Ennakkoilmoitus yksityisille sopimuskouluille perusopetuksen vuoden 2018 korvauksesta

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-003786
Asialla on uudempia käsittelyjä
7. / 69 §

Ennakkoilmoitus yksityisille sopimuskouluille perusopetuksen vuoden 2018 korvauksesta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta

Päätös

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti tarkistaa yksityisten sopimuskoulujen ennakoitua perusopetuksen korvausta koskevaa päätöstään 31.10.2017 § 92 Helsingin Kristillisen Koulun osalta siten, että Helsingin Kristillisen Koulun korvaus vuodelle 2018 on 340 562 euroa.

Käsittely

Esteelliset: Vesa Korkkula (hallintolain 28.1 § 4 -kohta).

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Sulje

Korvausten laskennan yleisperiaatteena on, että sopimuskoulut saavat oppilasta kohti saman rahoituksen kuin Helsingin kaupungin koulut. Sopimuskoulut saavat perusrahoituksen lakisääteisinä kotikuntakorvauksina, jotka vähennetään oppilaiden kotikuntien saamista valtionosuuksista. Korvaus oppilasta kohti lasketaan vähentämällä Helsingin kaupungin koulujen oppilasta kohti saamasta määrärahasta sopimuskoulujen saamat lakisääteiset kotikuntakorvaukset oppilasta kohti. Tarkemmat laskentaperiaatteet on määritelty sopimuksissa. Korvaus maksetaan sopimusten mukaan vain helsinkiläisistä oppilaista.

Yksityisten sopimuskoulujen ennakoitu perusopetuksen korvauslaskelma laaditaan sopimuksen mukaan seuraavalle talousarviovuodelle 31.10. mennessä. Laskelmaa korjataan tarvittaessa lainsäädännön, valtion maksamien kotikuntakorvausperusteiden tai kaupungin koulujen rahoitusperiaatteiden muuttuessa. Kotikuntakorvaus lasketaan opetuksenjärjestäjittäin ja ikäryhmittäin kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain (676/2014) 38 §:n mukaisesti. Kaupungin koulujen rahoitusperiaatteista päättää kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Ennakkolaskelmaa laadittaessa lokakuussa 2017 ei ollut käytettävissä valtionvarainministeriön vuodelle 2018 vahvistamia kotikuntakorvausperusteita.

Valtiovarainministeriö vahvisti vuoden 2018 perusopetuksen kotikuntakorvauksen perusosaksi 6 511,92 euroa. Ennakkolaskelmassa kotikuntakorvauksen perusosa oli laskettu 6 573,54 euron suuruisena. Ennakkolaskelma perustui vuoden 2018 talousarvioehdotukseen, jossa kaupungin peruskouluille oli asetettu noin prosentin tuottavuustavoite. Tämä tuottavuustavoite ei kuitenkaan sisältynyt vuoden 2018 tulosbudjettiin.

Näiden muutosten ja valtionvarainministeriön kotikuntakorvaustulojen perusteena olevien oppilasmäärien tarkistusten perusteella Helsingin Kristillisen Koulun korvaus muuttui verrattuna ennakkolaskelmaan. Helsingin Kristillisen Koulun sopimuskorvaus oli ennakkolaskelmassa 100 605 euroa. Tarkistuslaskennan tuloksena korvauksen määrä nousi 340 562 euroon.

Muiden yksityisten sopimuskoulujen kohdalla ei ollut korvauslaskelmaan vaikuttavia muutoksia.

Lakisääteisen kotikuntakorvauksen pieneneminen ja kaupungin koulujen saaman rahoituksen kasvu (tuottavuustavoitteen poistaminen tulosbudjetissa) nostavat sopimusten mukaista korvausperustetta oppilasta kohden.

Sulje

Päätös tullut nähtäväksi 25.04.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Esittelijä

kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja
Liisa Pohjolainen

Lisätietojen antaja

Jarkko Heikkilä, taloussuunnittelija, puhelin: 09 310 86696

jarkko.heikkila@hel.fi

Liitteet (pdf)

1. 2018 ennakko liitelaskelman tarkistus
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.