaatimuksessa todetaan, että hakijan auto on osunut Staran asettamaan väliaikaiseen kunnossapitotyö-liikennemerkin betoniseen jalustaan (tavanomaisesti käytetty puna-keltainen betoniporsas), kun hakija on kääntynyt Museokadulla sijaitsevaan tonttiliittymään.
Hakemuksessa on seikkaperäiset kuvat ja niiden perusteella voidaan todeta, että väliaikainen liikennemerkki ja yksityisen toimijan asettama tietyömerkki on asianmukaisesti sijoitettuna jalkakäytävän puolelle reunakiven viereen ja ajoluiska kiinteistöön on esteetön sekä vapaa tila on vähintään yhtä leveä kuin kiinteistön ajoluiska. Hakija toteaa, että hänen ajolinjaansa on vaikuttanut myös kadulla vastaan tullut liikenne.
Museokadun ajoradan leveys on kyseisessä kohdassa kadunvarteen pysäköityjen autojen välissä noin 6 metriä ja jalkakäytävän leveys noin 4 metriä. Asetettuun betoniporsaaseen osuminen on helposti vältettävissä noudatettaessa kääntymisen, jalkakäytävän ylittämisen ja porttikongiin ajon edellyttämää huolellisuutta. Merkki on ollut myös helppo havaita etukäteen.
Edellä mainitun perusteella vahingonkorvauksen hakija on täysin itse toimillaan vaikuttanut vahinkoon, Staran asettama liikennemerkki ei ole asetettu väärin ja siten Stara ei ole korvausvelvollinen.
Päätös tullut nähtäväksi 05.12.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Ville Alatyppö, yksikönjohtaja, puhelin: 09 310 39943