Koulu- ja oppilaitostilojen ilta- ja vapaa-ajankäytön maksut 1.7.-31.12.2018

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-003267
Asialla on uudempia käsittelyjä
7. / 49 §

Koulu- ja oppilaitostilojen ilta- ja vapaa-ajankäytön maksut 1.7.-31.12.2018

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti hyväksyä koulu- ja oppilaitostilojen ilta- ja vapaa-ajankäytön tuntihinnat ja majoituksesta perittävät maksut ajalla 1.7.-31.12.2018 liitteen 1 mukaisesti.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Helsingin kaupungin hallintosäännön 10 §:n 1 kohdan mukaan toimialalautakunnan tehtävänä on omalla toimialallaan päättää ja hyväksyä perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää hinnoista, maksuista, vuokrista ja korvauksista sekä vapautuksesta toimialalle kohdistettavaan maksun, korvauksen ja muun saatavan suorittamisesta.

Vuoden 2018 maksut esitetään säilytettäviksi samoina kuin syyslukukaudella 2017.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala antaa 1.1.2018 lukien hallinnassaan olevien koulujen luokkahuoneita, aineopetustiloja, auditorioita, ruokasaleja ja muita erikoistiloja ilta- ja vapaa-ajan käyttöön. Lisäksi tiloja annetaan majoituskäyttöön lapsille ja nuorille.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan koulujen ja oppilaitosten liikuntatilojen hallinnointi sekä ilta- ja vapaa-ajan käytön varaaminen siirtyi 1.7.2017 lukien kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalle. Liikuntatilojen ilta- ja vapaa-ajan käyttöä on 8.1.2018 laajennettu lisäämällä omavalvonnan koskemaan 69:ää koulua ja oppilaitosta.

Maksullista ilta- ja vapaa-ajankäyttöä on pääsääntöisesti arkisin kello 17.00–21.00 ja viikonloppuisin klo 9.00–21.00. Tilavarauksen päätyttyä iltavalvoja siistii vielä tilat, mihin hänelle on varattu aikaa yksi tunti.

Opetuslautakunta on päätöksessään 23.3.2010 määritellyt periaatteet, jotka oikeuttavat koulun ja oppilaitoksen rehtorin myöntämään tiloja maksutta käyttöön ennen kello 17.00.

Tilamaksun muodostuminen

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ilta- ja vapaa-ajan käytön valvonta hankitaan ostopalveluna. Iltavalvojan työaika on puolitoista tuntia pidempi kuin koulurakennuksen käyttövuorot.

Hinnoittelussa on otettu huomioon Helsingin seudun kesäyliopiston, kansalaisopistojen ja musiikkikoulujen ja -opistojen sekä taiteen perusopetuksen runsas koulujen luokka- ja aineopetustilojen käyttö.

Myös muita kuin liikuntatiloja on mahdollisuus saada käyttöön siten, että käyttäjä huolehtii itse tilojen valvonnasta ja siivouksesta ja tällöin käyttäjältä peritään niin sanottu omavalvontahinta.

Eri toimialojen käytänteiden yhtenäistämiseksi kaupunginjohtaja päätti 19.4.2017 asettaa työryhmän valmistelemaan kaupungin tilojen asukaskäytön yhteisiä periaatteita. Joulukuussa 2017 valmistunut loppuraportti on tällä hetkellä lausuntokierroksella toimialalautakunnissa.

Toimialan kaikkien tilojen varaaminen tullaan keskittämään samaan varausjärjestelmään.

Terveys- ja hyvinvointivaikutusten arviointi

Koulu- ja oppilaitostilojen ilta- ja vapaa-ajankäytöllä on myönteisiä fyysisiä ja psyykkisiä terveysvaikutuksia. Tiloja käytetään muun muassa lasten- ja aikuisten liikunta- ja taideharrastuksiin.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 10.04.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen

Lisätietojen antaja

Mauno Kemppi, tilapalvelupäällikkö, puhelin: 09 310 86860

mauno.kemppi@hel.fi