Virkasuhteen täyttäminen, vammaispalvelut 1, palveluyksikön päällikkö, työavain SOTEPE-01-804-23

HEL 2023-016322
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 2

Palveluyksikön päällikön viran täyttäminen, vammaispalvelut 1, työavain SOTEPE-01-804-23

Vammaispalvelujen johtaja

Päätös

Vammaispalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella sisätauti-kirurgisen sairaanhoitaja ********** palveluyksikön päällikön virkaan (vakanssinumero 036327, toimintayksikkö 395420, työpiste 100131) 1.1.2024 lukien 3537,96 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu ja kunnes virkaan otettu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen tartuntatautilain 48 §:n mukaisesta rokotussuojastaan. Selvitykset on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Palveluyksikön päällikön virka on tullut haettavaksi 16.11.2023 alkaen.

Palveluyksikön päällikön virka (vakanssinumero 036327) on ollut julkisesti haettavana ajalla 17.11.23-1.12.23 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa sekä TE-palveluiden internet-sivuilla.

Sosiaali-, terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan palveluyksikön päällikön virkaan ottaa vammaispalvelujen johtaja (ent. vammaistyön johtaja).

Palveluyksikön päällikön tehtäviin kuuluu kahden kehitysvammaisten toimintayksikön henkilöstöjohtaminen, toiminnan kehittäminen vammaispalvelun johdon linjausten mukaisesti, toiminnan taloudesta ja henkilöstön hyvinvoinnista vastaaminen.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva sosiaali- tai terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai siirtymäsäännöksen mukainen opistoasteinen tutkinto.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, innostunutta ja kehittämismyönteistä työotetta sekä kykyä johtaa kahta eri toimintayksikköä.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti seitsemän hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on seitsemällä hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin ********** ja **********

Haastattelu suoritettiin 12.12.2023. Haastattelijoina toimivat vammaisten asumispalvelupäällikkö ********** osastonhoitaja ********** ja vs. johtava ohjaaja **********

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota haastateltavan kykyyn henkilöstöjohtamiseen kahdessa eri toimintayksikössä, aiempaa kokemusta esihenkilötyöstä ja kehitysvamma-alan tuntemusta.

********** on valmistunut sosionomiksi (AMK) diakoniatyön linjalta Diakonia Ammattikorkeakoulusta 31.8.2017. **********

********** on suorittanut sisätauti-kirurgisen sairaanhoitajan tutkinnon 31.5.1995 Espoon terveyden- ja sosiaalialan oppilaitoksessa. **********

Hakemuksen ja haastattelun perusteella ********** osoitti palveluyksikön päällikön tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia ja tuntemusta kyseessä olevaan virkaan.

********** eduksi on katsottava hänen pätevyytensä sekä hänen työkokemuksensa. Hänellä on kokemusta esihenkilötyöstä ja kehitysvammatyöstä sekä erilaisista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöistä. Laaja-alaisen työkokemuksensa sekä esihenkilötyökokemuksensa takia hänellä on paremmat edellytykset palveluyksikön päällikön viran hoitamiseen.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** omaa hyvät edellytykset vammaispalveluyksikön päällikön viran hoitamiseen vammaispalveluissa.

Päätös tullut nähtäväksi 03.01.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Kristiina Räihä, vammaisten palvelupäällikkö, puhelin: 09 310 43782

kristiina.raiha@hel.fi

Päättäjä

Jonna Weckström
vs.vammaispalvelujen johtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijalista
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.