Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, pelastustoiminnan tuntiopettajan virka, työavain KASKO-03-182-20

HEL 2020-013482
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 23

Tuntiopettaja Pelastustoiminta viran täyttäminen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto kampus 1

Rehtori, Kampus 1

Päätös

Rehtori Annele Ranta päätti valita turvallisuusalan pelastustoiminnan tuntiopettajan virkasuhteiseen tehtävään **********

Virantoimitus alkaa 1.1.2021 lukien.

Virkaan valitulle ei aseteta koeaikaa.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen ja kunnes virkaan valittu on esittänyt selvityksen terveydentilastaan. Selvitys terveydentilasta on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Tuntiopettaja, pelastustoiminta on ollut julkisesti haettavana ajalla 2.11. - 13.11.2020 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Viran ensimmäinen sijoituspaikka on Stadin ammatti- ja aikuisopisto Kampus 1.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen päättää rehtori.

Viranhaltijan tehtävänä on pelastustoiminnan tuntiopettajan tehtävät Kampus 1:n turvallisuusalan koulutuksissa.

Ammatillisen opettajan viran kelpoisuusvaatimukset ovat opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annettu asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaiset.

Lisäksi hakuilmoituksessa edellytetään

Pelastusalan opetustehtäviä tukeva korkeakoulututkintoa esim. soveltuva palo- ja pelastusalan korkeakoulututkintoa, tulitöiden turvallisuuskurssin kurssinjohtajan tutkintoa.

Vahvaa käytännön kokemusta palo- ja pelastusalan työstä sekä osaamista palo- ja pelastustoiminnan, hätäensiavun sekä alkusammutuksen opettamisesta osana vartijan ja järjestyksenvalvojan koulutusta.

Kokemusta erilaisten oppijoiden kanssa toimimisesta toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Sekä suomi toisena kielenä ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ohjauksesta moniammatillisessa tiimissä.

Hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä joustavuutta suunnitella yhdessä tiimin kanssa työskentelyä sekä ohjata opiskelijoita henkilökohtaisten opintopolkujen kautta osaamistavoitteisiin.

Lisäksi hakuilmoituksessa tehtävässä katsotaan eduksi

Kokemuksen toteuttaa oppimisen mahdollisuuksia digitaalisin välinein sekä koko kaupunki oppimisympäristönä kulttuurin mukaisesti oppilaitoksen ulkopuolisissa tiloissa.

Ammatillisten verkostojen ja yhteistyökumppanien kanssa toimimisen pelastustoiminnan osa-alueen opetuksen suunnittelussa ja kehittämisessä.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti viisi (5) tehtävän kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa. Hakemusten perusteella videohaastatteluun kutsuttiin kaikki hakijat. Yksi hakija perui hakemuksensa hakuajan päätyttyä. Videohakemuksen palauttaneet kolme hakijaa kutsuttiin Teams-ryhmähaastatteluun 26.11.2020, jossa haastattelijoina toimivat koulutuspäällikkö Helena Lehtinen ja koordinoiva tiimimestari Santeri Kauppi. Ryhmähaastattelun perusteella rehtorin haastatteluun 3.12.2020 kutsuttiin ********** ja **********

********** on koulutukseltaan ensihoitaja YAMK ja hänellä on ammatillisen opettajan pedagoginen 60 op pätevyys. Hän on työskennellyt yli 14 vuotta Helsingin pelastuslaitoksella palomies-ensihoitajana sekä toiminut organisaatiossa koulutussuunnittelijana ja turvallisuuskouluttajana.

********** on koulutukseltaan ensihoitaja YAMK ja hänellä on ammatillisen opettajan pedagoginen 60 op pätevyys. Hän on työskennellyt palomies-ensihoitajana Helsingin pelastuslaitoksella yli 18 vuotta. Lisäksi hänellä on työkokemusta vartijan työtehtävistä. Hänellä on tehtävässä edellytetty tulitöiden kurssinjohtajan pätevyys sekä kokemusta toisen asteen ammatillisen koulutuksen erilaisten oppijoiden kanssa työskentelystä sekä hyvät tiimityö- ja vuorovaikutustaidot.

Kaikilla kolmella haastatellulla on tehtävässä edellytettyä monipuolista ammatillista työkokemusta. Tehtävässä edellytettyä kokemusta toisen asteen ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaustehtävissä erilaisten opiskelijoiden kanssa toimimisesta vain **********

Tuntiopettajan tehtävässä korostuu erilaisten opiskelijoiden ohjaus ja opetuksen toteuttaminen toiminnallisesti ja opiskelijoita osallistavasti heidän erilaiset oppimisvalmiutensa huomioiden. Stadin AO:n tiimiopettajuuden toimintamallissa korostuu myös tiimityötaidot ja yhteisopettajuuden toteuttaminen mm. suomi toisena kielenä opettajan kanssa.

Rehtori katsoo hakijoiden työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on ********** Hänellä on kokemusta toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa toimimisesta ja haastavien opetustilanteiden hoitamisesta menestyksellisesti.

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Päätös tullut nähtäväksi 07.12.2020

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Helena Lehtinen, koulutuspäällikkö, puhelin: 040 648 5756

helena.lehtinen@edu.hel.fi

Osaro Eguavoen, hallintoassistentti, puhelin: 09 310 81925

osaro.eguavoen@hel.fi

Päättäjä

Annele Ranta
rehtori, Kampus 1

Liitteet (pdf)

1. KASKO-03-182-20 hakijalista

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.