Avustuksen hakeminen, valtionavustus, vihreän siirtymän tukeminen kone-, metalli-, kuljetus- ja logistiikka-aloilla, JOTPA
Valtionavustus vihreän siirtymän tukemiseksi kone-, metalli-, kuljetus- ja logistiikka-aloilla
Päätös
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja päätti hakea Stadin ammatti- ja aikuisopistolle Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (Jotpa) valtionavustusta vihreän siirtymän tukemiseksi kone-, metalli-, kuljetus- ja logistiikka-aloilla.
Avustusta haetaan Jotpalta Teollisuuden vihreä tehokkuus(TeViTe) -hankkeelle Stadin ammatti- ja aikuisopistolle 442 000 euroa.
Jotpan myöntämä avustus voi kattaa 100 prosenttia avustettavan toiminnan tai hankkeen hyväksyttävistä menoista. Hakemus sekä hakutiedote ovat liitteenä.
Lisäksi lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja päätti valtuuttaa lehtori Katja Utti-Lankisen toimimaan opetushallituksen hakujärjestelmässä asiointiroolissa hankehakemuksen osalta.
Päätöksen perustelut
Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus avasi 10.11.2022
haettavaksi vihreän siirtymän tukemiseksi kone-, metalli-, kuljetus- ja logistiikka-aloille suunnatun valtionavustuksen. Valtionavustuksen tavoitteena on tukea uusien, vähähiilisten sekä ekologisesti kestävien teknologioiden sekä prosessien käyttöönottoa ja soveltamista kone-, metalli-, kuljetus- ja logistiikka-aloilla, sekä vastata mainittujen toimialojen osaavan työvoiman saatavuushaasteisiin.
Teollisuuden vihreä tehokkuus (TeViTe) -hankkeen painopistealueena on kone- ja metalliala (kone- ja tuotantotekniikan ala). Hankkeen tavoitteena on työmarkkinakilpailukyvyn parantaminen nykyisissä tehtävissä, jatkokouluttaminen ylitarjonta-aloilla avautuviin uusiin tehtäviin ja urapolkujen tukeminen alan sisällä.
Koulutusten sisällöt on suunniteltu työelämäkumppaneiden tarpeiden mukaisesti: alalla työskenteleville tai sille siirtyville rekrytoitaville tarvittavaa kohdennettua osaamista sekä kielitaidon vahvistamista. Koulutus on työelämävaltaista, työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista. Kouluttaminen toteutetaan osittain myös työpaikoilla.
Kohderyhmänä ovat alan työtä tekevät, jotka tarvitsevat täydennysosaamista ja ammattikielen vahvistusta, uralla vastuu- tai esihenkilötehtäviin tai monipuolisempiin työtehtäviin haluavat ja erikoistuvat sekä alan vaihtajat. Opiskelijahankinta toteutetaan yhteistyöyritysten kanssa.
Rahoitusjohtajan päätöksen 103 §, 10.12.2018 mukaan valtionavustusten sekä niihin verrattavien etuuksien hakemisen toimivalta on siirretty ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtajalle kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan liittyvien valtionavustusten sekä niihin verrattavien etuuksien hakemisessa.
Päätös tullut nähtäväksi 20.12.2022
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
Lisätietojen antaja
Heidi Vesa, pedagoginen asiantuntija, puhelin: 09 310 27384