Sopimus, NSQH 2026 -potilasturvallisuuskonferenssi, HUS-yhtymä, Pohjanmaan hyvinvointialue, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

HEL 2024-016224
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 267

Sopimus Pohjoismaisen NSQH 2026 -potilasturvallisuuskonferenssin kustannusten jaosta

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja

Päätös

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja päätti hyväksyä liitteenä olevan Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan, HUS-yhtymän ja Pohjanmaan hyvinvointialueen välisen sopimuksen pohjoismaisen NSQH 2026 -potilasturvallisuuskonferenssin kustannusten jaosta. Sopimus on voimassa määräajan 1.1.2025-31.12.2026.

Päätöksen perustelut

Sopijaosapuolet osallistuvat pohjoismaisen NSQH-konferenssin valmisteluun ja toimivat yhdessä sen pääjärjestäjinä. Konferenssi järjestetään Helsingissä 27.-28.8.2026. Konferenssin järjestelyjä varten on koottu järjestelytoimikunta, jossa on Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalta 1–2 edustajaa.

Konferenssin kulut pyritään kattamaan osallistumismaksuilla ja konferenssin budjetti on suunnitteluvaiheessa 100 000 euroa. Konferenssi pyritään järjestämään niin, että kaikki kustannukset, kuten tilavuokrat, ateriapalvelut, tekninen tuki ja muut vastaavat, maksettaisiin vasta sen jälkeen, kun osallistumismaksut on maksettu. Sopimuksen tarkoituksena on sopia kustannusten jaosta siltä varalta, ettei konferenssin kustannuksia saada suunnitellusti osallistumismaksuilla katettua tai jos konferenssin järjestämiseen liittyviä kuluja on maksettava ennen osallistumismaksuja.

Sopimuksen keskeisimpänä ehtona on, että tilanteessa, jossa osallistumismaksut eivät kata konferenssin järjestelykustannuksia tai joitakin järjestelykuluja on maksettava ennen osallistumismaksutuloja, sopijapuolet sitoutuvat kustannusten kattamiseen yhtä suurin osuuksin kuitenkin siten, että HUS yhtymän osuus on enintään 38 500 euroa, Helsingin kaupungin osuus enintään 38 500 euroa ja Pohjanmaan hyvinvointialueen osuus enintään 23 000 euroa. Enintään kustannukset näiden kolmen pääjärjestäjän osalta saavat olla yhteensä 100 000 euroa. Ennakkomaksut on ensisijaisesti tarkoitus palauttaa kokonaisuudessaan sopijapuolille sen jälkeen, kun osallistumismaksut on saatu. Mikäli konferenssin osallistumismaksuista syntyy ylijäämää, se palautetaan järjestäjäorganisaatioille kustannusten kattamisvastuun mukaisessa suhteessa.

Sopimus tulee voimaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet sitä koskevan sopimuksen.

Hallintosäännön 5 luvun 9 §:n mukaan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja johtaa sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimintaa ja hallintoa. Hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 3 momentin mukaan viranhaltijan päätöksen perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa se viranhaltija, joka on päättänyt sopimukseen sitoutumisesta, tai hänen määräämänsä henkilö.

Päätös tullut nähtäväksi 11.12.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Niina Vilkman, johtava asiantuntija, puhelin: 09 310 35018

niina.vilkman@hel.fi

Päättäjä

Juha Jolkkonen
sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan toimialajohtaja

Liitteet (pdf)

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.