Virkasuhteen täyttäminen, psykiatria- ja päihdepalvelut/päihdepalvelut, johtajan virka, työavain SOTE-02-35-20

HEL 2020-014497
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 2
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Johtajan viran täyttäminen, psykiatria- ja päihdepalvelut/päihdepalvelut, työavain SOTE-02-35-20

Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja

Päätös

Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisteri ********** johtajan virkaan (vakanssinumero 036993, toimintayksikkö 396370, työpiste 700165) 1.2.2021 lukien 3.850,46 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaikaa ei aseteta.

Virkaan otetun ei tarvitse esittää työterveyshuollon antamaa selvitystä terveydentilastaan, koska hän on esittänyt selvityksen jo aiemmin.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Johtajan virka tuli avoimeksi 1.1.2021.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan johtajan virkaan ottaa psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja.

Johtaja vastaa päihdehuollon laitospalveluyksikön ja sosiaalisen kuntoutuksen avopalveluyksiköiden muodostaman kokonaisuuden toiminnasta ja kehittämisestä. Johtajan tehtävät painottuvat verkostojohtamiseen, sidosryhmätyöskentelyyn, henkilöstöhallintoon ja muihin hallinnollisiin tehtäviin. Johtajan työtä ohjaavat asiakaskokemuksen, vaikuttavuuden, tuottavuuden ja henkilöstökokemuksen näkökulmat.

Johtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen kielitaito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta esihenkilötyöstä, toimeenpanokykyä sekä erinomaisia vuorovaikutus-, yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja.

Eduksi luetaan sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus, johtamiskoulutus ja kokemus muutosjohtamisesta sekä palvelujärjestelmän ja kuntouttavan päihdetyön menetelmien tunteminen.

Johtajan virka (vakanssinumero 036993) on ollut julkisesti haettavana 9.11.-27.11.2020 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 14 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli kaikilla hakijoilla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa: ********** ********** ja **********

Haastattelut pidettiin 1.12.2020 ja 2.12.2020. Haastattelijoina olivat psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja ********** päihdepalvelujen päällikkö ********** sekä kokemusasiantuntija **********

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1985. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Täydennyskoulutuksena hänellä on perhe- ja verkostoterapiakoulutus, koulutuksellinen ryhmien työnohjaus -koulutus sekä johtamiskoulutuksia. ********** toimii johtavana sosiaalityöntekijänä ********** Tätä ennen hän on työskennellyt sosiaaliterapeuttina ********** ja projektityöntekijänä ********** Sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta hänellä on 30 vuotta, joista 18 vuotta esihenkilötehtävissä. ********** vahvuutena tehtävään ovat palvelujärjestelmän ja kuntouttavan päihdetyön menetelmien tunteminen sekä kehittämis- ja muutosjohtamiskokemus **********

********** on suorittanut sosionomi YAMK -tutkinnon vuonna 2016. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on sosionomi (AMK) ja ilmastointiasentaja. Hänellä on kustannustietoisen johtamisen täydennyskoulutus. ********** toimii sosiaaliohjaajana ********** Tätä ennen hän on työskennellyt johtavan sosiaalityöntekijän ja sosiaalityöntekijän sijaisena ********** Sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta hänellä on 14 vuotta, joista 3 vuotta 5 kuukautta esihenkilötehtävistä. ********** vahvuutena tehtävään ovat palvelujärjestelmän ja kuntouttavan päihdetyön menetelmien tunteminen, digitaalisten työkalujen osaaminen sekä kokemus vertaisten kanssa työskentelystä.

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2015. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Lisäksi hänellä on lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto ja johtamisen erikoisammattitutkinto sekä täydennyskoulutuksia perhearvioinnista, lastensuojelun edunvalvonnasta, mentorikoulutuksesta sekä valmentavasta johtamisesta. ********** toimii sosiaalityöntekijänä ********** Aikaisemmin hän on työskennellyt psykososiaalisten palvelujen laitospalvelujen esimiestehtävässä ********** aikuissosiaalityön päällikön tehtävässä ********** ja perhekuntoutuksen päällikön tehtävässä ********** sekä palveluesimiehenä ********** Lisäksi hän on toiminut eri kunnissa ja ********** sosiaalityöntekijänä. Sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta hänellä on 17 vuotta, joista 5 vuotta esihenkilötehtävissä. ********** vahvuutena tehtävään on perheiden kuntoutuksen ja sosiaalityön osaaminen sekä esihenkilökokemus päihdehuollon laitospalveluista.

