Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2017-013285
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 116
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Sosiaali- ja terveystoimialan viranhaltijoiden päätösvallan käyttäminen yksilöhuollon asioissa 1.1.2018 lukien

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Toimialajohtaja päätti muuttaa 1.1.2018 lukien voimassa olevan delegointisäännön 6, 8, 9, 11, 12, 15,17, 21, 23, 24, 25, 26-31, 33, 35, 48, 50, 51, 52 ja 54 §:ää sekä lisätä uuden 18 ja 46 §:n.

Päätöksen perustelut

Voimassa oleva delegointisääntö on liitteenä numero 2 ja esitetyt muutokset ovat liitteessä numero 1 lihavoituina. Lisättyjen määräysten johdosta pykälien numerointi muuttuu ja niiden numeroinnissa on noudatettu voimassa olevaa delegointisääntöä.

Perhe- ja sosiaalipalvelujen Paljon palveluja tarvitsevien asiakkaiden työryhmässä on linjattu perhekeskusten toimintaa erityisen tuen tarpeessa olevien lasten osalta. Työryhmässä, jonka työskentelyyn osallistui myös nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön edustaja, päädyttiin siihen, että palvelutarpeen arvioija, joko lastensuojelun tarpeen arvioinnin tai lastensuojelun avohuollon sosiaalityön sosiaalityöntekijä, tekee asiakastietojärjestelmässä vireillepanon ja päätöksen erityisen tuen tarpeessa olevalle lapselle myönnettävästä sosiaalityöstä. Tämän jälkeen asiakkuus siirtyy perustason sosiaalityöhön. Liitteenä olevassa esityksessä delegointisäännön muutoksiksi on huomioitu tämä työnjako. Lastensuojelutarpeen arviointia ja lastensuojelun avohuollon sosiaalityötä lukuun ottamatta muiden palvelukokonaisuuden yksiköiden sosiaalityöntekijöiltä on poistettu oikeus päättää erityisen tuen tarpeessa olevalle lapselle myönnettävästä sosiaalityöstä. Tämä aiheutti lukuisia muutoksia liitteenä numero 2 olevaan voimassa olevaan delegointisääntöön, esimerkiksi 6, 8 ja 9 §:n 1 k, 23 §:n 10 k, 24 §:n 9 k, sekä 30 ja 31 §:n 14 k.

Toimialalla on käynnissä sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen tehtävärakenneuudistus, ja tämän seurauksena päihdepalvelujen viranhaltijat ryhtyvät tekemään sosiaalihuoltolaissa säädettyjä tehtäviä ja näihin liittyviä päätöksiä sosiaalipalveluista. Psykiatria- ja päihdepalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle, johtavalle sosiaaliterapeutille, sosiaalityöntekijälle ja sosiaaliohjaajalle on lisätty delegointisäännössä oikeus päättää muun muassa asumispalvelujen ja kuntouttavan työtoiminnan ja siihen liittyvän taloudellisen tuen myöntämisestä (50 ja 51 §:n 4-7 k. sekä 52 ja 54 §:n 1,3, ja 5-6 k.).

Vammaisten sosiaalityön eteläisen ja läntisen toimipisteen sekä Itäkadun perhekeskuksen sosiaalityöntekijälle on delegoitu (46 §:n 1-6 k.) päätöksenteko erityisen tuen tarpeessa olevan lapsen palveluista, koska erityisen tuen tarpeessa olevan lapsen palvelut siirtyvät asteittain vammaisten sosiaalityöhön.

Päätös tullut nähtäväksi 08.01.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Karri Välimäki, johtava lakimies, puhelin: 09 310 43970

karri.valimaki@hel.fi

Päättäjä

Tiina Mäki
vs. sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja