Tutkimuslupa, Mitä tuli sisään, kun nuoret tulivat Oodiin

HEL 2021-013713
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 37

Tutkimuslupa, Mitä tuli sisään, kun nuoret tulivat Oodiin? Kunnallisen nuorisotyön tehtävä ja nuorisokasvatus kirjaston yhteydessä toimivassa nuorisotilassa Helsingissä: Case Oodi.

Nuorisoasiainjohtaja

Päätös

Nuorisoasiainjohtaja päätti myöntää tutkimusluvan Sari Granölle (Tampereen yliopisto) "Mitä tuli sisään, kun nuoret tulivat Oodiin? Kunnallisen nuorisotyön tehtävä ja nuorisokasvatus kirjaston yhteydessä toimivassa nuorisotilassa Helsingissä: Case Oodi." -opinnäytetyötä varten.

Päätöksen perustelut

Laadullisen tutkielman tarkoituksena on selvittää mikä on nuorisotyön tehtävä kirjaston kanssa yhteisissä tiloissa toimiessaan Helsingissä ja minkä eri tehtävien välillä tehtävät joudutaan valitsemaan sekä miten ja miksi Oodin nuorisotyö syntyi ja mitä siitä voidaan oppia.

Tutkielma toteutetaan tapaustutkimuksena, asiantuntijoiden puolistrukturoituja teemahaastatteluita, työntekijöiden ryhmähaastatteluita, nuorten haastatteluita ja havainnointia sekä aikaisempaa tutkimusta ja muuta aineistoa hyödyntäen. Tutkielma kiinnittyy sekä nuorisotyön tehtävästä, että tilojen sosiaalisista merkityksistä käytäviin tutkimuskeskusteluihin. Tutkimuksen teoreettisen kontekstin määrittely toteutuu osana tutkimusprosessia.

Digitaalinen tutkimusaineisto suojataan luvatonta käsittelyä vastaan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Manuaalinen aineisto säilytetään lukitussa tilassa. Tunnistetiedoin analysoidaan vain aineisto, joka koostuu asiantuntijoiden haastatteluista, joissa haastateltavat edustavat organisaatiotaan asemansa ja tehtävänimikkeensä mukaisesti. Nuoria koskevasta aineistosta tunnistetiedot poistetaan. Tutkimuksesta ei ole tunnistettavissa kyselyyn osallistuneita henkilöitä. Rekisterinpidosta vastaa tutkimusluvan saaja. Samaten tutkimusrekisteri hävitetään, kun tiedot eivät ole enää tarpeen tutkimuksen suorittamiseksi tai sen tulosten asianmukaisuuden varmistamiseksi.

Tutkimusluvan saaja sitoutuu siihen, ettei se käytä saamiaan tietoja asiakkaan tai henkilökuntaan kuuluvan henkilön tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi taikka sellaisten muiden etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus, eikä luovuta saamiaan henkilötietoja sivulliselle.

Tutkimusluvan saaja luovuttaa valmiista tutkimusraportista kaksi kappaletta korvauksetta kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan arkistoon ja sen palvelun yhteyshenkilölle, mistä aineisto on kerätty. Raportin voi toimittaa myös sähköisessä muodossa.

Päätös tullut nähtäväksi 09.12.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Miikka Haimila, erityisasiantuntija, puhelin: 09 310 28739

miikka.haimila@hel.fi

Tiina Hörkkö, aluepäällikkö, puhelin: 09 310 23188

tiina.horkko@hel.fi

Päättäjä

Mikko Vatka
nuorisoasiainjohtaja

Liitteet (pdf)

1. Salassa pidettävä: Tietosuojalaki § 29 k

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.