Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustukset 2022, Femina ry

HEL 2022-011223
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 23

Femina ry:n projektiavustushakemukset vuodelle 2022

Kumppanuuspäällikkö

Päätös

Kumppanuuspäällikkö ei myönnä projektiavustuksia Femina ry:n kahdelle projektiavustushakemukselle. Hakemukset koskevat yhdistyksen Sukupuolten välinen matka ja nuorten naisten voima -hanketta 1.5.-30.12.2022 ja hankkeen 2.-3.12.2022 järjestettävää työpajaa.

Hylkäysperuste: hakija ei ole nuorisoyhdistys eikä yhdistyksen nuoriso-osasto tai vastaava eikä yhdistysten vuosittaista toimintaa tueta projektiavustuksin. Lisäksi toinen hakemuksista on saapunut myöhästyneenä.

Päätöksen perustelut

Helsingissä nuorisotoimintaa harjoittavien yhdistysten tukemisesta ja avustamisesta vastaa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto, liikunta- ja urheilujärjestöjen tukemisesta sen liikuntajaosto, kulttuurijärjestöjen tukemisesta sen kulttuurijaosto ja sosiaali- ja terveystoimialaa tukevien järjestöjen toimintojen tukemisesta sosiaali- ja terveystoimiala. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)

Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Projektiavustusta ei myönnetä järjestön toimintasuunnitelman mukaiseen ja varsinaisen toiminnan piiriin kuuluviin hankkeisiin. Avustettavan toiminnan tulee kohdistua helsinkiläisiin lapsiin tai nuoriin. Projektiavustushakemus on toimitettava ennen ko. hanketta tai tapahtumaa. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)

Femina ry on vuonna 2017 perustettu helsinkiläinen yhdistys, joka auttaa naisia erilaisissa elämäntilanteissa. Yhdistyksen sääntöjen mukaisena tarkoituksena on edistää naispuolisten maahanmuuttajien tuntemusta Suomen lainsäädäntöön, talouselämään ja kulttuuriin, ohjata ja neuvoa mahdollisuudesta yrittäjyyteen ja oman yrityksen perustamiseen sekä edistää maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen kouluttautumisen ja työelämän avustuksella. Yhdistys järjestää esimerkiksi tukihenkilötoimintaa perheenäideille.

Sukupuolten välinen matka ja nuorten naisten voima-hanke on 1.5.-30.12.2022 toteutettava kansainvälinen hanke, jonka päätavoitteena hakemuksen mukaan on lisätä nuorten tietämystä ja tietoisuutta sukupuolten tasa-arvosta ja vahvistaa nuorten roolia osallistavan ja tasa-arvoisen koulun ja kouluympäristön luomisessa. Hankkeessa keskitytään nuorten aktiivisen osallistumisen lisäämiseen ja naisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen sukupuoleen perustuvaa syrjintää torjumalla. Hankkeeseen arvioidaan osallistuvan yli 300 henkilöä, joista 80 on helsinkiläisiä 7-28-vuotiaita. Hanke on saanut Nordic Culture Point:n myöntämän 45 168 euron avustuksen.

Hankkeen aikana on järjestetty useita työpajoja kumppanimaissa Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Joulukuussa 2022 järjestetään hankkeen Helsingin nuorisokonferenssi. Sukupuolten tasa-arvoa käsittelevä nuorisokonferenssi on hakemuksen mukaan virallinen foorumi rakentavalle ajatusten vaihdolle sekä yhteenvetojen ja lausuntojen tekemiselle.

Yhdistyksen edustaja tavattiin valmisteluvaiheessa. Tapaamisessa keskusteltiin hankkeesta ja hakemuksista, yhdistyksen toiminnasta sekä Helsingin kaupungin avustuksista ja muista tukimahdollisuuksista.

Femina ry haki kahta 3 000 euron projektiavustusta 30.8.2022 saapuneilla hakemuksillaan 5629623 ja 5532265.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päättää jaoston käytettävissä olevien avustusmäärärahojen jakamisesta sekä hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää avustusmäärärahojen jakamisesta. (luku 17, § 4 kohta 3 ja 4)

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan toimialan avustusmäärärahojen jakamisen periaatteet, joiden mukaan avustuksilla rakennetaan demokraattista ja elinvoimaista kaupunkia, edistetään helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä edistetään YK:n Agenda 2030 tavoitteita. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla vahvistetaan kansalaisyhteiskuntaa sekä helsinkiläisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tuetaan monipuolista kulttuurin ja vapaa-ajan tarjontaa, parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää toimintaa. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 14.12.2021 § 202)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaoston päätöksen mukaisesti kumppanuuspäällikkö tekee päätöksen enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 20.6.2017, § 4)

Päätös tullut nähtäväksi 03.10.2022

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Virpi Talasmäki, suunnittelija, puhelin: 09 310 89132

virpi.talasmaki@hel.fi

Päättäjä

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö