Määräys huollon tarpeen selvittämisestä johtava sosiaalityöntekijä

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-008612
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 120
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Määräys huollon tarpeen selvittämisestä johtava sosiaalityöntekijä

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Toimialajohtaja päätti, että perhe- ja sosiaalipaleluiden vammaisten sosiaalityön Itäkadun perhekeskuksen johtava sosiaalityöntekijällä, Tove Nygård-Alanteella on sosiaalihuoltolain (710/1982) 41§:ssä säädetyin edellytyksin oikeus päästä huollon tarpeessa olevan henkilön asuntoon tai olinpaikkaan sekä oikeus tässä tarkoituksessa pyytää tarvittaessa virka-apua viranomaisilta.

Määräys päättyy, kun määräyksen kohteena olevan henkilön tässä päätöksessä mainittu virkasuhde päättyy, ellei määräystä peruta päätöksellä aiemmin.

Päätöksen perustelut

Sosiaalihuoltolain 41 §:n 1 momentin mukaan sosiaalityöntekijällä on oikeus päästä huollon tarpeen selvittämiseksi sellaisen sosiaalihuollon ilmeisessä tarpeessa olevan henkilön asuntoon tai olinpaikkaan, jonka etu terveyden, kehityksen tai turvallisuuden vakavan vaarantumisen vuoksi sitä välttämättä vaatii ja jonka sosiaalihuollon tarve ei ole muutoin selvitettävissä.

Määräyksen sosiaalityöntekijälle edellä mainituin perustein henkilön asuntoon tai muuhun olinpaikkaan pääsemiseksi antaa sosiaalihuoltolain 6 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen määräämän johtava sosiaalihuollon viranhaltija.

Jos asuntoon tai olinpaikkaan pääseminen estetään, sosiaalityöntekijän tulee pyytää sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain 22 §:n 1 momentissa tarkoitettua virka-apua poliisiviranomaisilta (sosiaalihuoltolain 41 § 2 momentti).

Päätös tullut nähtäväksi 13.09.2018

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Jonna Weckström, vammaisten sosiaalityön päällikkö, puhelin: 09 310 89545

jonna.weckstrom@hel.fi

Päättäjä

Juha Jolkkonen
sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja