Oikaisuvaatimus koskien yhteisten aineiden (matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen) lehtorin virkaa
Oikaisuvaatimus koskien yhteisten aineiden (matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen) lehtorin virkaa
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti hylätä Stadin ammattiopiston toimialarehtorin 13.6.2017 tekemää päätöstä (§ 2) koskevan oikaisuvaatimuksen, koska oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet eivät anna aihetta päätöksen muuttamiseen. Kasvatus- ja koulutuslautakunta yhtyy ensivaiheen lopputulokseen ja viittaa perusteluinaan esittelijän esittämiin seikkoihin.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Stadin ammattiopiston hyvinvoinnin toimialan toimialarehtori päätti 13.6.2017 (§ 2) valita filosofian lisensiaatti ********** yhteisten aineiden (matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen) lehtorin virkaan 1.8.2017 alkaen.
Oikaisuvaatimuksentekijä on tehnyt oikaisuvaatimuksen 16.6.2017 ja katsoo, että hänet olisi tullut valita valitun sijaan kysymyksessä olevaan lehtorin virkaan.
Virka oli julkisessa haussa 25.4 – 9.5.2017. Määräaikaan mennessä tehtävää haki 40 henkilöä. Hakijoista 36 täytti viralle asetetut kelpoisuusehdot. Tehtävään haastateltiin 5 hakijaa.
Hakuilmoituksessa kelpoisuusehdot määräytyivät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusehdoista annetun asetuksen 1998/986 17 §:n ja yhteisten opintojen opettajaa koskevien säännösten (14 §) mukaan.
Lisäksi luettiin eduksi sosiaali- ja terveysalan työelämän tuntemuksen, opettajakokemuksen toisen asteen sosiaali- ja terveysalan ammatillisesta koulutuksesta. Arvostettiin kokemusta työskentelystä monikulttuuristen ryhmien kanssa sekä opiskelijahallintajärjestelmien tuntemusta. Toivottiin hakijalta työelämä- ja opiskelijalähtöistä työskentelyotetta ja halua kehittää yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja sekä osaamisperusteista pedagogiikkaa. Arvostettiin myös hyviä vuorovaikutustaitoja, lähihoitajan työn tuntemusta sekä verkkopedagogista osaamista.
Opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998) 14 §:n opetusta on kelpoinen antamaan henkilö, joka:
1) on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon, johon sisältyvät vähintään 120 opintopisteen tai vähintään 55 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot yhdessä opetettavassa aineessa ja vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset tai niitä vastaavat opinnot muissa opetettavissa aineissa tai joka on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon soveltuvassa koulutusohjelmassa; sekä
2) joka on suorittanut vähintään 60 opintopisteen tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.
Suomen perustuslain 125 §:n 2 momentin mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Hallituksen esityksen (HE1/1998 vp.) perustelujen mukaan taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen tai työkokemuksen avulla hankittuja tietoja tai taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä
Oikaisuvaatimuksentekijä täyttää viralle asetetut kelpoisuusehdot. Hänellä on diplomi-insinöörin koulutus (tietoliikenteen tuotekehityksen ja käyttöliittymien opintosuunta 192 ov), pääaineena viestintäjärjestelmät. Hänellä on myös näyttömestaritutkinto. Opettajakokemusta hänellä on 1-3 vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa.
Valittu täyttää viralle asetetut kelpoisuusehdot. Hänellä on filosofian lisensiaatin tutkinto, pääaineena matematiikka. Lisäksi hän täyttää myös kelpoisuusehdot tietotekniikassa. Opettajakokemusta matemaattisten aineiden opettajana hänellä on lähes 6 vuotta, josta sosiaali- ja terveysalan toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa 5 vuotta. Hänellä on myös erinomaiset tieto- ja viestintätekniikan taidot ja valmiudet opiskelijahuoltojärjestelmiin liittyviin työtehtäviin. Hän on toiminut Stadin ammattiopiston hyvinvoinnin toimialan matematiikan opettajana vuodesta 2013 lähtien. Hänellä on opiskelijalähtöinen työote ja hän on pidetty työtoveri. Hänen kehittämismyönteisyytensä uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja kohtaan tuo lisäarvoa hänen osaamiselleen. Lisäksi uuden opiskelijajärjestelmän, Primus, käyttöönotossa ja omaksumisessa hän on osoittanut omaavansa nopean omaksumisen ja tätä kautta myös antanut tukea toimialan esimiehille.
Lehtorin virkaan valittavalla henkilön tulee täyttää viran kelpoisuusehdot.
Valitulla on selkeästi pitempi kokemus matemaattisten aineiden opettamisessa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Oikaisuvaatimuksentekijän koulutus on lähinnä painottunut viestintäjärjestelmiin ja tietoverkkoihin. Yhteisten aineiden opettajan virassa korostuu matemaattisten aineiden opetus. Edellä kerrottuun viitaten kokonaisarvioinnin perusteella valitulla on paremmat edellytykset hoitaa virkaa.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön palvelukokonaisuus Ammatillinen koulutus Hyvinvoinnin toimialayksikkö Toimialarehtori, Hyvinvointi 13.06.2017 § 2
Päätös tullut nähtäväksi 07.09.2017
VALITUSOSOITUS
Tähän päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella.
Valitusoikeus
Päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksella vain se, joka on tehnyt alkuperäistä päätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen.
Mikäli alkuperäinen päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa tähän päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksella myös
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Valitusaika
Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Valitusperusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että
- päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä
- päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa
- päätös on muuten lainvastainen.
Valitusviranomainen
Kunnallisvalitus tehdään Helsingin hallinto-oikeudelle.
Hallinto-oikeuden asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.hao@oikeus.fi |
Postiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
00520 HELSINKI | |
Faksinumero: | 029 56 42079 |
Käyntiosoite: | Radanrakentajantie 5 |
Puhelinnumero: | 029 56 42000 |
Valituksen muoto ja sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.
Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.
Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa.
Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.
Valitukseen on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.
Oikeudenkäyntimaksu
Hallinto-oikeus perii muutoksenhakuasian käsittelystä 250 euron oikeudenkäyntimaksun. Mikäli hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi, oikeudenkäyntimaksua ei peritä.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Tarja Malmivirta, palvelussuhdepäällikkö, puhelin: 09 310 86235