Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustukset vuodelle 2021, Nuoret Muslimit Helsinki ry

HEL 2021-002680
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 12

Nuoret Muslimit Helsinki ry:n projektiavustushakemus vuodelle 2021

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö myöntää Nuoret Muslimit Helsinki ry:lle 1 700 euroa projektiavustusta Äänesi on tärkeä -hankkeen aiheuttamiin kustannuksiin (ei palkkoihin eikä palkkioihin) ajalle 1.4.-30.6.2021.

Selvitys avustuksen käytöstä kuittikopioineen on toimitettava 15.7.2021 mennessä nuorisopalvelujen kumppanuusyksikköön projektiavustusselvityslomakkeella.

Avustusta saavan on noudatettava nuorisojaoston hyväksymää nuorisoyhdistysten avustusohjesääntöä (www.hel.fi/nuorisonavustukset):

Avustusta saavan on käytettävä projektissaan Helsinki-kehystunnusta, joka käyttöohjeineen löytyy osoitteesta:

Avustus maksetaan yhdessä erässä. Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)

Avustustoiminnassa on otettu huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Avustamisen ei katsota vaikuttavan jäsenvaltioiden väliseen kauppaan, koska palveluja tuotetaan ensi sijassa paikallisille asukkaille rajatulla alueella jäsenvaltiossa.

Päätöksen perustelut

Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Projektiavustusta myönnetään nuorisoyhdistyksille nuorisotyöllisten hankkeiden toteuttamiseen. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)

Kaupungin hakijalle myöntämä avustus on julkisista varoista myönnettyä tukea. Mikäli avustusta myönnetään hakijalle, joka harjoittaa taloudellista toimintaa kilpailluilla markkinoilla (esim. palveluiden tai tuotteiden myyntiä), tulee ennen avustuksen myöntämistä selvittää ja arvioida, onko avustuksen myöntäminen valtiontukisäännösten mukaan mahdollista. Avustuspäätöksen perusteluista tulee tällaisessa tapauksessa ilmetä peruste avustuksen sallittavuudelle. Kiellettynä valtiontukena pidetään julkisen sektorin missä tahansa muodossa myöntämää tukea, joka vääristää tai uhkaa vääristää kilpailua, suosii jotakin yritystä tai tuotannonalaa ja vaikuttaa EU:n jäsenvaltioiden väliseen kauppaan. Myös avustus voi täyttää kielletyn valtiontuen kriteerit, eikä avustusta tule tällöin myöntää. (Helsingin kaupungin avustusten yleisohjeet 28.10.2019)

Nuoret Muslimit Helsinki ry on huolissaan siitä, että nuoret ovat aliedustettu ryhmä äänestäjien keskuudessa eikä heidän äänensä tule siksi riittävän kuulluksi. Yhdistyksen mukaan suhtautuminen äänestämiseen on muslimiyhteisön keskuudessa hyvin vaihtelevaa. Osa musliminuorista ei välttämättä koe oman äänen olevan tärkeä yhteisten asioiden hoidossa. Pahimmillaan nuori voi uskoa äänestämisen olevan ristiriidassa muslimi-identiteetin kanssa.

Äänesi on tärkeä -hankkeen tarkoituksena on lisätä nuorten muslimien yhteiskunnallista osallisuutta kunnallisvaaleissa ja lisätä tietoisuutta äänestämisen hyödyistä omassa yhteisössä. Tavoitteena on myös vahvistaa nuorten identiteettiä sekä purkaa mahdollisia identiteettiristiriitaisuuksia tuomalla esiin näkökulmia siitä, kuinka äänioikeuden käyttö sopii sekä muslimi- että kansalaisidentiteettiin.

Hankkeessa pyritään aktivoimaan nuoria tekemällä äänestämisestä myös hauskaa ja nuorten muslimien näköistä. Se toteutetaan suureksi osin virtuaalisesti. Nuoret äänestäjät saavat myös ikuistaa äänestämisen omalla haalarimerkillä.

Nuoret Muslimit Helsinki ry tekee vaalikampanjavideon äänestämisen hyödyistä ja tärkeydestä. Somepostauksissa tullaan esittelemään erilaisia keinoja oman ehdokkaan löytämiseksi, kuten esimerkiksi vaalikoneiden käyttöä. Mitään yksittäistä puoluetta tai ehdokasta ei nosteta esiin, vaan puolueita ja niiden poliittista sijaintia esitellään yleisesti.

Yhdistys jakaa omilla somealustoillaan puoluepoliittisesti sitoutumattomien ehdokkaiden julkaisuja. Yhteisön äänestystietoisuuden lisäämiseksi moskeijoille ja muille sidosryhmille laaditaan aiheesta tiedotteita. Lehtisen tekemisessä sekä somemarkkinoinnissa yhdistys tekee yhteistyötä Suomen Muslimifoorumin kanssa.

Hankkeessa toteutetaan koulutustilaisuus, jossa tavoitteena on vahvistaa muslimi- ja kansalaisidentiteettiä sekä poistaa mahdollisia ristiriitaisuuksia näiden kahden identiteetin välillä. Lopuksi pidetään vaali-iftar eli vaalivalvojaiset, kokoontumalla yhteen, jos epidemia-tilanne sen sallii.

Yhdistykseen on oltu yhteydessä valmisteluvaiheessa. Anna äänesi kuulua -hankkeeseen arvioidaan osallistuvan 80 helsinkiläistä äänestysikäistä alle 29-vuotiasta nuorta. Hankkeen kokonaiskulut ovat 2 000 euroa ja yhdistyksen omarahoitusosuus 300 euroa.

Nuoret Muslimit Helsinki ry haki 21.2.2021 saapuneella hakemuksella 2 000 euron projektiavustusta.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet ja valvoo periaatteiden toteutumista toimialatasoisesti. (Kaupunginvaltuusto 11.4.2018, § 77 luku 17, § 1)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Avustuksilla lisätään kaupungin vetovoimaa, asukkaiden elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Avustuksin tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa. Avustusjärjestelmällä kehitetään kansalaisyhteiskuntaa sekä parannetaan kaupunkilaisten mahdollisuuksia voimaantua, liikkua, luoda ja olla aktiviinen toimija. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 13.2.2018, § 28)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston hyväksymän nuorisoyhdistysten avustusohjesäännön mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 8.12.2020, § 28)

Päätös tullut nähtäväksi 24.03.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Tuulia Saves, suunnittelija, puhelin: 09 310 23056

tuulia.saves@hel.fi

Päättäjä

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö