Mäkelänkadun, Koskelantien ja Louhenpuiston rajaama alue, 25. Käpylä. Telia Finland Oyj, suostumus yksityisten rakenteiden sijoittamiseksi yleiselle alueelle.
Mäkelänkadun, Koskelantien ja Louhenpuiston rajaama alue, 25. Käpylä. Telia Finland Oyj, suostumus yksityisten rakenteiden sijoittamiseksi yleiselle alueelle.
Päätös
Alueidenkäyttö ja valvonta-yksikön päällikkö päätti antaa Telia
Finland Oyj:lle suostumuksen sijoittaa uudet mikrokanavaputket,
kaapelit ja jakokaapit Mäkelänkadun, Koskelantien ja Louhenpuiston rajaamille katualueille.
Suostumuksen ehdot on esitetty liitteessä.
Lisäehdot:
Kyseessä on matala-asennustekniikalla pääosin toteutettava hanke seuraavin ehdoin:
- Erityisvaatimukset työn toteutuksen (mm. sahausuran tarkka sijainti ja perinteisen kaivumenetelmän käyttökohteet) osalta tulevat kaivuluvan / kaivu-työn yhteydessä Alueidenkäyttö ja valvonta-yksikön tarkastajalta (Kaj Hällsten, puh. 09 310 38981 kaj.hallsten@hel.fi)
- Osassa alueista katusuunnittelu käynnissä, suunnitelmat sovitettava yhteen ja putkitus on tehtävä perinteisin kaivumenetelmin normaaliin asennussyvyyteen.
Yhteyshenkilöt:
Keijontie 1 - kohdalla: Katariina Hämäläinen katariina.m.hamalainen@hel.fi / Juha Väätäinen (Sitowise).
Vipusentien ja Louhentien liittymä sekä Vipusentien ja Sariolantien liittymäalueet: Silja Hurskainen silja.hurskainen@hel.fi / Kari Manninen (FCG)
- Edellytyksenä suostumuksen myöntämiselle on, että mikrokaivumenetelmää käytettäessä valokuitukaapeli asennetaan vähintään 30-40 cm:n syvyyteen toteutuvasta kadun pinnasta. Minimi peittosyvyys on 250 mm.
- Kriittisissä paikoissa, esimerkiksi liikennevalojen läheisyydessä, tulee tarvittaessa käyttää varovaisuutta noudattaen perinteistä kaivumenetelmää.
- Suostumuksensaajan tulee maatutkaa avuksi käyttäen selvittää kaivualueella olemassa olevien johtojen ja muiden rakenteiden sijainti.
- Sahausuran tulee pyrkiä ensisijaisesti sijoittamaan jalkakäytävälle 50cm etäisyydellä asfaltoinnin reunasta ja reunakivestä. Ajoradalle sijoitettaessa sahausura tulee sijoittaa kaistan keskelle tai kaistojen väliin. Sauman sijoittamista ajouralle tulee välttää.
- Reunakiviä ei saa sahata poikki, vaan näissä kohdissa tulee putkitus asentaa reunakiven alle perinteisin kaivumenetelmin.
- Valokuitukaapelin sijainti tulee merkitä huomionauhalla ja johto/putket on oltava peilattavissa tavanomaisin peilauslaittein.
- Sahausura tulee paikata niin, ettei sauma ole liukas tai aiheuta muuta vaaraa tienkäyttäjille. Sahausuran tulee myös olla tiivistettynä ja paikattuna ympäröivän pinnoitteen tasoon saman päivän aikana
- Sahauksen yhteydessä murtuneet/vaurioituneet päällysteet uusitaan kaivutyöohjeiden mukaisesti.
- Johtokartoituksessa tulee taltioida myös putkituksen korkeus (z-koordinaatti) ja toimittaa kartoitus korkeustietoineen Kaupunkimittauspalveluihin (Sörnäistenkatu 1, johtokartta.kmo@hel.fi). Yhdistelmäjohtokartalla esitetään kaapelin poikkeava asennussyvyys.
- Suostumuksensaaja on velvollinen pudottamaan johdon kustannuksellaan alemmaksi katurakenteeseen esimerkiksi kadun perusparannuksen yms. työn yhteydessä.
- Suostumuksensaaja vastaa itse kustannuksellaan valokuitukaapelinsa ylläpidosta ja korjauksista.
- Helsingin kaupunki, eikä muutkaan osapuolet vastaa myöhempien kaivujen yhteydessä suostumuksensaajan rakenteille aiheutuvista vaurioista, poikkeuksena ilman katutyölupaa ja johtoselvitystä yleisellä alueella työskentelevät vastaavat itse aiheutuneista vahingoista.
- Suostumuksensaaja vastaa myös hankkeestaan aiheutuvista mahdollisista vahingoista kaupungille sekä muille osapuolille mikäli vaurioittaa kadussa olevia toisten rakenteita kuten johtoja.
Suostumuksensaajan puolesta hankkeen toteutuksesta lupa-/suostumusehtojen mukaisesti vastaa hakemuksen mukainen henkilö.
Päätös tullut nähtäväksi 26.02.2019
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Lisätietojen antaja
Markus Pölkki, tekninen asiantuntija, puhelin: 040 1382765