Varallaolo Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksen ateriapalveluissa 5.1.2019 lukien
Varallaolo Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksen ateriapalveluissa 5.1.2019 lukien
Päätös
Toimialajohtaja päätti, että terveys- ja päihdepalvelujen, psykiatria- ja päihdepalvelujen Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksen ruoanvalmistuskeittiön lauantai-, ja sunnuntai- sekä arkipyhätyössä toteutetaan KVTES:n III luvun 5 §:n mukaista varallaoloa 5.1.2019 lukien.
Päätöksen perustelut
Varallaololla tarkoitetaan sitä, että työntekijän on oltava tavoitettavissa niin, että hänet voidaan tarvittaessa kutsua työhön varallaoloaikana. Varallaolo-ohjeet ja -käytännöt käsitellään henkilöstön kanssa ja erityisesti uusien työntekijöiden kanssa.
Varallaolovelvollisuus perustuu sopimukseen. Työsopimussuhteisen henkilön varallaolo perustuu suostumukseen, mikä tarkoittaa käytännössä, että
- varallaolosta on sovittu työsopimuksessa, jolloin muuta sopimista ei enää tarvita | |
tai että | |
- varallaolosta sovitaan laadittaessa työvuorolistoja tai viimeistään kolme (3) päivää ennen varallaoloa paitsi ennalta arvaamattomissa äkillisissä poissaoloissa |
Varallaolovelvoite koskee viittä keittäjän vakanssia 040923, 040931, 040934, 042531 ja 083407.
Varallaolo suunnitellaan kolmen viikon jaksoille työvuorolistoihin lauantaille, sunnuntaille ja tarvittaessa arkipyhille. Kukin keittäjä on varalla joka viidennen viikonlopun vuorollaan työvuorosuunnitelman mukaisesti. Varallaoloaika on klo 07-15. Tänä aikana varallaolovuorossa olevan työntekijän tulee olla tavoitettavissa puhelimitse. Työpaikalle on saavuttava viimeistään tunnin sisällä. Varallaolija saa käyttöönsä matkapuhelimen.
Työntekijät ovat suostuneet olemaan varalla viikoittaisen vapaa-ajan aikana.
Kultakin varallaolotunnilta, jona työntekijä on velvoitettu olemaan varalla, maksetaan rahakorvauksena 30 % korottamattomasta tuntipalkasta tai annetaan vastaava vapaa-aika.
Työntekijän matkakustannukset työpaikalle saapumisesta ja sieltä poistumisesta korvataan vähimmäiskustannusten mukaan. Tervalammelle ei ole joukkoliikennettä, joten käytännössä maksetaan kilometrikorvaus oman auton käytöstä.
Varallaolo suunnitellaan työvuoroluetteloon käyttämällä varallaolotunnusta. Varallaolo ei ole työaikaa. Mikäli työntekijä kutsutaan varallaolosta työhön, on työssäoloaika työaikaa, jolta varallaolokorvausta ei makseta. Tehty työaika pyritään tasoittamaan ko. työjakson aikana. Työvuoroluetteloa saa sen vahvistamisen jälkeen muuttaa vain työntekijän suostumuksella tai perustellusta syystä (KVTES III 30 § 2 mom.) Ellei tasoittaminen ole mahdollista, muodostuu tilanteesta riippuen lisä- tai ylityötä, jotka korvataan rahana.
Päätös tullut nähtäväksi 07.12.2018
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
Lisätietojen antaja
Johanna Palve, pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen vs. päällikkö, puhelin: 09 310 58367
Mikko Tamminen, psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja, puhelin: 09 310 58655