Eräiden säätiöiden hallituksiin valittavien henkilöiden nimeäminen
Eräiden säätiöiden hallituksiin valittavien henkilöiden nimeäminen
Päätös
Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti
- nimetä liitteessä 1 mainittuihin säätiöihin liitteessä mainittujen nykyisten eroavien hallituksen jäsenten tilalle liitteen mukaiset uudet jäsenet sääntöjen mukaiseksi toimikaudeksi sekä
- kehottaa nykyisiä kaupungin nimeämiä jäseniä kyseisten säätiöiden hallituksissa toimimaan niin, että liitteen 1 mukaiset muutokset säätiöiden hallituksiin pannaan täytäntöön Helsingin teatterisäätiön sr:n osalta seuraavan toimikauden alusta lukien ja muiden säätiöiden osalta viivytyksettä.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Syksystä 2016 keväälle 2017 siirrettyjen kuntavaalien vuoksi konsernijaosto linjasi 13.3.2017, § 32, että osassa tytäryhteisöjä ja -säätiöitä (16 kpl) tehdään hallitusten kokoonpanoihin kaupungin nimeämien luottamushenkilötaustaisten jäsenten osalta tarvittavat kuntavaalien tulokseen perustuvat muutokset viimeistään alkusyksyllä 2017.
Teknisesti hallituksen jäseniä koskevien muutosten toteuttaminen edellyttää, että vanhat hallituksen jäsenet ensin eroavat ja välittömästi sen jälkeen heidän tilalleen valitut uudet hallituksen jäsenet aloittavat toimikautensa hallituksessa.
Hallintosäännön 8 luvun 3 §:n mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää jäsenien ja jäsenehdokkaiden nimeämisestä yhteisöjen ja säätiöiden toimielimiin.
Esitykset alla mainittujen säätiöiden hallituksiin kuntavaalien jälkeen valittaviksi henkilöiksi ovat liitteessä 1.
Helsingin Seniorisäätiö sr
Säätiön tarkoituksena on tukea vanhusten asemaa Helsingissä. Erityisestä syystä voidaan säätiön koteihin ottaa hoidettavaksi henkilö, joka muusta syystä kuin ikänsä vuoksi on säätiön tarjoaman avun ja huolenpidon tarpeessa.
Säätiön sääntöjen mukaan Helsinki nimeää säätiön hallitukseen viisi varsinaista jäsentä ja viisi varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta.
Helsingin teatterisäätiö sr
Säätiön tarkoituksena on Kaupunginteatterin ja sen toiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen Helsingin kaupungissa.
Säätiön sääntöjen mukaan säätiön hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja viisi muuta jäsentä, jotka Helsingin kaupunki valitsee. Vähintään yhden jäsenistä tulee olla äidinkieleltään ruotsinkielinen. Edellä mainittujen jäsenten lisäksi Helsingin Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys valitsee säätiön hallitukseen kaksi, Kaupunginteatterin ohjaajat ja dramaturgit yhden, Kaupunginteatterin tanssijat yhden sekä Kaupunginteatterin teknilliset yhden neuvottelevan jäsenen, joilla on hallituksen kokouksessa puhevalta, mutta ei äänivaltaa.
Hallituksen toimikausi on uusien sääntöjen mukaan neljä kalenterivuotta. Säätiön nykyinen hallitus jatkaa vuoden 2017 loppuun asti.
Helsinki-viikon säätiö sr
Säätiön tarkoituksena on taiteen eri muotojen tunnetuksi tekeminen kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle.
Säätiön hallitukseen kuuluu viisi jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta.
Jääkenttäsäätiö sr
Säätiön tarkoituksena on jääurheilun ja soveltuvin osin myös muiden urheilulajien harrastusmahdollisuuksien edistäminen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi itse rakennuttaa tai muilta vuokrata jää- ja urheiluhalleja, vastata niiden käytöstä ja hoidosta sekä luovuttaa niitä korvausta vastaan erilaisiin harjoitus-, kilpailu- ja muihin yleisötilaisuuksiin. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö voi myös harjoittaa edellä tarkoitettujen jää- ja urheiluhallikiinteistöjen yhteydessä olevien muiden tilojen vuokrausta. Säätiö voi omistaa ja hallita jää- ja urheiluhallikiinteistöjä omistavia ja ylläpitäviä yhtiöitä ja osallistua niiden jää- ja urheiluhallirakennushankkeiden rahoitukseen.
Säätiön sääntöjen mukaan hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä. Kaupunki nimeää puheenjohtajan ja kolme muuta jäsentä, joista yksi edustaa kaupungin liikuntahallintoa. Sääntöjen mukaan hallituksen toimikausi on kaksi vuotta.
UMO-säätiö sr
Säätiön tarkoituksena on kulttuurin, kuten säveltaiteen tunnetuksi tekeminen kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle sekä orkesteritoiminnan kehittäminen ja edistäminen.
Säätiön sääntöjen mukaan hallitukseen kuuluu viisi jäsentä. Sääntöjen mukaan kaupunki valitsee säätiön hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenet.
Päätös tullut nähtäväksi 12.09.2017
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Esittelijä
Lisätietojen antaja
Atte Malmström, konserniohjauksen päällikkö, puhelin: 09 310 25472