Tutkimuslupa, "Att ta tillvara ungas förmågor i nya välfärdskontexter"

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2016-004820
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 79

Tutkimuslupa, "Att ta tillvara ungas förmågor i nya välfärdskontexter"

Elinkeinojohtaja

Päätös

Vs. elinkeinojohtaja päätti myöntää tutkimusluvan ********** VTM, sosiaalityön tohtorikoulutettava, tutkimukselle täydentäen aikaisemmin myönnettyä tutkimuslupaa seuraavasti:

Osahanke 2018–2019. Sosiaalityöntekijän tehtävänä on tutkia ja kehittää 15–29-vuotiaiden nuorten parissa tehtävää moniammatillista yhteistyötä sosiaalityön käytäntötutkimuksen menetelmin. Kyseessä on käytäntötutkimus, jossa tarkastellaan haavoittuvien ja vaikeasti tavoitettavien nuorten elämäntilanteita ja palvelupolkuja. (VTM, sosiaalityön tohtorikoulutettava **********

Osahankkeeseen sisältyvä sosiaalityön maisteritutkielma ********** , sosiaalityön maisteritason opiskelija, Helsingin yliopisto), jonka perusteella tutkimusryhmä kirjoittaa 1–2 tieteellistä artikkelia.

Tutkimuksen yhteyshenkilönä kaupunginkanslian elinkeino-osastolla toimii Ohjaamo Helsingin projektipäällikkö.

Päätöksen perustelut

Kyseessä on tutkimusluvan jatkohakemus ja aiemman hakemuksen 7.6.2016 (HEL 2016-004820) täydennys. Alkuperäinen hakemus koskee Mathilda Wrede -instituutin ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen tutkijasosiaalityöntekijän käytäntötutkimukseen kytkeytyvää väitöskirjaa. Käytäntötutkimuksessa tarkastellaan haavoittuvien ja vaikeasti tavoitettavien nuorten palvelukokemuksia nuorille tarkoitetussa Ohjaamo-kontekstissa. Tutkimus- ja kehittämistyön keskiössä on palveluiden vaikuttavuus nuorten elämäntilanteisiin.

Tutkimustehtävä sijoittuu Ohjaamo Helsinki -palveluun, jonka toimintaa koordinoi kaupunginkanslian elinkeino-osasto. Vuosien 2016–2017 aikana nuorten palvelukokemuksia on kerätty ja moniammatillisuuskonseptin toimivuutta tutkittu. Vuosien 2018–2019 aikana tutkimus- ja kehittämistyö jatkuu Living Lab -tutkimus- ja testiympäristömuodossa, jossa kehitetään kaksikielistä Ohjaamo-toimintaa Helsingissä ja luodaan rakenteet ruotsinkieliselle verkostoyhteistyölle. Osahankkeeseen sisältyvä pro gradu -tutkielma keskittyy palvelua käyttävien nuorten aikuisten näkökulmaan.

Tutkimuslupa myönnetään ehdolla, että tietoja saa käyttää vain päätöksessä mainittua tarkoitusta varten. Tutkimusraportissa tai muulla tavoin ei saa ilmaista tutkittujen asiakkaiden tunnistetietoja. Tutkija saapuu pyydettäessä maksutta esittelemään tutkimuksen tuloksia. Tutkimuksen valmistuttua toimitetaan tutkimusraportti tai sähköinen osoite, josta se on luettavissa, kaupunginkanslian elinkeino-osaston käyttöön.

Päätös tullut nähtäväksi 16.07.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Martti Poteri, palvelupäällikkö, puhelin: 09 310 25876

martti.poteri@hel.fi

Päättäjä

Ilkka Haahtela
vs. elinkeinojohtaja
Saila Machere
yksikön päällikkö

Liitteet (pdf)

1. Tutkimusluvan täydennys 28.6.2018

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.