Sotainvalidien Veljesliiton Helsingin piiri ry:n avustushakemus

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-012057
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 259

Sotainvalidien Veljesliiton Helsingin piiri ry:n avustushakemus

Kansliapäällikkö

Päätös

Kansliapäällikkö päätti olla myöntämättä avustusta Sotainvalidien Veljesliiton Helsingin piiri ry:lle toiminnan tukemiseen, koska Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita sotainvalideille sekä sotainvalidien leskille ja puolisoille osana ikäihmisten palveluja Helsingissä. Lisäksi sosiaali- ja terveystoimiala tuottaa sotilasvammalain mukaisia palveluja sotainvalideille.

Päätöksen perustelut

Sotainvalidien Veljesliiton Helsingin piiri ry. on perustettu vuonna 1945, ja se käsittää Helsingin lisäksi Vantaan. Yhdistys panostaa sotainvalidien, heidän puolisoidensa ja leskiensä kotona selviytymisen tukemiseen, kotiavun ja kuntoutuksen järjestämiseen. Avustettavana on ollut 165 sotainvalidia ja noin 450 puolisoa ja leskeä.

Helsingin Veljesliiton Helsingin piiri ry:n toimintaa tukee Sotainvalidien Veljesliitto. Liiton maksama tuki ei hakijan mukaan riitä kattamaan Helsingin piirin toimintaa. Helsingin Veljesliiton Helsingin piiri ry. hakee kaupungilta 20 000 euron avustusta toimintaansa.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala on avustanut Helsingin Veljesliiton Helsingin piiri ry:n toimintaa seuraavasti vuonna 2012: 15 000 euroa, vuonna 2013: 13 000 euroa, 2014: 13 000 euroa, vuonna 2015: haettua avustusta ei myönnetty, vuonna 2016: haettua avustusta ei myönnetty. Vuosina 2017-2018 avustusta ei haettu Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen toimialalta.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi tuottaa ja sosiaali- ja terveyspalveluita sotainvalideille sekä sotainvalidien leskille ja puolisoille osana ikäihmisten palveluja Helsingissä. Sotainvalideille tarjotaan yksilöllistä hoitoa ja palvelua. Tarveharkinta tehdään kulloinkin arvioinnin perusteella. Osa palveluista on sotainvalideille maksuttomia. Sotilasvammalainsäädännön tarkoituksena on turvata sotainvalidien tarvitsemien palvelujen saatavuus riippumatta kunnan tai kuntayhtymän taloudellisesta asemasta. Palvelujen antamisessa noudatetaan lain mukaista tarveharkintaa.

Helsingin kaupungin kaupunginhallituksen avustusmäärärahoista myönnetään avustuksia sellaisille järjestöille, joiden toiminta ei kuulu minkään muun toimialan toimintaan. Kaupunginhallitukselle toimitettuja avustushakemuksia liitteineen arvioidaan kaupunginhallituksen päättämien (Khs 12.12.2011) yleisohjeiden mukaisesti. Yleisohjeiden mukaan avustettavan toiminnan tulee tukea ja täydentää avustuksia myöntävän toimialan toimintaa ja tavoitteiden toteutumista. Yleisohjeiden mukaan avustettavan toiminnan tulee kohdistua Helsingin kaupungin asukkaisiin.

Avustusta Helsingin Veljesliiton Helsingin piiri ry:lle ei esitetä myönnettäväksi, koska Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluita sotainvalideille sekä sotainvalidien leskille ja puolisoille osana ikäihmisten palveluja Helsingissä. Lisäksi sosiaali- ja terveystoimiala tuottaa sotilasvammalain mukaisia palveluja sotainvalideille.

Päätös tullut nähtäväksi 14.12.2018

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Sulje

Lisätietojen antaja

Pia Halinen, controller, puhelin: 09 310 25718

pia.halinen@hel.fi

Liitteet (pdf)

1. Avustushakemus
Liitettä ei julkaista internetissä.

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.