Virkasuhteen täyttäminen, Stadin ammattiopisto, tuntiopettaja, yhteiskunta ja työelämäosaaminen, työkyky ja hyvinvointi, KASKO-03-266-24

HEL 2024-017009
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 6

Virkasuhteen täyttäminen, yhteiskunta ja työelämäosaaminen, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen, Stadin ammattiopisto, Kampus 2, työavain KASKO-03-266-24

Koulutuspäällikkö, Oppimisyksikkö 2-4

Päätös

Koulutuspäällikkö päätti valita yhteiskunta ja työelämäosaamisen, työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisen, tuntiopettajan määräaikaisesti voimassa olevaan tehtävään Vilhu Oihonnan.

Virantoimitus alkaa 1.1.2025 lukien.

Virkaan valitulle asetetaan koeaika.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan valittu on esittänyt lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) edellyttämän rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitetun rikosrekisteriotteen.

Päätöksen perustelut

Yhteiskunta- ja työelämäosaamisen, työkyvyn ja hyvinvoinnin tuntiopettajan tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 25.11 -9.12.2024 Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä sekä muissa Helsingin kaupungin rekrytointikanavissa. Määräaikaisen virkasuhteisen tehtävän alkaessa sijoituspaikka on Stadin ammattiopisto, Kampus 2.

Toimialajohtajan delegointipäätöksen (20.11.2019, § 100) mukaan tuntiopettajan ottamisesta määräaikaiseen virkasuhteeseen päättää koulutuspäällikkö.

Yhteiset tutkinnon osat eli YTO-opinnot ovat kaikille aloille yhteisiä ja ovat osa perustutkintoa. Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisen tuntiopettajan tehtävään kuuluu työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisen opetus, ohjaus ja arviointitehtävät, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä yksilöllisten opintopolkujen laatiminen.

Viran kelpoisuusvaatimukset ovat opetustoimen kelpoisuusvaatimuksista annettu asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaiset.

Hakuilmoituksessa on kuvattu tehtävässä odotettavan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Valittavan tulee olla kiinnostunut opiskelijoiden yksilöllisistä oppimisen tarpeista ja hänellä tulee olla kykyä tukea erilaisia opiskeluvalmiuksia omaavia opiskelijoita osaamistavoitteiden saavuttamisessa. Hakijalta odotetaan työkyvyn ja hyvinvoinnin osaamisalueen vahvaa hallintaa (liikunnan ja terveystiedon osaamista) sekä innostusta jakaa osaamista.

Eduksi luetaan kokemus opiskelijoiden ohjauksesta ja henkilökohtaisten opintopolkujen suunnittelusta.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti kaksikymmentäkahdeksan (28) hakijaa, joilla vaadittu kelpoisuus oli seitsemällätoista (17) hakijalla.

Ryhmähaastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella viisi (5) hakijaa. Ryhmähaastattelu toteutettiin 13.12.2025. Yksi kutsutuista ei saapunut haastatteluun. Haastattelijoina toimivat koulutuspäälliköt Marianne Hellsten ja Ritva Mikkonen.

Hakemusten ja haastattelun perusteella tehtävään valittiin liikunnanopettaja, tanssitaiteen maisteri Vilhu Oihonna.

Valittu täyttää tehtävälle asetetut opetustoimen kelpoisuusvaatimukset annetun asetuksen 986/1998 (muutettu 1150/2017) mukaisesti.

Vilhu Oihonnalla on tehtävän edellyttämä soveltuva korkeakoulututkinto (Liikunnan opettaja 2010, tanssitaiteen maisteri 1995) sekä opettajan pedagoginen kelpoisuus (2007). Valittu omaa hyvät vuorovaikutus- ja tiimityötaidot. Hänellä on työkyvyn ja hyvinvoinnin osaamisalueen vahva hallinta, liikunnan ja terveystiedon osaaminen.

Koulutuspäällikkö katsoo hakijoiden hakemusten, työkokemuksen, koulutuksen sekä haastatteluista ilmenevien seikkojen kokonaisarvioinnin perusteella, että parhaat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Vilhu Oihonnalla.

Päätös annetaan tiedoksi virkaan valitulle sekä muille hakijoille oikaisuvaatimusohjeineen. Päätöksen tiedoksianto tapahtuu sähköisessä rekrytointijärjestelmässä niiden osalta, jotka ovat antaneet suostumuksensa sähköiseen tiedoksiantoon ja muiden osalta kirjeitse.

Päätös tullut nähtäväksi 20.12.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Jaana Viitamäki, koulutuspäällikkö, puhelin: 09 310 87148

jaana.viitamaki@hel.fi

Päättäjä

Jaana Viitamäki
koulutuspäällikkö, Oppimisyksikkö 2-4