Virkasuhteen täyttäminen, kaupunkiympäristön toimiala, palvelut ja luvat, ympäristöpalvelut, ympäristötarkastajan viransijaisuus, KYMP-03-15-24
Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelujen ympäristöseuranta ja -valvonta -yksikön ympäristötarkastajan viransijaisuuden täyttäminen
Päätös
Yksikön päällikkö valitsi ympäristöseuranta ja -valvonta -yksikön ympäristövalvontatiimin ympäristötarkastajan viransijaisuuteen (054038) ajalle 19.4.-15.10.2024 insinööri (AMK) ********** 3 507,14 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.
Terveydentilasta saatua selvitystä ei tarvitse esittää, koska viransijaisuuden kesto on alle vuoden.
Virkaan ei aseteta koeaikaa.
Päätöksen perustelut
Virka tuli avoimeksi vakinaisen viranhaltijan jäädessä virkavapaalle 19.4.-15.10.2024.
Valintapäätös perustuu kaupunkiympäristön toimialan toimialajohtajan päätökseen 26.6.2020 § 30, jolla on siirretty hallintosäännön 14 luvun 1 §:n 2 mom. 5 kohdan mukaista toimivaltaa ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijoita ja työntekijöitä.
Viran täyttömenettely
Virka oli julkisesti haettavana 4.-17.4.2023. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla ja Monsterissa.
HL 51 §:n perusteella korjattu vuosiluku päätöksestä, NCR 24.4.2024
Virka oli julkisesti haettavana 4.-17.4.2024. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa, TE-palveluissa, Duunitorilla ja Monsterissa.
Ympäristötarkastajan tehtävänä on huolehtia osaltaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvista ympäristönsuojelun lupa- ja valvontatehtävistä sekä ympäristönsuojelun edistämis- ja neuvontatehtävistä. Tehtävä painottuu jätehuollon valvontaan. Tehtävänkuvaa voidaan muokata osaamisen perusteella ja se voi sisältää myös muita ympäristönsuojelulain ja jätelain mukaisia tehtäviä.
Viran kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä taito.
Hakuilmoituksen mukaan eduksi katsotaan kokemus ympäristönsuojelun valvonnasta, ympäristölupa- ja ilmoituspäätösten valmistelusta, kunnallishallinnosta sekä ympäristölainsäädännön tuntemus. Hakijalta odotetaan hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä aktiivista työotetta
Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Hakijat ja rekrytointiprosessi
Määräaikaan mennessä virkaan jätti hakemuksensa 41 henkilöä, joista 29 täytti kelpoisuusehdot. Sittemmin yksi hakija perui hakemuksensa. Hakijaluettelo on liitteenä 1. Hakijoiden esittämät ansiot, koulutus, kielitaito ja työkokemus ilmenevät hakemuksista. Hakemuksista laadittu yhteenveto on liitteenä 2.
Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa, joilla arvioitiin olevan edellä mainittujen kriteerien mukaan täytettävän viransijaisuuden kannalta riittävää aiempaa työn ja opintojen kautta hankittua kokemusta, joka liittyy ympäristötarkastajan tehtäväalueisiin sekä hakemuksen kautta esiintuotuja muita edellytyksiä tehtävään. Yksi haastatteluun kutsutuista perui hakemuksensa ennen haastattelua. Yksikön päällikkö ********** ja tiimipäällikkö ********** haastattelivat ********** 29.2.2024 ja ********** 6.3.2024.
********** on valmistunut ympäristötekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2023. Hän on toiminut **********
********** on valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2021, pääaineena ympäristötiede. Hän on toiminut **********
Arviointi
Ympäristötarkastajan tehtävänä on ympäristölupien ja lausuntojen valmistelu sekä päätösten valvonta. Tehtävät voivat sisältää myös esimerkiksi ympäristönsuojelulain ja jätelain mukaisia tehtäviä valitun henkilön osaamisen mukaan.
Kokemus ympäristönsuojelun valvonnasta, ympäristölupa- ja ilmoituspäätösten valmistelusta, kunnallishallinnosta sekä ympäristölainsäädännön tuntemus katsotaan hakijalle eduksi. ********** on toiminut ********** kaupungilla kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen harjoittelijana ja soveltanut tehtävissään ympäristönsuojelulakia. Tehtävänsä kautta hänellä on kokemusta kunnallishallinnosta. Lisäksi hänellä on kokemusta kiertotalousprojektissa toimimisesta. ********** toi haastattelussa hyvin esille osaamistaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävistä. ********** on toiminut valtiolla ympäristötarkastajana ja soveltanut ympäristönsuojelulakia esittelijänä lupaprosesseissa. Tehtävänsä kautta hänellä on kokemusta valtion viranomaistoiminnasta.
Haastattelussa hakijoille annettiin roskaantumiseen liittyvä tehtävä, jossa heidän tuli tunnistaa, miten kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi tilanteessa toimia. ********** suoriutui tehtävästä paremmint kuin **********
Kielitaidosta hakijat ovat esittäneet oman arvion hakemuksessaan. Kummallakin haastatetulla täyttyy virassa edellytetty suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä taito.
Yksikön päällikkö katsoo hakuasiakirjoihin ja haastatteluun perustuvan kokonaisarvioinnin perusteella, että ********** on parhaat edellytykset hoitaa edellä kuvattuja ympäristötarkastajan viransijaisuuteen kuuluvia tehtäviä. Hänen valintaansa puoltaa kokemus kunnallisen viranomaisen harjoittelijan tehtävistä sekä kokemus ympäristönsuojelulain mukaisista tarkastuksista.
Päätös tullut nähtäväksi 18.03.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Tuukka Tonteri, tiimipäällikkö, puhelin: 09 310 42137