Jäsenyys, KIRAHub, yhteistyöjäsenyys, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupungin liittyminen KIRAHubin yhteistyöjäseneksi
Päätös
Kaupunginhallitus päätti, että Helsingin kaupunki liittyy KIRAHubin yhteistyöjäseneksi.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Yhteistyöjäsenyys liittyy avoimen Digital Building Permit -ekosysteemin ohjausryhmätoimintaan, jota kiinteistö- ja rakentamisalan innovaatioekosysteemi KIRAHub fasilitoi. KIRAHub on yleishyödyllisen yhdistyksen muodossa toimiva kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioekosysteemi. Ekosysteemin tavoitteena on kehittää digitaalisia ja tietomallipohjaisia (BIM) rakennuslupaprosesseja yhdessä keskeisten sidosryhmien kanssa (kaupungit ja kunnat, suunnittelutoimistot, tilaajat sekä ohjelmistoyritykset).
Yhteistyöjäsenyyden tavoitteena on myös edistää digitaalisten rakennuslupaprosessien skaalautumista Suomessa sekä sidosryhmien liiketoimintamahdollisuuksia kansainvälisesti. Ekosysteemi jatkaa RAVA3Pro-hankkeessa sekä vapaamuotoisessa Rakennuslupayhteisössä käynnistettyä työtä sekä edistää niiden tulosten jalkauttamista. RAVA3Pro oli Helsingin kaupungin johtama ja valtiovarainministeriön rahoittama kehityshanke kuntien rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin kehittämiseen ja prosessien automatisointiin yhdessä 23 kunnan kanssa.
Yhteistyöjäseneksi liittyminen ja ekosysteemin ohjausryhmässä toimiminen tukee Helsingin kaupungin kaupunkistrategian tavoitetta johtaa älykästä Helsinkiä tiedolla ja digitalisaatiota hyödyntäen. Tarkemmat tiedot jäsenyyden tuomista hyödyistä ja eduista on lueteltu liitteessä.
Helsingin kaupungille yhteistyöjäsenmaksu on ensimmäisestä vuodesta 2 000 € ja siitä eteenpäin 4 000 € vuodessa. Ensimmäisen vuoden osalta kunnat saavat 50 % alennuksen jäsenmaksusta.
KIRAHubin ohjausryhmä kokoontuu vähintään neljä kertaa vuodessa. Ohjausryhmä valmistelee ja ylläpitää yhteistä kehitystiekarttaa toimenpiteistä. Tavoitteena on myös synnyttää tarvittavia jatkokehityshankkeita toteuttamaan kehitystiekartan toimenpiteitä.
KIRAHubin ohjausryhmän toiminta käynnistyi järjestäytymiskokouksella 4.3.2024. Aloituksen yhteydessä ekosysteemissä olivat mukana seuraavat organisaatiot: Aecmaster, A-insinöörit Rakennuttaminen, Arkance Systems, ARKCON, Arkkitehtitoimisto Huvila, Cloudpermit, Future Insight, Granlund, Gravicon, Hyvinkään kaupunki, Järvenpään kaupunki, Nordic BIM Group, Rakennusteollisuus RT, Rakli, Sova3D, Synecon, Trimble, Vison, VTT, Ympäristöministeriö ja 6DPlanner.
Ohjausryhmän puheenjohtajaksi vuodelle 2024 valittiin Anna-Riitta Kallinen (ARKCON) ja varapuheenjohtajaksi Marika Latvala (Rakli). Helsingin kaupunkia on pyydetty ekosysteemin ohjausryhmään edustajanaan kaupungingeodeetti Tiina Talvitie ja varajäsenenä yksikön päällikkö Aarno Alanko. Ohjausryhmässä toimiminen edellyttää yhteisöjäsenyyttä.
Lopuksi
Kaupunginhallitus on joitakin vuosia menetellyt niin, että hyväksyessään uusiin maksullisiin järjestöihin tai verkostoihin liittymisen, se samalla edellyttää luopumista jostakin aiemmasta samaan toimialaan liittyvästä organisaatiosta. Kaupunkiympäristön toimiala ei esitä muista toimialan maksullisista verkostoista luopumista liittyessään jäseneksi KiraHUBiin. Yhteistyöjäsenyyden vuosimaksu on huomioitu toimialan talousarviossa.
Hallintosäännön 8 luvun 1 §:n 4 momentin mukaan kaupunginhallituksen tehtävänä on päättää asioista, joita ei ole säädetty tai määrätty muulle kaupungin toimielimelle, viranhaltijalle tai luottamushenkilölle.
Kaupunginhallitus 17.06.2024 § 401
Päätös
Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.
Käsittely
Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti panna asian pöydälle Daniel Sazonovin ehdotuksesta.
Esittelijä
Lisätiedot
Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36045
Liisi Matilainen, projektikoordinaattori, puhelin: 09 310 33265
Päätös tullut nähtäväksi 27.06.2024
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36045
Liisi Matilainen, projektikoordinaattori, puhelin: 09 310 33265