********** on suorittanut valtiotieteiden maisterin tutkinnon vuonna 2018. Hän on laillistettu sosiaalityöntekijä. Aikaisemmilta koulutuksiltaan hän on sosionomi (AMK) ja lähihoitaja, lisäksi hän on suorittanut päihdetyön ammattitutkinnon. Täydennyskoulutuksena hän on suorittanut yhteisöhoidon koulutuksia, näytönarvioijakoulutuksen, debriefing-koulutuksen, toipumisorientaatio- ja lean-koulutukset sekä johtamiskoulutuksia. ********** toimii erityissuunnittelijan tehtävissä ********** Tätä ennen hän on työskennellyt hankevastaavana ********** erityissuunnittelijana ja kotihuollon ohjaajana ********** sekä henkilökohtaisena avustajana ********** Hänellä on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työkokemusta 21 vuotta, joista esihenkilötehtävistä 4,5 vuotta. ********** vahvuudet tehtävään ovat palvelujärjestelmän tunteminen, kuntouttavan päihdetyön menetelmäosaaminen sekä kokemus vertaisten ja muiden sidosryhmien kanssa työskentelystä.

********** on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon vuonna 2009. Aiemmalta koulutukseltaan hän on humanististen tieteiden kandidaatti. Lisäksi hänellä on tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Täydennyskoulutuksena hän on suorittanut aivoagenttien valmennuksen. ********** työskentelee hankepäällikkönä ********** Tätä ennen hän on työskennellyt ohjaavana koordinaattorina ja neuvonta- ja ohjaustyön koordinaattorina ********** sekä suunnittelija/koordinaattorina ********** Hänellä on sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta 9 vuotta 6 kuukautta, joista esihenkilötehtävistä 7 kuukautta. ********** vahvuudet tehtävään ovat yhteiskehittämis- ja verkostoitumistaidot sekä kokemus vertaisten ja muiden sidosryhmien kanssa työskentelystä.

********** on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1996, pääaineena sosiaalityö. Hänellä on johtamisen erikoisammattitutkinto. Täydennyskoulutuksena hän on suorittanut johtamiskoulutuksia, ratkaisu- ja voimavarakeskeisen työnohjauskoulutuksen sekä NLP practioner -koulutuksen. ********** toimii perhesosiaalityön esimiehenä ********** Tätä ennen hän on työskennellyt sosiaalityöntekijänä ********** toiminnanjohtajana ********** toimitusjohtajana ********** kehitysjohtajana ********** aluejohtajana ********** sosiaalityöntekijänä ********** projektipäällikkönä ********** sekä sosiaalityöntekijänä ********** Hänellä on sosiaali- ja terveydenhuollon työkokemusta 25 vuotta 4 kuukautta, joista esihenkilötehtävissä 20 vuotta. ********** vahvuudet tehtävään ovat monipuolinen johtamiskokemus ja -koulutus sekä päihdetyön menetelmien ja verkostojen tuntemus.

Kaikilla hakijoilla on kokemusta esihenkilötyöstä. Pisin ja tehtävän kannalta merkittävin johtamiskokemus on ********** ja **********

Sosiaalityöntekijän kelpoisuus on ********** ********** ja **********

Paras Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän ja kuntouttavan päihdetyön menetelmien tuntemus on ********** ********** ja **********

Valinnassa painotettiin esihenkilökokemusta, kokemusta muutosjohtamisesta, Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän ja kuntouttavan päihdetyön menetelmien tuntemista sekä lain mukaista sosiaalityöntekijän kelpoisuutta.

Kokonaisarvion perusteella ********** on parhaat edellytykset johtajan viran hoitamiseen. Hänen työtapansa on osaavaa ja tuloksellista ja hän tuntee toimintaympäristön erinomaisesti.

Päätös tullut nähtäväksi 22.01.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Pia Pulkkinen, Päihdepalvelujen päällikkö, puhelin: 09 310 23013

pia.pulkkinen@hel.fi

Päättäjä

Mikko Tamminen
psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijalista
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.