Valtuutus Fonecta Oy:lle, tilattuun väestöanalyysiin liittyvät väestötietojärjestelmän käytön lupahakemukset

Ennen vuotta 2019 julkaistujen asioiden otsikkona näytetään päätöksen otsikko.
HEL 2018-012168
Asialla on uudempia käsittelyjä
§ 164
Tämä toimielin tai virka on lakkautettu

Valtuutus Fonecta Oy:lle, tilattuun väestöanalyysiin liittyvät väestötietojärjestelmän käytön lupahakemukset

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Päätös

Toimialajohtaja päätti allekirjoittaa VRK-valtakirjan, jolla valtuutetaan Fonecta oy hoitamaan tilattuun väestöanalyysiin liittyvät väestötietojärjestelmän käytön lupahakemukset ja niihin liittyvät muut asiat Väestörekisterikeskuksen kanssa.

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveystoimiala on tilannut Fonecta oy:ltä väestöanalyysin, jossa tarkastellaan helsinkiläisten digikypsyyttä sekä kuulumista kontekstipohjaisiin Terveys360°ja Liikunta360°-segmentteihin tarkastelualueilla. Analyysejä tullaan hyödyntämään mm. digitaalisten palvelujen suunnittelussa ja kohdentamisessa väestöryhmiin ja asuinalueisiin. Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalle tehtävässä analyysissä tarvitaan väestörekisterikeskukselta Helsingin kaupungin väestöön liittyviä perusdemografiatietoja tarkastelualueilta (peruspiirit). Analyysissä näihin liitetään tarvittavat Fonectan kuluttajaluokitustiedot (digikypsyys, Fonecta terveys ja Fonecta liikunta). Analyyseissä käytetään tilastollisia lukumääriä tai osuuksia, joista yksittäistä henkilöä tai hänen tietojaan ei ole tunnistettavissa. Analyysin työvaiheissa ei käsitellä henkilötietoja. Valtakirjalla valtuutetaan Fonecta hoitamaan väestötietojärjestelmän käyttöön liittyvät lupahakemukset ja niihin liittyvät muut asiat Väestörekisterikeskuksen kanssa.

Päätös tullut nähtäväksi 07.12.2018

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Sulje

Lisätietojen antaja

Elise Haapamäki, tilastopäällikkö, puhelin: 09 310 43779

elise.haapamaki@hel.fi

Anne Lindén, atk-asiantuntija, puhelin: 09 310 76449

anne.linden@hel.fi

Päättäjä

Juha Jolkkonen
sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Liitteet (pdf)

1. VRK_valtakirjapohja

Päätösasiakirjoissa on mainittu liitteitä, joita ei julkaista internetissä. Pois jätetään liitteet, jotka sisältävät salassa pidettäviä tietoja, joissa olevien tietojen julkistaminen voi vaarantaa yksityisyyden suojan, tai joita ei ole teknisistä syistä saatu sähköiseen muotoon. Keskeisimmät säädökset, joita asiassa sovelletaan, ovat laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (julkisuuslaki 621/1999), laki sähköisen viestinnän palveluista (917/2014), tietosuojalaki (1050/2018), laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (703/2023) sekä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016). Päätösasiakirjoja voi tiedustella myös Helsingin kaupungin kirjaamosta.