Päivähoitoyksikkö Haltia-Tammen päiväkodinjohtajan sijaisen määrääminen

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2017-005697
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 5

Päivähoitoyksikkö Haltia-Tammen päiväkodinjohtajan sijaisen määrääminen

Varhaiskasvatusjohtaja

Päätös

Varhaiskasvatusjohtaja päätti ottaa kasvatustieteen kandidaatti Anssi Mannisen päiväkodinjohtajan viran sijaisuuteen 3213,46 euron tehtäväkohtaisen palkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ajalle 5.6.2017-31.7.2018.

Varhaiskasvatusjohtaja päätti asettaa virkaan kuuden kuukauden koeajan.

Päätöksen perustelut

Viran sijaisuuden täyttämiseen on saatu kaupunginjohtajan täyttölupa 22.3.2017. Päiväkodinjohtajan virka (vakanssi 011204) on ollut julkisesti haettavana ajalla 11.4.-26.4.2017 Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Päiväkodinjohtajan tehtäviin kuuluu päivähoitoyksikkö Haltia-Tammen johtaminen.

Päiväkodinjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on kasvatustieteen kandidaatti (lastentarhanopettaja), soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi vastaava opistotasoinen tutkinto, esim. lastentarhanopettaja tai sosiaalikasvattaja (laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 272/2005 ja asetus sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 608/2005) sekä riittävä johtamistaito. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Päiväkodinjohtajan tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista varhaiskasvatuksen johtamisen ja kehittämisen osaamista, hyviä neuvottelu-, asiakasohjaus- ja viestintätaitoja sekä kykyä seurata ja tulkita kustannuksia ja resursseja osana päivähoidon tulosbudjettia. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja hyvää organisointi- ja päätöksentekokykyä.

Eduksi luettiin aikaisempi kokemus varhaiskasvatuksen johtamistehtävistä, hyvät vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot, henkilöstöä osallistavan työtavan sekä hyvät tietotekniikkataidot.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 18 hakijaa. Vaadittu kelpoisuus oli 17 hakijalla. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on liitteenä 1.

Hakemusten perusteella ryhmähaastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa, joista kaksi perui tulonsa.

Ryhmähaastatteluun 8.5.2017 kutsuttiin neljä hakijaa: Anssi Manninen, ********** Haastattelun suorittivat varhaiskasvatusalueen päällikkö Henni Ilmolahti ja päiväkodinjohtaja Heini Valppu-Virenius.

Anssi Manninen on koulutukseltaan kasvatustieteen kandidaatti. Hän on toiminut päiväkodin varajohtajana varhaiskasvatusvirastossa kaksi ja puoli vuotta ja lastentarhanopettajana seitsemän vuotta. Lisäksi hän on suorittanut esi- ja alkuopetuksen täydennyskoulutusohjelman 15 ov.

**********

**********

**********

Hakemuksen ja haastattelujen perusteella Anssi Manninen osoitti halua johtaa ja kehittää toimintatapoja päivähoitoyksikkö Haltia-Tammen painotukset huomioiden.

Koulutuksen, kokemuksen ja haastatteluissa osoitetun sopivuuden perusteella Anssi Mannisella on parhaat edellytykset päiväkodinjohtajan viran sijaisuuden hoitamiseen päivähoitoyksikkö Haltia-Tammessa.

Päätös tullut nähtäväksi 08.12.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Marjo Virtanen, vs. varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puhelin: 0931041511

marjo.virtanen@hel.fi

Päättäjä

Satu Järvenkallas
varhaiskasvatusjohtaja

Liitteet (pdf)

1. Hakijaluettelo, työavain 46-204-17
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.