Määrärahojen siirto ja käyttötarkoituksen muutos, Kasarmitorin kesäterassin toteutus vuonna 2021, kaupunginhallituksen käyttövarat

HEL 2021-002099
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 54

Kasarmitorin kesäterassin toteutus vuonna 2021

Kansliapäällikkö

Päätös

Kansliapäällikkö myönsi kaupunginkanslian talous- ja suunnitteluosaston käytettäväksi 406 000 euroa (projektinumero 10402010071101) ja kaupunkiympäristön toimialan käytettäväksi 94 000 euroa (projektinumero 10402010071102) Kasarmitorin kesäterassin ja siihen liittyvien katukokeiluiden toteutukseen vuoden 2021 talousarvion määrärahoista talousarvion kohdalta 1 30 01 Kaupunginhallituksen käyttövarat.

Päätöksen perustelut

Pitkittynyt koronapandemia on heikentänyt Helsingin vetovoiman ja elinvoiman kannalta kriittisten alojen toimintaedellytyksiä. Erityisesti ravintola-alalla tilanne on ollut vaikea jo pitkään. Ala työllistää paljon nuoria ja tarjoaa ensimmäisen työpaikan monille työuran alussa oleville. Alalla on keskeinen rooli Helsingin kansainvälisen ja kansallisen vetovoiman ja maineen kasvattajana. Ala työllistää välillisesti erilaisten hankintaketjujen kautta sekä ylläpitää kulutusta ja toimeliaisuutta Helsingin keskustassa.

Kesällä 2020 Helsingin Leijona Oy ja Helsingin kaupunki toteuttivat menestyksekkään kesäterassin Senaatintorille. Hanke keräsi kiitosta kaupunkilaisilta ja sen merkitys mukana olleiden ravintoloiden liiketoimintakyvyn turvaamisessa ja Helsingin keskustan vetovoiman vahvistamisessa oli huomattava.

Kesällä 2021 Helsingin Leijona Oy ja Helsingin kaupunki toteuttavat uuden kesäterassikonseptin edellisen kesän onnistumisten pohjalta Kasarmitorille, joka kesällä 2021 on Senaatintoria toiminnallisesti parempi paikka Senaatintorilla mahdollisesti järjestettävien muiden tapahtumien ja Helsinki Biennaalin vesiliikenteen lähtöpaikan sijainnin näkökulmasta.

Myönnettävällä rahoituksella katetaan kesäterassin ja siihen liittyvien liikennekokeilujen toteutus Kasarmitorille kesällä 2021. Rahoituksella toteutetaan esimerkiksi kesäterassin fyysiset rakenteet, infra ja huolto, turvallisuus, markkinointi, viestintä sekä tuotanto. Lisäksi toteutetaan Kasarmitorin terassin yhteyteen torin lähikaduille kohdistuvia kokeilutoimenpiteitä. Kesäterassin ja liikennekokeiluiden kustannusarviot ovat liitteenä.

Helsingin Leijona Oy arvioi Kasarmitorin terassitapahtuman kokonaiskustannuksiksi 794 000 euroa. Helsingin Leijona Oy:n tavoitteena on kattaa osa tapahtuman kuluista vuokratuotoilla ja kumppanuuksilla. Vuokratuotoiksi arvioidaan 288 000 euroa ja kumppanuuksien arvoksi 100 000 euroa. Kokonaisbudjetin alijäämäinen nettotulos rahoitetaan osittain myönnettävällä 406 000 euron määrärahalla. Kasarmitorin terassitapahtuman yhteydessä tehtävien kesäkatukokeiluiden kustannus on arviolta 154 000 euroa, josta myönnettävällä rahoituksella katetaan 94 000 euroa. Kasarmitoriin liittyvä palvelu ostetaan Helsingin Leijona Oy:lta. Katukokeilut toteuttaa kaupunkiympäristön toimiala.

Tavoitteena on, että Kasarmitorin lähikadut johdattavat ihmiset jättiterassin palveluiden pariin niin Esplanadin, Kauppatorin ja Helsinki Biennaali -paviljongin kuin Iso-Roobertinkadun kävelykadun suunnasta.

Helsingin kaupungin hallintosäännön 12 luvun 1 §:n 19 kohdan mukaan kansliapäällikkö päättää talousarviossa kaupunginhallituksen käyttöön annetun määrärahan käytöstä 500 000 euroon asti.

Päätös tullut nähtäväksi 03.03.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Sanna-Mari Jäntti, yhteysjohtaja, puhelin: 09 310 20015

sanna-mari.jantti@hel.fi

Päättäjä

Sami Sarvilinna
kansliapäällikkö
Juha Summanen
hallintojohtaja