Oikaisuvaatimus koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2017-007055
Asialla on uudempia käsittelyjä
14. / 61 §

Oikaisuvaatimus koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hylätä ********** oikaisuvaatimuksen koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 5.9.2017, § 32).

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

********** on jättänyt 17.9.2017 Helsingin kaupungin kirjaamoon oikaisuvaatimuksen koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista. Oikaisuvaatimus on saapunut määräajassa. Oikaisuvaatimuksen perusteluissa virkaa hakenut oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo olevansa mm. koulutuksensa, johtamiskokemuksensa ja työkokemuksensa puolesta huomattavasti valittua henkilöä pätevämpi kyseiseen tehtävään. Oikaisuvaatimus kokonaisuudessaan on liitteenä.

Nuorisotyön aluepäällikön virka oli julkisesti haettavana 21.6.–14.7.2017. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 22.6.2017 sekä Metro-lehdessä 28.6.2017. Lehti-ilmoitusten lisäksi hakuilmoitus oli esillä kaupungin eRekry-palvelussa sekä Oikotiellä ja Mol.fi -sivustolla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 5.9.2017 ottaa sairaanhoitaja (ylempi AMK) Tiina Hörkön läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan.

Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto päätti 19.12.2016, 108 §, että palvelukokonaisuuksia seuraavan tason virkojen kelpoisuusvaatimukset ovat ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävissä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Jos palvelukokonaisuuden asioita käsitellään pöytäkirjakieleltään ruotsinkielisessä toimielimessä, kielitaitovaatimuksena on ruotsin kielen erinomainen ja suomen kielen tyydyttävä ja kirjallinen taito. Lisäksi on otettava huomioon se, mitä kelpoisuusehdoista on erikseen säädetty tai määrätty.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa eduksi luettiin nuorisotyön tuntemus ja kokemus operatiivisen toiminnan johtamisesta. Eduksi luettiin myös vuorovaikutus- ja viestintätaidot, myönteinen ihmiskuva sekä kokemus moniarvoisista työyhteisöistä. Lisäksi englannin kielen taito mainittiin eduksi luettavana seikkana.

Virkoja täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Nuorisotyön aluepäällikön virkaa haki hakuajan kuluessa 73 henkilöä.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsutuilla henkilöillä oli kaikilla soveltuvan koulutuksen ja johtamiskokemuksen lisäksi joko nuorisoalan koulutus tai työkokemusta nuorisotyötä tekevässä järjestössä tai kunnallisessa nuorisotyössä. Haastatteluun kutsuttiin vahvoista hakijoista vain henkilöitä, joiden koulutus- tai työhistoriasta selkeästi todentuu nuorisotyön tuntemus.

Sekä oikaisuvaatimuksen tekijällä että nuorisotyön aluepäällikön virkaan valitulla Tiina Hörköllä on tehtävän kelpoisuusehdon mukainen koulutus ja kielitaito.

Oikaisuvaatimuksen tekijällä ********** on vahva esimieskokemus (yli 10 vuotta) sekä pitkä kokemus (noin 5 vuotta ja 6 kk) hoitotyön opettajana lähihoitajakoulutuksessa. ********** on johtanut vuoden 2016 alusta alkaen suurta yksikköä, jossa hän on toiminut usean hoitotyön esimiehen lähiesimiehenä ja noin 180 työntekijän yksikön päällikkönä. Hänellä on vankka työkokemus operatiivisen toiminnan johtamisesta vanhustenhoidossa. ********** on kehittänyt osaamistaan johtajana Helsingin kaupungin eMBA-koulutuksessa. Hänen työkokemus nuorten kanssa tehtävästä työstä on ajalta hoitotyön opettajana.

Virkaan valitulla Tiina Hörköllä on Vantaan kaupungilla pitkä työkokemus palvelupäällikkönä asukas- ja kuntalaispalveluissa (noin 5 vuotta ja 6 kuukautta), jossa hän on toiminut eri toimintayksiköiden esimiesten lähiesimiehenä ja noin sadan henkilön yksikön päällikkönä. Hörkkö on aiemmin toiminut Vantaan kaupungilla projektikoordinaattorina ja projektipäällikkönä (yli 3 vuotta) lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön liittyvissä hankkeissa. Näissä hankkeissa on kehitetty nuorisotyötä yli toimialarajojen ja yhdessä muiden kuin kunnan sisäisten toimijoiden kanssa. Hörköllä on operatiivista johtamistehtävistä yli 8 vuoden työkokemus, josta yli 3 vuotta on nuorisotyön parista. Hörköllä on lisäksi työkokemusta koulutussuunnittelijana (noin 1 vuosi) nuorisotyötä tekevässä järjestössä (SPR) sekä sairaanhoitajana nuorisoasemalla (noin 3 vuotta). Hörkkö on kehittänyt omaa johtamisosaamistaan suorittamalla johtamisen erikoisammattitutkinnon ja erikoistumalla ylemmässä AMK-tutkinnossa alueelliseen kehittämiseen ja johtamiseen.

Virkaan valittu Tiina Hörkkö on todettu työkokemuksensa sekä haastatteluissa ja henkilöarvioinnissa esiin tulleiden seikkojen perusteella sopivimmaksi hakijaksi nuorisotyön aluepäällikön virkaan.

Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole oikaisuvaatimuksessaan tuonut ilmi sellaisia uusia asiaan vaikuttavia seikkoja, joiden perusteella päätöstä virkaan ottamisesta olisi syytä arvioida uudelleen. Oikaisuvaatimus tulee hylätä perusteettomana.

Sulje

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 19.09.2017 § 47

05.09.2017 Ehdotuksen mukaan

20.06.2017 Ehdotuksen mukaan

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 11.10.2017

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Valitusoikeus

Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.

Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Valitusaika

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Valitusperusteet

Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että

  • päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
  • päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
  • päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen

Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.

Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:    
helsinki.hao@oikeus.fi
Postiosoite:
Radanrakentajantie 5
 
00520 HELSINKI
Faksinumero:
029 56 42079
Käyntiosoite:
Radanrakentajantie 5
Puhelinnumero:
029 56 42000
Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Valitukseen on liitettävä

  • päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
  • todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
  • asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu

Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Sulje

Esittelijä

nuorisoasiainjohtaja
Mikko Vatka

Lisätietojen antaja

Mikko Vatka, nuorisoasiainjohtaja, puhelin: 09 310 71252

mikko.vatka@hel.fi

Aino Honkapohja-Kuusisto, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 09 31036702

aino.honkapohja-kuusisto@hel.fi

Liitteet (pdf)

1. oikaisuvaatimus 17.9.2017
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.